Skip to main content

Jul på Koberg Slott inkl. lunch

Välkommen med JoRo Buss på en stämningsfull resa till Jul på Koberg Slott!

En av årets mest exklusiva julmässor äger rum på Koberg slott i Västergötland, 2 mil söder om Trollhättan. Slottet har en historia som sträcker sig tillbaks till 1400-talet och fick sitt nuvarande utseende under 1800-talets slut då en omfattande renovering genomfördes. Slottet är idag i privat ägo. Här kan du vandra runt i en riktigt anrik miljö fylld med marschaller och eldar.

Julmässan som äger rum i slottets ekonomibyggnader är fylld till bristningsgränsen med gräddan av landets hantverkare. Här finner du alltifrån smide, halmslöjd, ljusstöpare, smeder, keramiker till sömnad och träslöjd. Utställarnas skapelser är alltid handgjorda och säljs aldrig via ombud, bara det en anledning till att besöka mässan. Och du köper direkt av hantverkaren.

I den välfyllda matboden hittar du alla julens läckerbitar såsom korvar, marsipan, hemystad ost, glögg, bröd och viltkött med mera. När du har vandrat runt på mässan i några timmar så känner du säkert suget efter lite gott kaffe med hembakat bröd, då är det bara att vända kosan mot mässans kafé för en stunds vila och fika.

Kobergs slott kommer även att hålla sitt museum med vagnar och seldon från svunna tider öppet under mässan, det är i sig en av mässans huvudattraktioner.

Vi tar upp resenärer på Höglandet/Jönköping enligt avresetider.

Vi beräknar att vara framme vid Koberg golfbana runt 12,30 där vi ska äta vår lunch och efter det åka till Koberg Slott som ligger bara 5 min från vårt matställe.

Vi planerar att vara på Slottet mellan 14-17,30 innan vi påbörjar vår hemresa

Hemresan körs direkt utan stopp

Välkommen till en härlig dagsresa i julens tecken!

Vi reserverar oss mot slutförsäljning

Fritextsökning