Kielkryssning 3 dagar

Kielkryssning 3 dagar
Avresedatum : 25 mars, 2019
Pris per person: 1890:- inkl. bussresa t.o.r, del i insides 2-bäddshytt med våningssängar i 2 nätter, 2 frukostar och en buffemiddag inkl. dryck första kvällen

Häng med oss på en shoppingresa till Kiel, en avkopplande resa med 2 kvällar ombord på båten och en heldag i Kiel. Kombinera hamnstaden Kiel och dess prisvärda shopping med nöje på båten med god mat och dryck.

Kiel var under många år en viktig varvs- och sjöfartsstad. Idag präglas staden av studentliv, avslappnad livsstil och storstadskänsla. Intrycket förstärks av delstatshuvudstadens vackra läge vid Kielfjorden och den moderna innerstaden, liksom av Dänische Straße, Kiels ”finrum” med välbevarade byggnader från ”Gründerzeit”-perioden, fulla av maritim charm.

Ända inne i stadens hjärta känner man doften av hav, och vattnet är stadens element. Den maritima känslan finns, syns och kan upplevas överallt, vid den långsträckta Kielfjorden, i hamnen eller vid varvens typiska bockkranar, som är bland de största i Europa.

Bussen är med oss till Kiel och under dag 2 finns möjlighet att följa med till Citti stormarknad för inköp till billiga tyska priser.

Dag 1

Vi tar upp resenärer på Höglandet/Jönköping enligt avresetider nedan. Vi stannar för fika på vägen, och åker sedan vidare mot Göteborg och Stena Line terminalen där vi beräknar att vara framme vid 17,15, färjan avgår 18,45. Första kvällen ingår buffé middag inkl. dryck.

Dag 2

Efter frukost kör vi till Citti stormarknad för att göra våra inköp, och efter det kör vi tillbaka till centrum och det är fri tid innan färjan kastar loss för hemfärd vid 18,45. Ni har möjlighet att gå ombord på båten under dagen, till er hytt då ni har samma hytt hela tiden. Passa på under eftermiddagen att besöka Holstenstrasse, som ligger nära båten. För den ”ölsugne” rekommenderar vi ett besök på Kielerbrauerei vid Marktplatz där ölet skummar från eget bryggeri, här finns också ”äkta” tysk mat.

Dag 3

När vi ätit frukost och anlänt till Göteborg igen så åker vi hemåt med en beräknad ankomst 13,00/Eksjö

Glöm inte pass eller nationellt id-kort av EU-standard

Åldersgräns 20 år utan målsmans sällskap

Inköpsvikt: 80 kg per person

Länk till citti>>

Länk till Stena Line>>

Tillval pris per/person

Enkelhytt insides 260:-, Tvåbäddshytt utsides/våningssäng 220:-, Tvåbäddshytt insides golvstående sängar 180:-/ utsides 360:-, Tvåbäddshytt insides golvstående sängar/större utrymme 280:-/utsides 455:-

Avbokningsskydd 200:- per person

Vi reserverar oss för slutförsäljning

Avresetider:

  • Sävsjö 11,40
  • Vetlanda 12,10
  • Ekenässjön 12,20
  • Eksjö 12,40
  • Nässjö 13,00
  • Forserum 13,20
  • Huskvarna 13,35
  • Jönköping 13,50