Ölands Skördefest

Ölands Skördefest
Avresedatum : 27 september, 2019
Pris per person: 855:- inkl kaffe & kaka, entré till Fårets dag på Borgholms Slottsruin, lunch på Strand Hotell och en härlig dag i hantverkets tecken...

Följ med oss till Öland och dess skördefest, upplev Fårets dag på Borgholms Slottsruin, hantverk på Ekerums Resort och i Borgholms centrum. Vi äter vår lunch på Strand Hotell

När vi kommer till Öland så börjar vi på Ekerums Resort där ni hittar ett urval av Sveriges bästa slöjdare och hantverkare såsom träslöjd, tennsmide,  skinnprodukter, keramik, handvävda mattor mm. I vår goda matbod finner ni massor av småskaliga delikatesser som marmelad, rökt viltkött, hemystad ostkaka, rökt fisk, gårdsproducerade ostar mm. På Ekerum resort finns också en stor konstutställning  med verk av bl.a Ronnie Wood (Rolling Stones) och Kjell Engman.

Vi fortsätter till Borgholms Slottsruin och Fårets dag som har arrangerat sedan mitten av 1980-talet av Södra Kalmar läns Fåravelsförening. Den vill genom detta årliga evenemang lyfta får- get och lammnäringens många goda sidor genom att visa upp FÅR och allt fint som går att skapa genom produkter från dessa djur. Allt som säljs eller exponeras under Fårets Dagar, undantaget vissa livsmedel, ska härröra från eller på annat sätt ha anknytning till får- get- och lamm- produktion.

Nu är det dags för lunch som vi intar på fina Strand Hotell i Borgholm och efter det är det fri tid att strosa omkring i Borgholm och kolla in alla butiker och stånd med mycket till försäljning.

Vi åker hemåt igen vid 17,00

>>Länk till Skördefesten>>

Vi tar upp resenärer på Jönköping/Höglandet enligt avresetider nedan. Vi stannar för ett fikastopp på resan där vi bjuder alla på kaffe och kaka. För övrigt kan ni beställa en fralla 35:- eller baguette 40:- senast 5 dagar innan avresa.

Vi beräknar att vara på Öland mellan  c:a 11-17, enligt program ovan. Hemresan körs direkt utan stopp

Avresetider:

  • Jönköping 06,30 Bussgodset
  • Huskvarna 06,45 Biblioteket
  • Forserum 07,00 Station
  • Nässjö 07,20 Södra torget
  • Eksjö 07,40 Stationen hållpl. I
  • Sävsjö 07,40 Busstation, anslutning till Vetlanda
  • Vetlanda 08,10 Station hållplats I

Avbokningsskydd 100:-/person

Vi reserverar oss mot slutförsäljning