Lars Lerins Sandgrund och Alsters Herrgård

Lars Lerins Sandgrund och Alsters Herrgård
Avresedatum : 12 oktober, 2019
Pris per person: 2290:- inkl. bussresa, kaffe & kaka, lunch, entré och guidning på Sandgrund, hotell med middag och guidning på Alsters Herrgård

Följ med oss på denna resa till Karlstad, Lars Lerins Sandgrund och Alsters Herrgård, Gustaf Frödings Minnesgård

Lars Lerin anses vara Nordens främsta akvarellkonstnär och en av de mest framstående i världen, han arbetar även i andra tekniker och är känd för sin enastående begåvning och produktivitet. På Sandgrund Lars Lerin finns hans permanenta utställning.

Lars är även en begåvad författare med en helt egen stil, en nära och stark gestaltande berättandeform, inte sällan med dokumentära inslag från då och nu. I Lars Lerins skrivande möts livet och konsten i en helhet, precis som i hans målningar, och han har sedan sin debut 1983 med Utpost publicerat över 50 verk i bokform.
Hans verk Naturlära har hyllats i press och media och har även tilldelats Augustpriset 2014 i kategorin Årets svenska fackbok samt Värmlands vackraste bok 2014. Lars senaste bok, Axels tid, finns inbunden bok och ljudbok med musik av Benny Andersson. Lars egen TV-serie på SVT, Vänligen Lars Lerin, blev omåttligt populär med över 1.300.000 tittare och tilldelades Kristallen 2016 för Årets Livsstilsprogram. Lars tilldelades även Kristallen för Årets tv-profil och är mottagare av den kungliga medaljen Litteris et Artibus 2016. Under 2016 har Lars Lerin haft gästutställningar i USA samt i Norge. Den andra omgången av Vänligen Lars Lerin sändes på SVT under januari och februari 2017. Han ställer ut i Norge under 2017 på Haugar Vestfold Kunstmuseum och senare på Grieghallen i Bergen samt på Galleri Nordnorge. Lars är just nu aktuell med sin nya bok Och fågeln flög fritt för att uppsöka sin bur. Under 2018 är Lars Lerin utställare på Liljewalchs i Stockholm och med ny TV-serie, Lars Lerins lärlingar. I maj kommer hans nya bok Råskinn.

Efter avresa från hemorterna så stannar vi på vägen till Karlstad för en buss-fika där vi bjuder alla på kaffe & kaka, vill man köpa till en smörgås så kostar en fralla 35:- eller en baguette 40:- med ost och skinka.

Vi beräknar vara framme i Karlstad runt 12,30, då vi ska äta en lunch innan vår guidade rundtur på Lars Lerins Sandgrund som börjar vid 14,00, och som håller på c:a en timme. Efter det har man egen tid, tills de stänger 16,00 då vi åker till vårt hotell, Clarion Collection Hotell Plaza för att checka in.

Vid 18,00 äter vi en gemensam middag på hotellet och efter det har man fri tid, med city precis utanför dörren.

På söndagen äter man en god frukost i lugn och ro, och vid 09,00 åker vi till Alsters Herrgård som är Gustaf Frödings Minnesgård,  för en guidad tur vid 09,30 på en timme. Efter en kaffepaus så vänder vi hemåt runt 12,00 med stopp för mat. Hinner vi med så stannar vi även vid Picasso statyn i Kristinehamn

Avresetider:

  • Sävsjö 06,30
  • Vetlanda 07,00
  • Ekenässjön 07,10
  • Eksjö 07,30
  • Nässjö 07,50
  • Huskvarna 08,10
  • Jönköping 08,25

Enkelrumstillägg: 300:-

Vi reserverar oss för slutförsäljning.

Avbokningsskydd: 100:-/person