Skip to main content

Skidresa till Österrike, Bad Gastein V10(7 dagar i backen!)

Följ med på en fanstastisk skidresa med 7 dagars skidåkning i klassiska Gastein-dalen i Tyrolen i Österrike. Här bor vi centralt i dalens huvudby Badgastein bara ett stenkast från byns absoluta centrum. Njut av skidåkning i dalens många liftsystem, sällskapet, maten, snön och såklart solen! Kort och gott, Badgastein är en klassisk alpdestination av en anledning!

I området som i stort kallas Badgastein ingår även orterna och skidanläggningarna Sportgastein, Bad Hofgastein, Dorfgastein och Graukogel. Här finns över 20 mil pist i varierande svårhetsgrad och på olika höjd, perfekt att kunna välja efter vart snön och vädret är bäst just idag! Österrikes skidturister älskar dom välpreparerade backarna, goda maten och afterski!

Vi bor tillsammans på Hotel Elizabethpark mitt i byn där också middagarna avnjuts på kvällarna. Hotellet ligger perfekt för den som vill ge sig ut efter middagen för att få ut det allra sista av dagen.

För att ta sig till backen är det bara kliva ut genom Hotellets entré på morgonen, där blir man upphämtad av skidbussarna som går i täta intervaller och som kör till alla liftsystem i dalen. En eller ett par dagar denna veckan kommer vi köra med vår egen buss gemensamt till någon av dom kringliggande anläggningarna för dom som vill åka med. Vart beror på väder och snöförhållanden.

Vi kommer på avresedagen hämta er på Höglandet och runt Jönköping! För er som inte bor på någon av våra upphämtningsorter går det med fördel att köra bil till Eksjö och parkera bilen vid vårt bussgarage. Efter önskemål från er kan vi också stanna utmed E4:an på väg söder ut för påstigning ända ner till Helsingborg dit man också kan ta tåget om man kommer långväga ifrån.

Pris liftkort:                                                                                                                           

 •  Vuxen 6 dagar:  299 Euro                                                                                                     
 •  Vuxen 7 dagar:  333 Euro                                                                                                   
 •  Ungdom födda 2002-2004, 6 dagar:  224 Euro                                                                 
 •  Ungdom födda 2002-2004, 7 dagar:  249,5 Euro                                                                 
 •  Barn födda 2005-2014, 6 dagar:  149,5 Euro                                                                     
 •  Barn födda 2005-2014, 7 dagar:  166,5 Euro                                                                     
 •  Barn födda efter 2014 gratis

 

Rabatter:

3 bäddsrum -1000kr för tredje person

4 bäddsrum -1000kr för tredje och fjärde person

På plats tillkommer en avgift (citytax) som alla turister som besöker Österrike från 15år och uppåt måste betala kontant på 24,5 Euro för hela vistelsen.                                                                                                                                                

 

Varmt välkomna att boka en riktigt grym skidresa!

 

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dag 1, avresedagen: Fredag 4/3

  Fredag eftermiddag kör vi upplastning på dom orter ni har bokat er avresa ifrån. Vi hämtar inte på alla orter med samma buss för att göra upphämtningen så smidig som möjligt.

  När alla väl har kommit på den rätta bussen och bagaget är lastat så börjar vi vår resa på riktigt och rullar söder ut. Vi tar färjan Helsingborg-Helsingör och senare Rödby-Puttgarden, på båtarna har vi ett perfekt tillfälle att sträcka ut benen, äta middag och göra dig iordning för natten på bussen genom Tyskland.

 • Dag 2: Lördag 5/3

  När morgonen gryr har vi hunnit en bra bit ner i Tyskland. Vi stannar på lämplig rastplats för morgontoalett och serverar då kaffe och fralla till alla resenärer.

  När alla har piggnat till och kommit igång för dagen fortsätter vi söder ut förbi München och vidare in i Österrike där vi passerar Salzburg och framåt eftermiddagen når Gasteindalen.

  Nu har vi tid att i lugn och ro checka in på hotellet, ta en promenad i byn och fixa liftkort innan middagen serveras på kvällen.

 • Dag 3-7: Söndag 6/3-Fredag 11/3

  Nu är det dags för det alla längtar efter, att få ta liften upp på berget och susa ner för dom långa pisterna. Med all valfrihet som finns i Gasteindalen är det omöjligt att inte vara nöjd!
  Med 5 liftsystem och över 20 mil pist hittar alla någonting som passar.

  Efter backen kan man välja på afterski, hotellets spa, en öl i hotellbaren eller varför inte bara ta igen sig lite på rummet innan middagen står färdig på kvällen.

 • Dag 8: Lördag 12/3

  Vi checkar ut från hotellet efter frukost för att sen åka skidor hela dagen och få ut det där sista av vår semestervecka i alperna! På eftermiddagen när man kommer tillbaka från backen finns det duschar på hotellet till förfogande innan vi packar bussen för att efter en fartfylld vecka rulla hemåt igen.

 • Dag 9: Söndag 13/3

  Väl i Sverige kör vi allesammans till respektive avstigningsort, tackar för oss och hoppas innerligt att ni känner att resan inte kunnat vara på ett bättre sätt!

Karta