...lite bussigare
Barnarps Trafik
Österrike 8 dagar

Österrike 8 dagar

Avresedatum : 26 augusti, 2018
Pris per person: 9890:- inkl. bussresa, kaffe & fralla, 7 nätter på hotell med halvpension, guidning i Wien och Salzburg, entré och highlight tour på Schönbrunn, Lunch dag 4, entré till Örnnästet, rundvisning i Saltgruvan, Salzwelten

Följ med oss till underbara Österrike, en resa som i huvudsak besöker Wien och Salzburg.

Wien är en riktig pärla med sin fantastiska arkitektur, sina moderna museer, mysiga restauranger och caféer, här vi får uppleva staden där världshistoria har skrivits.

Salzburg, belägen på båda sidorna av floden Salzach räknas till en av Europas vackraste städer. Gamla stan fullkomligt andas historia. Slottet Mirabell och slottsträdgården är som hämtat från ett vykort och högt över staden tronar fästningen Hohensalzburg. En vistelse i Salzburg bjuder på oslagbara natur- och kulturupplevelser som man inte ska missa.

Dag 1, 89 mil

Avresa från Höglandet/Jönköping söderut med ett stopp för bussfika. Vi fortsätter med Färja Helsingborg-Helsingör, vidare genom Danmark till Gedser för att ta färjan till Rostock. Den tar c:a 2 timmar så här passar det bra med lunch.

När vi anlänt Rostock, fortsätter vi mot Dresden för övernattning på hotell nära Dresden, där vi äter en gemensam middag.

Dag 2, 50 mil

Efter frukost fortsätter vi resan mot Österrike och dess huvudstad, Wien där vi ska ta del av en omfattande guidad rundtur på c;a 3 timmar, där vi får se alla praktfulla byggnader som omger staden. I centrumets mitt ligger den massiva Stefansdomen  med sitt ståtliga torn, vi får även uppleva pariserhjulet Pratern, Donauinsel och det fantastiska Hundertwasserhaus, innan vi checkar in på hotellet Austria Trend Hotel Ananans, och på kvällen äter en middag tillsammans på hotellet.

Dag 3

Efter frukost ska vi idag besöka kejserliga palatset Schönbrunn, Wiens mest besökta sevärdhet, där vi ska få en guidad rundtur inkl. entré. På Schönbrunn har varje sal och salong en egen historia som visar upp kejsartidens fantastiska livsstil. Slottet och den underbara trädgården är ju en fantastisk kuliss till olika kulturella tillställningar såsom konserter och baletter. Efter denna utflykt så åker vi tillbaka till centrum för egen tid. Missa inte att kolla närmare på Stefansdomen och Slottet Bellverdere mitt i stan med sin konstutställning. På kvällen äter vi en gemensam middag på hotellet igen.

Dag 4, 30 mil

Idag åker vi vidare mot Salzburg efter frukost, där vi stannar för lunch i St. Wolfgang. Här ser vi Värdshuset från operetten Vita hästen och upplever vyerna från musikalen The Sound of Music.  När vi anlänt till Salzburg så väntar en lokalguide för att visa oss den vackra staden, med en av de bäst bevarade stadskärnorna i hela Österrike. Vi kommer besöka platser som barockkatedralen Salzburger Dom, Mozartplatz och gågatan Getreidegasse. Efter guidningen så checkar vi in på vårt hotell, där vi intar vår middag.

Dag 5

Efter frukost börjar vi dagen med ett besök i Örnnästet, där det ingår entré. Här får vi en rundtur genom Hitlers tidigare tillflyktsplats, och njuta av bergsvyerna. Möjlighet till lättare förtäring.

Efter det åker vi på en rundvisning i Salzwelten Hallstatt, saltgruvan utanför Salzburg, som är väl värd ett besök. När vi känner oss nöjda, så åker vi tillbaka till hotellet för att inta en välförtjänt middag

Dag 6

Idag har man en dag med egen tid i Salzburg, där man bl.a kan besöka Borgen mitt i staden, Mozarts födelsehus och Mirabellparken, känd från musikalen, The Sound o Music

Dag 7, 73 mil

Efter frukost börjar vi vår hemresa med första etappen till Berlin, där vi checkar in på hotell i närheten av Berlin och äter vår gemensamma middag.

Dag 8, 75 mil

Efter  en god frukost så tar vi oss an sista biten, med ett stopp i Rostock och Bordershopen, innan vi tar färjan till Gedser, för att sedan köra genom Danmark till Helsingör, och färjan till Helsingborg. Vi gör ett stopp i Sverige för mat runt Ljungby innan vi anländer till våra hemorter

Valuta: Euro

Enkelrumstillägg: 2370:-

Avresetider:

 • Eksjö 04,40
 • Nässjö 05,00
 • Ekenässjön 05,20
 • Vetlanda 05,30
 • Sävsjö 06,00
 • Vrigstad 06,10
 • Värnamo 06,30

Alternativt

 • Huskvarna 05,15
 • Jönköping 05,30
 • Torsvik 05,45
 • Vaggeryd 06,00
 • Värnamo 06,30

Vi reserverar oss mot slutförsäljning

Avbokningsskydd 200:-/person enl. resevillkoren