Norge-Geilo 4 dagar

Norge-Geilo 4 dagar
Avresedatum : 13 juli, 2018
Pris per person: 5090:- inkl. Bussresa, färdledare, vägskatter, lokalguide, båtresa Flåm-Gudvangen, besök på Kjeåsen, Hardangerviddas Naturcenter med entre, filmvisning och sopplunch, tågresa med Flåmbanan på Hardangervidda, 3 nätter med halvpension frukost + middag

Denna resa kör Fredag-Måndag

Passa på att se vårt vackra grannland, vi gör bl.a. en härlig tågresa upp på Hardangervidda med Flåmbanan, och en fantastiskbåtfärd mellan Flåm och Gudvangen.

Dag 1 Jönköping-Geilo 650 km

I vår bekväma långfärdsbuss åker från våra hemorter. Vi passerar Trollhättan, Vänersborg och vidare mot Svinesund här kommer vi ini vårt grannland Norge. Färden fortsätter via Oslo och Hönefors. Vi följer sedan den vackra Hallingdalen till Gol och därefter till dagens slutmål Geilo. Här checkar vi in på fina Vestelia Resort för 3 nätter. Middag på hotellet.

Dag 2

Vår andra dag besöker vi Kjeåsen. Vi åker den 4 km långa vägen som byggdes som en del i kraftverksanläggningen den sista delen av vägen är en tunnel på 2,5 km . Väl uppe på Kjeåsen har man en hänförande utsikt över fjorden och Eidfjord. De sista som bott på Kjeåsen var systrarna Wiik. Här har släkten bott i generationer innan kraftverksbygget fanns tidigare ingen väg upp till Kjeåsen utan man fick gå på branta stigar utmed bergssluttningarna, under vintrarna kunde man bli isolerad i flera månader.

Vi lämnar Kjeåsen och åker till Hardangerviddas naturcenter ett unikt informationscenter om naturen i området och det även i historiskt perspektiv. Här ingår det entré och filmvisning, och även en sopplunch  Efter allt detta är det dags att återvända till vårt hotell och middagen.

Dag 3

Vi börjar vår tredje dag efter frukost med att åka till Flåm. Här tar vi plats i tågkupén och njuter av tågresan upp på Hardangervidda. Vi gör ett litet uppehåll i Vattnahalsen innan vi stiger på tåget igen för resa ner till Flåm. Nu går vi ombord på båten som tar oss från Flåm genom 2 fjordar till Gudvangen, här möter oss bussen igen för återfärd till vårt trevliga hotell i Geilo för middag.

Dag 4 Geilo – Jönköping 650 km

Vi lämnar Geilo mätta och belåtna efter frukosten, och startar resans sista etapp. Vi kör igen den vackra vägen i Hallingdalen ner till Oslo och vidare mot Sverige. Längs Bohuskusten åker vi förbi Trollhättan och är åter i på våra hemorter framåt kvällen, med många upplevelser och vackra vyer i minnet.

Enkelrumstillägg: 1090 kr

Vi tar upp resenärer på Höglandet/Jönköping enligt påstigningstider nedan. Vi stannar för ett fikastopp på vägen där vi bjuder alla på kaffe och kaka. För övrigt kan ni beställa frallor/baguetter senast fem dagar innan till en kostnad.

Fralla (ost och skinka) 30 :-
Baguette (ost och skinka) 35:-

Avresetider

  • Sävsjö 04,50
  • Vetlanda 05,20
  • Ekenässjön 05,30
  • Eksjö 05,50
  • Nässjö 06,10
  • Forserum 06,30
  • Huskvarna 06,45
  • Jönköping 07,00

Vi reserverar oss för slutförsäljning

Avbokningsskydd 200:-/person