Kroatien/Rovinj 12 dagar

Kroatien/Rovinj 12 dagar
Avresedatum : 9 september, 2018
Pris per person: 11380:- inkl. Resa i komfortabel långfärdsbuss, färdledare, färjebiljetter, vägskatter, dubbelrum med D/WC. Två övernattningar med middagar och frukost på ner och hemresa. Aircondition på rummen samt stor frukost/middagsbuffe inkl. dryck i Kroatien. Utflykter: Stadsvandring och en heldag till " det gröna Istrien" med svensktalande guide ingår i resans pris. Dag 1: Kaffe, fralla och middag, Dag 2-11: Frukost och middag, Dag 12: Frukost

Då är det dags att boka vår mycket omtyckta resa till Kroatien och staden Rovinj i Istrien, som vi har kört i många år med återkommande resenärer. Vi bor fint på ön S:t Andrea, 15 minuters båtfärd från Rovinj med halvpension och fri dryck till maten.

Dag 1: Höglandet/Jönköping – Potsdam c:a 660 km.

Avresa från hemorterna , vi kör ner till Helsingborg och tar färjan till Danmark, fortsätter ner till Gedser för färjan över till Tyskland och Rostock. Vi kör mot Berlin och kommer fram till Potsdam utanför Berlin för inkvartering på Hotel NH Berlin Potsdam Conference Center. Middag på hotellet.

Dag 2: Potsdam- Pongau 760 km.

Efter frukost fortsätter resan söderut, vi färdas i det vackra landskapet Hessen. Vi närmar oss Tysklands största delstat Bayern. Vi stannar till för lunch på lämplig plats under resan. Vi passerar München och närmar oss gränsen till Österrike. Därefter är vi strax i St. Johann im Pongau. Här övernattar vi på Hotell Bruckenwirt. Middag på hotellet.

Dag 3:  Pongau – Rovinj  420 km.

Efter en god frukost sätter vi oss i bussen för fortsatt färd söderut. Vi åker bland höga berg och vackra dalar ner mot staden Villach. Vi passerar snart gränsen till Slovenien.Här åker vi via Ljubljana ner mot Kroatien och fram på sen eftermiddag når Rovinj. Här stiger vi av bussen och tar med vårt bagage till den väntande båten för färd ut till Ön S:t Andrea. Här installerar vi oss på Hotell Istra för 7 nätter med halvpension.

Dag 4-9: Rovinj

Sex dagar med sol och härliga bad och utflykter. Rovinj denna lilla stad är mycket Italienpräglad i både kultur, arkitektur och mat. Från att ha varit en fiskeby är det idag en härlig liten stad med 13,000 invånare. I Rovinj finns det ett stort utbud på barer, restauranger och trevliga butiker. Gratis båt mellan vårt hotell och Rovinj tar c:a 15 minuter.
Första dagen gör vi en stadsvandring med svensktalande guide. En av dagarna gör också en heldagsutflykt till ”det gröna Istrien” Då åker vi genom vin och tryffeldistrikten, upp till Motovun, där det hålls stor tryffelfestival i September varje år. Här får vi njuta av en fantastisk utsikt. Vi får även provsmaka bland annat tryffel. Vi besöker också världens minsta stad Hum.

Lunchen denna dag äter vi ute på landsbygden. Det är en äkta Kroatisk måltid. (ingår ej i resans pris)

Dag 10: Rovinj – Kufstein 580 km.

Efter frukost äntrar vi bussen igen vi tar farväl  av vårt trevliga hotell Istra och Rovinj för denna gång. Nu styr vi kosan norrut, vi tar oss via Trieste, Cortina di Ampezzo. Vi kommer via Lienz , Felbertauerntunneln, Kitzbühleralperna fram på kvällen till Kufstein. Här får vi middag och logi på Hotel Stadt Kufstein.

Dag 11: Kufstein – Dessau 560 km.

Efter frukost lämnar vi Kufstein. Resan fortsätter via Bayern och Thüringen med stopp för fika och lunch på lämplig plats utmed resvägen. Vi når dagens slutmål Dessau som ligger söder om Berlin. Här välkomnar oss Radisson Blu Furst Leopold Hotell, där vi ska äta vår kvällsmat.

Dag 12 Dessau – Jönköping/Höglandet c:a 760 km.

Mätta och belåtna efter god frukost, är dags att starta sista etappen mot hemorten.
Via Berlin kommer vi till Rostock och första färjan över till Gedser i Danmark.
Ombord finns möjlighet att shoppa och äta lunch. Väl i Danmark har vi 20 mil fram till nästa färjeöverfart från Helsingör till Helsingborg.
Vi stannar till för fikastopp på väg mot Jönköping. Beräknad hemkomst ca: 20,00.

Enkelrum 2720:-

Avbokningsskydd 200:-/person

Valuta Euro, Kroatiska Kuna

Avresetider

  • Eksjö Station 04,40
  • Nässjö Södra torget 05,00
  • Huskvarna Biblioteket 05,30
  • Jönköping Bussgodset 05,45
  • Torsvik Shell 06,00
  • Vaggeryd Preem 06,20
  • Skillingaryd Statoil 06,35
  • Värnamo Bredasten 07,00

 Vi reserverar oss mot slutförsäljning