Skip to main content

Bäddat för Trubbel på Krusenstiernska gården i Kalmar

Äntligen ska det bli dags för utomhusteater igen, häng med oss till kalmar och Krusentiernska gården för att se Bäddat för trubbel!

Det är 1988 och äkta paret Lennart (Thomas Petersson) och Sassa Lindh (Anna-Karin Palmgren) från Kalmar har äntligen kommit iväg på sin efterlängtade utlandssemester. Dessvärre blev det inte riktigt det äventyr Sassa tänkt sig. Hon hade sett fram emot en solresa till Grekland medan den ekonomiske Lennart var helt inställd på att årets semester skulle förläggas till västsvenska metropolen Ullared.

Kompromissen blir en klassisk dansk ”Kroferie” på Sönderjylland och när vi kommer in i handlingen har Lennart just parkerat familjens Volvo utanför pittoreska, men något nedgångna, pensionatet ”Den Gamle Kro”.

Denna pärla har just övertagits av den jovialiske tysken Heinz Töpfer (Andreas Nilsson) som nu sköter ruljangsen tillsammans med sin svenskättade och musikbegåvade allt-i-allo, Kim Larsson (Tobias Persson).

Eftersom vi närmar oss den årliga S:t Prebens karnevalen är hotellet fullbelagt och det bär sig inte bättre än att Lennart och Sassa tvingas dela rum med den snobbige, svenske direktören Gustav Bärg (Peter Gröning), som övernattar på Jylland efter ett besök på internationella livsmedelsmässan i Köln. Gustav har dessutom stämt möte på hotellet med sin ”väninna” från Köpenhamn, en ung dansare och tandläkarstuderande vid namn Simona (Hanna Lindblad). Rummet är stort och även om elementet inte håller värmen denna kalla junikväll, så hade det säkert blivit hett värre om det inte vore så att Gustavs fru, Hanna (Anki Albertsson), bestämt sig för att plötsligt överraska sin man på dennes hotell.

Att tvingas snitsla sig fram mellan Hanne, Simona och Sassa är inte riktigt vad Lennart har tänkt sig och på ”Den gamle kro” är det nu helt enkelt Bäddat för trubbel.

Program

Vi tar upp resenärer på Höglandet/Jönköping enligt avresetider. Vi stannar för ett fikastopp på vägen där vi bjuder alla på kaffe. För övrigt kan ni beställa frallor senast fem dagar innan till en kostnad.

När vi anlänt till Kalmar så är det fri tid innan teatern, som börjar kl. 15.30. Nu passar det bra med en lunch eller fika.

Vi kör till Krusentiernska i god tid innan teatern börjar, tiden meddelas på bussen.

Hemresan sker direkt efter teaterns slut med ett matstopp på Mc Donald i Nybro.

Välkommen med din bokning!

Vi reserverar oss för slutförsäljning

Varmt välkommen på en härlig dagsresa

JoRo buss, Lite bussigare...

Vi reserverar oss för slutförsäljning!

Mycket välkomna att följa med oss för att uppleva denna härliga fars...

Fritextsökning

Karta