Skip to main content

En aktiv semester i Tyrolen, upplev Österrike på sommaren

Välkommen att åka mej oss på JoRo buss på en aktiv semester i Tyrolen!

Följ med oss till Kitzbühel i sommar! Denna kända vintersportort som också har väldigt mycket att erbjuda sommartid! Här finns mängder av vandringsleder, fina cykelvägar och flera golfbanor. Vi erbjuder nästan varje dag en vandring i kombination med ytterligare en aktivitet. Bestäm själv om du vill upptäcka omgivningen med reseledare och chaufför eller om du på egen hand vill gå, cykla, golfa eller något annat!
Våra vandringar tar cirka 3-5 timmar och nästan alla är i nivå lättare. Men det är bra att ha tränat i förväg för terrängen är oftast tuffare än hemma! Du behöver också ha bra vandringsskor eller helst vandringskängor, ryggsäck, vattenflaska och extra kläder med dig!
Att förbereda sig inför en vandringsresa blir som en del av själva resan och ju bättre förberedd man är desto trevligare upplevelse när man väl är på plats!
Under vandringsdagarna stannar vi på någon trevlig restaurang och äter eller har med egen matsäck, som vi handlar i närheten av hotellet.
Förutom vandringarna besöker vi en dag OS- och VM-orterna Innsbruck och Seefeld.

Dag 1 
Hejdå Småland!
Vi åker i riktning mot Öresundsbron, genom Danmark och färjar sedan från Gedser över till Rostock. På håll passerar vi Berlin innan vi når vårt övernattningshotell i Magdeburg.

Dag 2
Äntligen Alpvyer
Efter frukost tar vi återigen plats i bussen och snart har vi nått Bayern och i höjd med München kan vi se Alperna i horisonten. Framåt kvällen är vi framme vid hotellet i Kitzbühel. Här väntar middag och därefter en kort rundtur i staden, för den som vill.

Dag 3-7
Alpin blomsterträdgård och vacker vandring
Med kabinbanan når vi toppen av Kitzbühler Horn. Här uppe möts vi av både en vidunderlig utsikt samt en fantastisk botanisk trädgård. Givetvis börjar vi med växterna innan dagens vandring tar fart. Denna dag kan man välja på en kortare och en lite längre vandring. Känn hur dagsformen är!
Lunch i Innsbruck och fika i Seefeld
Efter frukost tar vi plats i vår buss som går i riktning mot Innsbruck. Vi ser Gyllene Taket på gågatan och samtidigt kan vi urskilja hoppbackarna utanför staden. Efter en kort rundtur ges tid för att på egen hand utforska staden. Vi åker sedan vidare till Seefeld som nyligen hade VM i längdskidåkning. Kanske tar vi plats på en uteservering och njuter av en eftermiddagskaffe?
Från Kitzbühel till Kirchberg via panoramautsikt
På motsatta sidan av Kitzbühler Horn ligger Hanhnenkamm. Vi tar kabinbanan upp och börjar med att se starten för det årliga Hahnenkammrennet. I starthuset kan vi se bilder på kända skidåkare, däribland svenska! Dagens vandring går via den fina Panoramvägen och sedan lift och promenad till Kirchberg. I Kirchberg passar vi på att se oss omkring. Den som är fikasugen hittar snart till Café Lorenzoni!
Nya vyer och besök i Mittersill
Till starten för dagens vandring tar vi buss. Vi ska vandra på Zweitusenender som ligger nära Mittersill. Här får vi nya fantastiska vyer och den som vill kan gå en något längre tur. Vi får också en ny stad att besöka, nämligen Mittersill. Här kan man välja att gå på egen hand eller följa med till Nationalparksmuséet Hohe Tauern.

Dag 8
Vandring före frukost och chill i Kitzbühel
Vi börjar dagen med en kortare vandring för att sedan kunna njuta av frukost och en kanske lugnare dag i Kitzbühel? Kanske vill du besöka stadens museum eller passa på att ta kabinbanan upp till toppen för att få ännu en utsiktsbild att ta med som minne? Framåt sen eftermiddag gör vi oss redo för hemfärd.

Dag 9
Sortera minnen och dela foton
Efter en natt i bussen vaknar vi lagom till att färjan tar oss över till Danmark. Vi har hunnit reflektera över veckan som varit, kanske gått igenom våra foton och minns de vackra vyerna, de härliga dagarna och alla trevliga människor! Snart är vi hemma igen!

Varmt välkommen med i gemenskapen!

JoRo buss, Lite bussigare...

 

Vi reserverar oss för slutförsäljning.

Fritextsökning

Avgångs- och ankomsttider

Plats På- och avstigning Avresa Hemkomst
Eksjö JoRo buss, bussgaraget Breviksvägen i Eksjö 06:00
Nässjö Södra torget 06:20
Vetlanda Resecentrum 06:50
Jönköping Stationen G:a bussgodset 07:00
Sävsjö Resecentrum 07:20
Vrigstad Vrigstad värdshus 07:30
Värnamo Bredasten Mc Donalds 08:00
Ljungby Ljungby stopp 08:50
Helsingborg Färjeläget Forsea 10:15

Avgångar & priser

AvresaAvreseortHotellLediga platserFrån pris
13/8FleraHotel Maria TheresiaMer än 89 950:-BokaMer information

Hotell

Övernattning dag 220813 - 220814

Hotel Ratswaage
Välkommen till fina Hotel Ratswaage i Magdeburg! Här välkomnas vi av goda middagar, fina rum och en egen spa del i källaren. Ta gärna en promenad i den mysiga staden som ligger alldeles utan för dörre...

Övernattning dag 220814 - 220820

Hotel Maria Theresia
Välkommen till Hotel Maria Theresia! Detta härliga hotell ligger just i utkanten av stadskärnan, nära de gamla historiska delarna i Kitzbühel. Här har vi en riktigt hög standard och hotellet har höga...