...lite bussigare
Barnarps Trafik
Burg 2 dagar med gratis vinprovning, 2 återbud

Burg 2 dagar med gratis vinprovning, 2 återbud

Avresedatum : 14 april, 2018
Pris per person: 1640 kr inkl. bussresa, kaffe på ditvägen, färjebiljetter, 3 rätters buffèmiddag, del i dubbelrum och frukost, samt en "hel del shopping"....

2 återbud, först till kvarn…

Följ med på en trevlig tvådagars shoppingresa till Burg (Fehmarn) som ligger strax söder om Puttgarden.

Tysklands soliga sandlåda är en 185 km² stor ö med 78 km kust. Fina sandstränder t.ex vid ”Südstrand” gör ön Fehmarn till ett omtyckt resmål. Lätt att komma hit via Scandlines färjor Rödby-Puttgarden från ön Lolland i södra Danmark.
Mitt på ön ligger staden Burg, som är en mycket inbjudande shoppingstad.
Byn lockar med ett mysigt centrum med bra affärer och trevliga restauranger. I utkanten av byn finns fler affärer, flera med förmånliga erbjudanden.
Ön Fehmarn menar sig ha Tysklands solskensrekord med 2200 soltimmar per år.

Vi tar upp resenärer på hela Höglandet enligt avresetider nedan.
Vi stannar på vägen till Helsingborg för ett fikastopp där vi bjuder alla på kaffe. För övrigt kan ni beställa frallor senast 2 dagar innan till en kostnad.

  • Fralla (ost och skinka) 30 kr
  • Baguette (ost och skinka) 35 kr

Sedan fortsätter resan via färja Helsingborg-Helsingör och vidare genom Danmark till färjan Rödby-Puttgarden. Den tar 45 min och här kan ni gärna passa på att äta lunch. Väl i Tyskland så åker vi vidare till Burg, en resa som bara tar 15 min.

När vi kommer till Burg åker vi direkt till Fleegard för vinprovning som ingår i priset, efter det handlar vi i butiken hos Fleggard, sen åker vi vidare till butiker som Calles, Nielsen´s, Aldi, Sky och Lidl.

Shoppingvikt: 60 kg/per person

Runt 16,30 åker vi mot hotellet som är IFA och ligger vid stadens utkant just vid ”Südstrand” Hotellet erbjuder gratis Wifi i de allmänna utrymmena.
Här gör vi oss hemmastadda och väntar på att få avnjuta middagen som är en 3-rätters buffé middag. Efter middagen bjuds det upp till dans på hotellet.
Söndagen börjar med en härlig frukost innan vi vid 9,30 åker mot Bordershopen i Puttgarden där vi stannar i 1,5 timme. Här kan ni komplettera gårdagens inköp. Bordershopen erbjuder 4 våningar med allt vad man kan tänka sig.
Därefter börjar vi hemresan, samma väg som vi åkte dagen innan.
Vi stannar i Ljungby trakten för ett mat stopp och beräknar vara hemma vid 20,30 i Eksjö.

>>Länk till Bordershopen

Avresetider

  • Eksjö 05,00
  • Nässjö 05,20
  • Ekenässjön 05,40
  • Vetlanda 05,50
  • Sävsjö 06,15
  • Vrigstad 06,30

Enkelrumstillägg 160:-