Skip to main content

Kroatien, Rovinj 12 dagar

Välkommen att följa med oss på JoRo buss på vår årliga succéresa till Kroatien!

Vi har i år nöjet att presentera vårt hotell Istra som ligger på en helt egen ö just utanför staden Rovinj på västra Istrien.

Här på ön finns allt man kan önska, egna badvikar, pool, restauranger och barer.

I täta intervaller går båten som man smidigt och gratis tar sig in med till den vackra staden Rovinj. Här finns gott om shopping, mysiga gränder, caféer och restauranger.

Vi kör vår resa med två övernattningar på vägen till Kroatien och två på vägen hem. Vi tar det med andra ord ganska lugnt så att man kan njuta till fullo även av resdagarna och den vackra omgivningen under resans gång. Med ett landskap som ständigt förändras och med täta stopp för bensträckare, lunch och fika blir det några riktigt trevliga dagar tillsammans under resdagarna.

Väl på plats infinner sig lugnet, här finns det inga måsten. Vi kommer en dag under veckan åka en guidning i närområdet med vår egen buss och lokal guide. Denna utflykten ingår i resans pris och är självklart frivillig. I övrigt har alla rum på hotellet balkong och vi bjuds på middags buffé varje kväll på hotellets restaurang, här ingår även dryck.

Som vanligt åker vi resan i vår allra finaste buss med chaufför och reseledare som har mycket god vana av resor ute i Europa.

Förr om åren har resan blivit fullbokad, så passa på att boka din plats och ta möjligheten av att njuta av livet tillsammans med oss!

Varmt välkommen!

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dag 1: 10/9

  Vi hämtar er på era hemorter, sätter oss till rätta i bussen och kör söder ut. Denna första dag åker vi med båt via Danmark och in i Tyskland. Självklart stannar vi utmed vägen för fika och mat stopp. Dagens mål är Blu Fürst Leopold Hotel i Dessau. Här bjuds vi på middag när vi kommer fram.

 • Dag 2: 11/9

  Efter en god hotellfrukost packar vi åter igen bussen och börjar vår nästa etapp som tar oss genom Tyskland och in i de vackra alplandskapen i Österrike. Här bor vi i en härlig alpby som heter Altenmarkt im Pongau. Hotel Gasthof Markterwirt välkomnar oss med middag på kvällen. Nu känner man verkligen att man är påväg på semester. Det är alltid härligt att få ta en kvällspromenad genom byn som är omgiven av de mäktiga bergen.

 • Dag 3: 12/9

  Åter packar vi bussen och sätter oss till rätta för att ta oss igenom den sista biten till vårt slutliga mål, Rovinj i Kroatien. Vår färd går från de vackra alplandskapen och in i lite slätare landskap. Vi kommer köra genom Slovenien och till slut in i Kroatien. Denna dagen kommer vi vara framme under eftermiddagen, så man har gott om tid att installera sig på vårt hotell Istra i Rovinj.

 • Dag 4-9: 13-18/9

  Nu är det semester på riktigt! Hotellet som ligger på en ö strax utanför den mycket vackra staden Rovinj har egna restauranger, promenad vägar, badstränder, pool och barer. Här kommer vi verkligen njuta under veckan! Man tar sig lätt in till staden med båten som går i täta intervaller. En dag under veckan kommer vi åka en tur med bussen och ha med oss en lokal guide som berättar om landets historia och hur folk som bor där lever. Varje kväll bjuds det på middag i hotellets restaurang.

 • Dag 10: 19/9

  Det är dags att packa ihop, ta båten in till fastlandet för sista gången denna veckan och åter igen sätta oss i bussen. Idag tar vi sikte på Österrike och Hotel Hartl som ligger i Flachau. Vi kommer åka på vackra vägar genom alperna innan vi till slut når Flachau. Även här bjuds det på en härlig middag på kvällen.

 • Dag 11: 20/9

  Idag ska vi ta vi oss genom Tysklands böljande landskap och vi når vårt mål Dessau framåt kvällen. Gemensam middag i vanlig ordning och vi får sträcka ut oss och vila innan vi imorgon är klara för den sista etappen på resan.

 • Dag 12: 21/9

  För sista gången packar vi bussen och kör genom Tyskland, Danmark och återvänder till våra hemorter. Med många fina minnen och nya vänner är vi till slut hemma igen.

Avgångs- och ankomsttider

Plats På- och avstigning Avresa Hemkomst
  00:00
Ekenässjön Parkering vid Hedda Gretas 05:10
Vetlanda Resecentrum 05:20
Eksjö Bussgaraget, Breviksvägen 59 05:30
Nässjö Södra torget 05:50
Sävsjö Busstationen 05:50
Vrigstad Vrigstad Värdshus 06:00
Forserum Stationen 06:05
Huskvarna Nya biblioteket 06:15
Jönköping Stationen/G:a bussgodset 06:30
Lammhult Stationen 06:30
Torsvik Busshållplats mittemot Shell 06:45
Götaström Värdshuset 07:05
Växjö Resecentrum 07:15
Värnamo Rastplats Vandalorum 07:40
Alvesta Resecentrum, baksidan 07:45
Ljungby Ljungbystopp 08:30

Karta

Avgångar & priser

AvresaAvreseortHotellLediga platserFrån pris

September 2023

10/9FleraBlu Fürst Leopold, Dessau212 950:-BokaMer information

Hotell

Övernattning dag 1 - 2

Blu Fürst Leopold, Dessau
Blu Fürst Leopold hotel, ett bra stop-over hotell i Dessau som vi använder oss av på väg till eller från våra europaresor. Här bjuds vi på goda middagar och frukostar och får sträcka ut oss och få lit...

Övernattning dag 2 - 3

Gasthof Markterwirt
Gasthof Markterwirt är ett gammalt, gemytligt hotell som ligger i Altenmarkt im Pongau i Österrike. Inbäddat i det vackra alplandskapet finner vi denna Österrikiska pärla. Med närhet till byn och med...

Övernattning dag 3 - 10

Hotel Istra
Med ett läge som inte kan bli bättre är vi mycket glada att kunna köra vår resa just hit! Hotel Istra i Rovinj har en alldeles egen ö, med promenadstråk, badvikar, pooler, spa, barer och restauranger...

Övernattning dag 10 - 11

Hotel Hartl
Mitt bland alportens skidbackar ligger detta mysiga sporthotell. Här har vi en bra restaurang, fina rum och egen spaavdelning. Här kan vi verkligen trivas under vår vistelse.

Övernattning dag 11 - 12

Blu Fürst Leopold, Dessau
Blu Fürst Leopold hotel, ett bra stop-over hotell i Dessau som vi använder oss av på väg till eller från våra europaresor. Här bjuds vi på goda middagar och frukostar och får sträcka ut oss och få lit...