...lite bussigare
Barnarps Trafik
Prag 6 dagar, garanterad resa

Prag 6 dagar, garanterad resa

Avresedatum : 28 juni, 2019
Pris per person: 6890:- inkl. bussresa t.o.r. färje och vägavgifter, 5 nätter på hotell med frukost, 3 middagar på hotellen, guidning Prag, guidning på Staropramens bryggeri, Folkloreafton med middag. Boka till båttur på floden Moldau med middag för 285:-

Mycket välkommen på en resa till Prag, vi åker i ett lugnt tempo med övernattning i Berlin både dit och hem. Ändå får vi 3 dagar i Prag med mycket som ingår.

Floden Vltava flyter sävligt under urgamla broar, gamla stan lockar med gränder och hundraåriga hemligheter, och på höjden tronar den mäktiga Pragborgen. Snyggt som en målning. Men staden har mer till sin fördel än bara utseendet. Den är fortfarande billig att besöka, restaurangerna serverar vällagad och god mat till bra priser. Ölen får vi inte glömma! Inte nog med att utbudet av lokalt bryggda öl är stort – och att de smakar fantastiskt – här kostar en bägare inte många tior.

I en stad som är så känd för sin rika historia, är det lätt att tro att inget nytt händer. Men det är precis tvärtom. Prag utvecklas så snabbt att stadens invånare, knappt 1,3 miljoner människor, inte lyckas följa med i allt som sker.

Visst finns klassikerna kvar: ölhallarna, kullerstensgatorna, Pragborgen och Karlsbron. Samtidigt öppnar snyggt designade barer, nya konstgallerier och restauranger av internationell toppklass. Områden som ingen tidigare talade om utvecklas och lever upp.

Dag 1

Vi hämtar upp på Höglandet/Jönköping för att åka mot Helsingborg där vi tar färjan till Helsingör, vidare genom Danmark till Gedser där vi ska ta färjan till Rostock. Den tar c.a 2 timmar så det är lämpligt att inta en måltid. Väl i Tyskland fortsätter vi till Berlin, där vi ska bo på Wyndham Garden Henningsdorf Berlin, som ligger i Henningsdorf. Efter ankomsten så äter vi en gemensam middag på hotellet, drycker tillkommer. 

Dag 2

Efter frukost kör vi vidare till Prag, c:a 4 timmar lång resa, där vi efter ankomst ska checka in på vårt hotell, som heter Hotel Ambiance. På eftermiddagen blir det en guidning med svensktalande guide. På kvällen äter vi middag på närliggande Hotel Green Garden.

Dag 3

Idag ska vi besöka Staropramens Bryggeri där vi får en guidad rundtur och får provsmaka öl, det ingår en öl i priset. För er som inte följer med på båtturen på Moldau är kvällen fri och ni äter på egen hand.

Boka till:

På kvällen erbjuder vi en båttur på floden Moldau med middagsbuffé på båten. Denna utflykt kan man köpa till för 285:-. drycker tillkommer.

Dag 4

Idag är det fri tid att upptäcka Prag. Palladium Shopping Centre, Tjeckiens största shoppingcenter, även den lokala marknaden Havelske Trziste är väl värd ett besök, eller bara strosa omkring i centrala Prag, med alla mysiga restauranger och barer.  På kvällen ska vi åka på Folkloreafton på U Marcanu där vi ska äta en 3-rätters middag. Upplev Tjeckiska folkvisor med livemusik och dans, medan du njuter av en middag med traditionell tjeckisk mat, drycker tillkommer.

Dag 5

Efter frukost börjar vi hemresan med att åka till Berlin, där vi bor på centrala Park Inn by Radisson Berlin Alexanderplatz. På eftermiddagen är det fri tid för att på kvällen äta en gemensam middag på hotellet.

Dag 6

Idag fortsätter vi hemåt efter frukost, med ett stopp vid Bordershopen i Rostock, innan vi åker färjan till Gedser, där det är lämpligt att äta lunch på den 2 timmar långa överfarten. Sen åker vi vidare genom Danmark till Helsingör, där det blir ny färja till Helsingborg. Vi stannar för ett mat stopp i Ljungby trakten innan vi anländer till våra hemorter.

Enkelrumstillägg 2000:-

Avresetider:

 • Eksjö 04,40
 • Nässjö 05,00
 • Ekenässjön 05,20
 • Vetlanda 05,30
 • Sävsjö 06,00
 • Vrigstad 06,10
 • Värnamo 06,30

Alternativt

 • Huskvarna 05,15
 • Jönköping 05,30
 • Torsvik 05,45
 • Vaggeryd 06,00
 • Värnamo 06,30

Vi reserverar oss mot slutförsäljning

Avbokningsskydd 200:-/person enl. resevillkoren