...lite bussigare
Barnarps Trafik
Kroatien/Rabac 12 dagar, garanterad resa

Kroatien/Rabac 12 dagar, garanterad resa

Avresedatum : 13 september, 2019
Pris per person: 11380:- inkl. resa i komfortabel långfärdsbuss, färdledare, färjebiljetter, vägskatter, dubbelrum med D/WC. Två övernattningar med middagar och frukost på ner och hemresa. Aircondition på rummen samt stor frukost/middagsbuffe i Kroatien. Utflykter: Rundvandring g:a Rabac och en utflykt till Pula med svensktalande guide ingår i resans pris. Dag 1: Kaffe, fralla och middag, Dag 2-11: Frukost och middag, Dag 12: Frukost

Då är det dags att boka vår mycket omtyckta resa till Kroatien och staden Rabac på Istriens östkust med halvpension.

Dag 1: Höglandet/Jönköping – Potsdam c:a 660 km.

Avresa från hemorterna , vi kör ner till Helsingborg och tar färjan till Danmark, fortsätter ner till Gedser för färjan över till Tyskland och Rostock. Vi kör mot Berlin och kommer fram till Potsdam utanför Berlin för inkvartering på Hotel NH Berlin Potsdam Conference Center. Middag på hotellet.

Dag 2: Potsdam- Pongau 760 km.

Efter frukost fortsätter resan söderut, vi färdas i det vackra landskapet Hessen. Vi närmar oss Tysklands största delstat Bayern. Vi stannar till för lunch på lämplig plats under resan. Vi passerar München och närmar oss gränsen till Österrike. Därefter är vi strax i St. Johann im Pongau. Här övernattar vi på Hotell Bruckenwirt. Middag på hotellet.

Dag 3:  Pongau – Rabac  400 km.

Efter en god frukost sätter vi oss i bussen för fortsatt färd söderut. Vi åker bland höga berg och vackra dalar ner mot staden Villach. Vi passerar snart gränsen till Slovenien.Här åker vi via Ljubljana ner mot Kroatien och fram på sen eftermiddag når Rabac som ligger på Kroatiens ostkust. Här installerar vi oss på Hotell Allegro/Miramar Sunny Hotel för 7 nätter med halvpension.

Dag 4-9: Rabac

Sex dagar med sol och härliga bad och utflykter. Rabac på Istriens östkust vid Adriatiska havet är en fiskeby som sakta utvecklats till en liten badort. Strandpromenaden är perfekt för en power walk eller löprunda före frukost, på kvällarna fylls uteserveringarna vid havet med folk som njuter av lugnet. Den vita klapperstenstranden Girandella har fått EU:s Blue Flag för sitt rena och klara vatten. Här finns solstolar, parasoll och vattensporter och några serveringar och barer som har livemusik på kvällarna. Nere i hamnen kan du hoppa på badbåtar som gör dagsturer till ön Cres där man ibland kan se delfiner.
Första dagen gör vi en rundvandring med vår guide i gamla Rabac. En av dagarna gör också en heldagsutflykt till Pula, Istriens största stad som för tankarna till Rom med sin mäktiga Amfiteater. Pula ligger längst ned i sydöstra Istrien och har en vältrafikerad hamn. Pula har omkring 65.000 invånare, men lockar till sig många fler människor under turistsäsong. Staden har tillhört Italien och är en av flera dubbelspråkiga kommuner i Istrien där även italienska är ett erkänt språk.

Dag 10: Rabac – Kufstein 530 km.

Efter frukost äntrar vi bussen igen vi tar farväl  av vårt trevliga hotell i Rabac för denna gång. Nu styr vi kosan norrut, vi tar oss via Trieste, Cortina di Ampezzo. Vi kommer via Lienz , Felbertauerntunneln, Kitzbühleralperna fram på kvällen till Kufstein. Här får vi middag och logi på Hotel Stadt Kufstein.

Dag 11: Kufstein – Dessau 560 km.

Efter frukost lämnar vi Kufstein. Resan fortsätter via Bayern och Thüringen med stopp för fika och lunch på lämplig plats utmed resvägen. Vi når dagens slutmål Dessau som ligger söder om Berlin. Här välkomnar oss Days Inn Dessau, där vi ska äta vår kvällsmat.

Dag 12 Dessau – Jönköping/Höglandet c:a 760 km.

Mätta och belåtna efter god frukost, är dags att starta sista etappen mot hemorten.
Via Berlin kommer vi till Rostock och första färjan över till Gedser i Danmark.
Ombord finns möjlighet att shoppa och äta lunch. Väl i Danmark har vi 20 mil fram till nästa färjeöverfart från Helsingör till Helsingborg.
Vi stannar till för fikastopp på väg mot Jönköping. Beräknad hemkomst ca: 20,00.

Enkelrum 1250:-

Avbokningsskydd 200:-/person

Valuta: Euro och Kroatiska Kuna

Avresetider

  • Vetlanda 04,00
  • Ekenässjön 04,10
  • Eksjö Station 04,40
  • Nässjö Södra torget 05,00
  • Huskvarna Biblioteket 05,30
  • Jönköping Bussgodset 05,45
  • Torsvik Shell 06,00
  • Vaggeryd Preem 06,20
  • Skillingaryd Statoil 06,35
  • Värnamo Bredasten 07,00

Det finns möjlighet att parkera er bil, och gå på vid vårt garage i Eksjö

 Vi reserverar oss mot slutförsäljning