Paris 7 dagar

Paris 7 dagar
Avresedatum : 24 augusti, 2019
Pris per person: 8890:- inkl. bussresa, hotell 6 nätter med frukost, 4 middagar, färje och vägavgifter, reseledartjänst, guidad rundtur i Paris, båtresa på Seine, guide och entré till Versailles

Mycket välkommen med på en trevlig resa till underbara Paris som kallas ljusets och kärlekens stad. Paris är ett av världens viktigaste affärs och kulturcentrum även ansedd som modets och gastronomins huvudstad.

Paris ligger runt floden Seine och innerstaden delas in i högra stranden (rive droit) och vänstra stranden (rive gauche). I floden finns det två öar som utgör stadens historiska kärna: Íle de la cité, där man idag återfinner conciergeriet (justitiepalatset) och katedralen Notre-Dame de Paris, och Íle Saint-Louis, som ligger öster om den förra ön. Det finns fler än 30 broar i Paris.

Det egentliga Paris, de område som har Paris som postort är cirka 11 kilometer i diameter som mest, och där bor omkring 2,2 miljoner människor. Till skillnad från många andra storstäder har Paris kvar sina officiella gränsen från 1860.

Staden är den tredje mest besökta i världen och besöks varje år av cirka 30 miljoner utländska turister. Här kommer vi bland annat besöka de berömda Eiffeltornet, Triumfbågen, Notre Dame och mycket mer!

Dag 1 Hemorter-Bremen

Avresa från hemorterna, färja Helsingborg-Helsingör, sedan vidare genom Danmark för att åka färjan Rödby-Puttgarden. När vi anlänt till Puttgarden fortsätter vi till Bremen som tar c:a 3 timmar. Väl framme i Bremen ska vi checka in på vårt övernattnings hotellet som heter Atlantic Hotel Universeum där vi äter en gemensam middag.

Dag 2 Bremen-Paris

Efter frukost fortsätter mot Paris med stopp för lunch. När vi kommer fram till Paris så åker vi till vårt trevliga hotell som heter Magellan och ligger mycket centralt, där vi ska bo 4 nätter. Första kvällen ingår det middag på en närliggande Restaurang

Dag 3 Paris

Efter frukost som är en kall frukostbuffé, börjar en guidad stadsrundtur vid 09,00 som tar c:a 3 timmar. Vi ser Triumfbågen, Operan, Notre Dame, Champs-Élysées, Place de la Concorde, med mera.  Eftermiddagen är fri med tid för att äta lunch. På kvällen gör vi en utflykt till kyrkan Sacre Coeur och Montmartre som är en stadsdel belägen på en 130 meters hög kulle, och dess gamla mysiga konstnärskvarter. Man äter på egen hand, men med tips från vår reseledare.

Dag 4 Paris

Efter frukost åker vi idag en båttur på Seine, under broarna i Paris och efter det besöker Eiffeltornet, kostnad för hiss eller trappa tillkommer, kvällen fri och man äter på egen hand. I mån av tid kan vi besöka de Judiska kvarteren

Dag 5 Paris

Efter frukost gör vi idag en utflykt till Solkungens Versailles med en 4 timmars guidning med lokalguide och entré, till slottet. På kvällen äter vi en gemensam middag.

Dag 6 Paris – Bramsche

Efter frukost tar vi farväl av Paris och börjar vår hemresa, då vår första etapp är till Bramsche, med stopp för lunch. I Bramsche bor vi på Hotell Idingshof, med middag på kvällen.

Dag 7 Bramsche – Hemorten

Efter frukost åker vi mot Puttgarden, för ett snabbt stopp vid Bordeshopen, därefter åker vi färjan till Rödby, vidare genom Danmark innan vi är tillbaka i Sverige. Med ett stopp för middag så fortsätter vi mot hemorterna, beräknad hemkomst c:a Jönköping/22,00 och Eksjö/22,00

Avresetider

 • Eksjö 06,00
 • Nässjö 06,20
 • Ekenässjön 06,40
 • Vetlanda 06,50
 • Sävsjö 07,15
 • Vrigstad 07,30
 • Värnamo 08,00

Alternativt

 • Huskvarna 06,15
 • Jönköping 07,00
 • Torsvik 07,15
 • Vaggeryd 07,35
 • Skillingaryd 07,45
 • Värnamo 08,00

Enkelrumstillägg: 2680:-

Vi reserverar oss mot slutförsäljning och valutajustering

Avbokningsskydd 200:-/person