Skip to main content

Helen Sjöholm - En ny tid, på Konserthuset i Jönköping

 

Helen Sjöholm – En ny tid

Under 25 år av framgångar på scen och skiva, samt i TV och i radio, har Helen aldrig gjort ett soloalbum med nyskrivet material. Den 25 september i fjol släpptes det efterlängtade albumet “En ny tid” som hyllades i media och älskades av fansen. Nu är det äntligen klart att Helen åker ut på en Sverigeturné under hösten 2021.

Helen Sjöholm fick sitt stora genombrott som Kristina i musikalen Kristina från Duvemåla 1995. Under sin karriär har hon bland annat belönats med det prestigefyllda teaterpriset Guldmasken två gånger, hon har tilldelats Thalia-statyetten för sin roll som Kristina och 2018 tilldelades hon den kungliga medaljen ”Litteris et Artibus” för framstående konstnärliga insatser som sångerska och skådespelerska. I höstas släppte hon sitt första soloalbum och medverkade även i TV-succén Så mycket bättre.

“En ny tid”, som producerats av Andreas Dahlbäck, är ett mycket personligt album där Helens eget avtryck märks tydligt och som rymmer specialskrivet samt handplockat material. Paulina Palmgren och Jonatan Järpehag har bidragit med flest låtar. Bland övriga låtskrivare märks bland andra Anna Ternheim och Andreas Mattsson. En låttext är baserad på en krönika (!) av Linda Skugge. Soundmässigt går det att associera till singer-songwriters, vare sig de var verksamma i Kalifornien på 70-talet eller finns i Stockholm i dag, och rötter i den svenska visan.

Det är med albumet ”En ny tid” som Helen, tillsammans med ett sexmanna band, beger sig ut på en turné som kommer till Jönköpings Konserthus 11/11.

Vi tar upp resenärer på Höglandet enligt avgångstiderna, showen börjar vid 19,00 och håller på c:a 2 timmar

Hemresa direkt efter showens slut.

Välkommen att boka fantastiska konsert hos oss på JoRo buss!

Vi reserverar oss för slutförsäljning

Fritextsökning

Karta