...lite bussigare
Barnarps Trafik
Smakfulla Skåne

Smakfulla Skåne

Avresedatum : 16 augusti, 2019
Pris per person: 3150:- inkl. bussresa, kaffe & fralla, 2 nätter på hotell med halvpension, förmiddagskaffe, lunch och eftermiddagskaffe dag 2

Mycket välkommen på en händelserik resa i smakens tecken. I området runt Österlen värnas det om lokalproducerad mat och dryck. Här finns många småskaliga verksamheter som producerar grönsaker, kött, frukt, kryddor m.m. Under vår resa besöker vi fem besöksmål som alla ligger i trakterna kring Simrishamn.

Dag 1

Vi åker från våra hemorter mot Skåne, där vi stannar på lämpligt ställe för buss-fika, där vi bjuder alla på kaffe och fralla.

När vi anländer till Kristianstad checkar vi in på centrala Quality Hotel Grand Kristianstad. Nu är det tid för lunch på egen hand innan vi ska besöka Naturum Vattenrike. Det är byggt på pålar i Helgeån och berättar bl.a. om Vattenrikets djurliv. När vi kommer tillbaka till hotellet är det dags för en 3-rätters middag.

Dag 2

Efter frukost börjar vi en händelserik dag med mycket på schemat

Den inleds på Österlenkryddor där vi får höra historien om kryddodlingen, får
smaksättningstips och serveras förmiddagskaffe. Sommartid kan vi också köpa deras kryddade glass.

På Köpingsbergs Vingård lär vi oss om mousserande vin och om vingårdens godsaker.

Örums Nygård har genomgått en förvandling från jordbruk till hotell och här får vi höra gårdens historia och serveras lunch.

Under eftermiddagen besöker vi Petersborgs Gård som tillverkar egna prisbelönta senapsvarianter som t.ex. whiskysenap och senapspesto.

Dagen avslutas på Gunnarshögs Gård som tillverkar rapsolja och har en egengårdsbutik, där vi dricker vårt eftermiddagskaffe

När vi kommer tillbaka till hotellet så pustar vi  ut en stund innan det är dags för middag igen på hotellet

Dag 3

Efter frukost börjar vi vår hemresa vid 11,00 och åker direkt mot våra hemorter och beräknar vara hemma vid 14,30/Eksjö

Enkelrumstillägg: 550:-

Avbokningsskydd: 200:-/p