Skip to main content

Kroatien, Sol och bad i Porec 12 dagar

Välkommen att följa med oss på JoRo buss på vår årliga succéresa till Kroatien! Vi är väldigt glada att meddela att vi nu är inne och bokar på buss nr2 på denna populära resan.

Vi har i år nöjet att presentera vårt hotell Crystal Sunny hotel som ligger en kort promenad utanför den vackra staden Porec på västra Istrien.

Här finns allt man kan önska, egna badvikar, pool, restauranger och barer.

Man tar sig lätt in till den vackra staden Porec. Här finns gott om shopping, mysiga gränder, caféer och restauranger.

Vi kör vår resa med två övernattningar på vägen till Kroatien och två på vägen hem. Vi tar det med andra ord ganska lugnt så att man kan njuta till fullo även av resdagarna och den vackra omgivningen under resans gång. Med ett landskap som ständigt förändras och med täta stopp för bensträckare, lunch och fika blir det några riktigt trevliga dagar tillsammans under resdagarna.

Väl på plats infinner sig lugnet, här finns det inga måsten. Vi kommer en dag under veckan åka en guidning i närområdet med vår egen buss och lokalguide. Denna utflykten ingår i resans pris och är självklart frivillig. Vi bjuds på middags buffé varje kväll på hotellets restaurang och detta hotellet har ett specialerbjudande med Frukost/Brunch buffé som är öppen mellan 07,00-13,00 varje dag. Det ingår med andra ord även en lättare lunch varje dag under vistelsen i Kroatien i resans pris.

Som vanligt åker vi resan i vår allra finaste buss med chaufför och reseledare som har mycket god vana av resor ute i Europa.

Vi har redan fyllt en resa till Kroatien, detta är resa nr 2, så passa på att boka din plats och ta möjligheten av att njuta av livet tillsammans med oss!

Varmt välkommen!

 

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dag 1: 9/9

  Vi hämtar er på era hemorter, sätter oss till rätta i bussen och kör söder ut. Denna första dag åker vi med båt via Danmark och in i Tyskland. Självklart stannar vi utmed vägen för fika och mat stopp. Dagens mål är Dormero Hotel i Dessau. Här bjuds vi på middag när vi kommer fram.

 • Dag 2: 10/9

  Efter en god hotellfrukost packar vi åter igen bussen och börjar vår nästa etapp som tar oss genom Tyskland och in i de vackra alplandskapen i Österrike. Här bor vi i en härlig alpby som heter Altenmarkt im Pongau. Hotel Gasthof Markterwirt välkomnar oss med middag på kvällen. Nu känner man verkligen att man är påväg på semester. Det är alltid härligt att få ta en kvällspromenad genom byn som är omgiven av de mäktiga bergen.

 • Dag 3: 11/9

  Åter packar vi bussen och sätter oss till rätta för att ta oss igenom den sista biten till vårt slutliga mål, Porec i Kroatien. Vår färd går från de vackra alplandskapen och in i lite slätare landskap. Vi kommer köra genom Slovenien och till slut in i Kroatien. Denna dagen kommer vi vara framme under eftermiddagen, så man har gott om tid att installera sig på vårt hotell Crystal Sunny Hotel i Porec.

 • Dag 4-9: 12/9-18/9

  Nu är det semester på riktigt! Hotellet som ligger p strax utanför den mycket vackra staden Porec har egna restauranger, promenad vägar, badstränder, pool och barer. Här kommer vi verkligen njuta under veckan! Man tar sig lätt in till staden med en kortare promenad, taxi eller varför inte hyra en cykel. En dag under veckan kommer vi åka en tur med bussen och ha med oss en lokal guide som berättar om landets historia och hur folk som bor där lever. Varje kväll bjuds det på middag i hotellets restaurang.

 • Dag 10: 18/9

  Idag packar vi bussen och tar vi sikte på Österrike och Hotel Hartl som ligger i Flachau. Vi kommer åka på vackra vägar genom alperna innan vi till slut når Flachau. Även här bjuds det på en härlig middag på kvällen.

 • Dag 11: 19/9

  Idag ska vi ta vi oss genom Tysklands böljande landskap och vi når vårt mål Dessau framåt kvällen. Gemensam middag i vanlig ordning och vi får sträcka ut oss och vila innan vi imorgon är klara för den sista etappen på resan.

 • Dag 12: 20/9

  För sista gången packar vi bussen och kör genom Tyskland, Danmark och återvänder till våra hemorter. Med många fina minnen och nya vänner är vi till slut hemma igen.

Avgångs- och ankomsttider

Plats På- och avstigning Avresa Hemkomst
  00:00
Ekenässjön Parkering vid Hedda Gretas 05:10
Vetlanda Resecentrum 05:20
Eksjö Bussgaraget, Breviksvägen 59 05:30
Nässjö Södra torget 05:50
Sävsjö Busstationen 05:50
Vrigstad Vrigstad Värdshus 06:00
Forserum Stationen 06:05
Huskvarna Nya biblioteket 06:15
Jönköping Stationen/G:a bussgodset 06:30
Lammhult Stationen 06:30
Torsvik Busshållplats mittemot Shell 06:45
Götaström Värdshuset 07:05
Växjö Resecentrum 07:15
Värnamo Rastplats Vandalorum 07:40
Alvesta Resecentrum, baksidan 07:45
Ljungby Ljungbystopp 08:30

Karta

Avgångar & priser

AvresaAvreseortHotellLediga platserFrån pris

September 2023

9/9FleraCrystal Sunny by Valamar413 450:-BokaMer information

Hotell

Övernattning dag 1 - 2

Dormero Hotel Dessau
Här bor vi mycket bra på vårt övernattningshotell i Dessau. Med bra mat, rena rum och ett centralt läge kommer vi trivas på vår vistelse.

Övernattning dag 2 - 3

Gasthof Markterwirt
Gasthof Markterwirt är ett gammalt, gemytligt hotell som ligger i Altenmarkt im Pongau i Österrike. Inbäddat i det vackra alplandskapet finner vi denna Österrikiska pärla. Med närhet till byn och med...

Övernattning dag 3 - 9

Crystal Sunny by Valamar
Välkommen till vårt hotell i Porec! Här kan vi njuta av en vecka i solen med bad både i poolen och i det kristallklara vattnet i havet. Vi har fräscha rum, och en stor buffé till middag och frukost. D...

Övernattning dag 10 - 11

Hotel Hartl
Mitt bland alportens skidbackar ligger detta mysiga sporthotell. Här har vi en bra restaurang, fina rum och egen spaavdelning. Här kan vi verkligen trivas under vår vistelse.

Övernattning dag 11 - 12

Dormero Hotel Dessau
Här bor vi mycket bra på vårt övernattningshotell i Dessau. Med bra mat, rena rum och ett centralt läge kommer vi trivas på vår vistelse.