Skip to main content

Längd- och alpinresa till Dolomiterna

Klar bergsluft, fantastiska vyer och motion. Skidåkning väcker passionen inom oss

2024 åker vi till Pustertalerhof i Kiens i Sydtyrolen. Hotellet ligger i Pusterdalen omgiven av de mäktiga Dolomiterna. Här ligger skidorterna tätt med fantaisk skidåkning både på längden och alpint! 

 

Pustertdalen ingår i Kronplatz som är del av Superski Dolomiti som är världens största skidområde. Här är skidåkningen näst intill obegränsad med fantastika backar och härlig längskidåkning. Varje dag innebär nya välpreparerade nedfarter och härliga upplevelser eller nya områden för längdskidåkning med längdskidguid. Här erbjuds något som passar alla. 

Bussresan till Sydtirolen körs vi i ett sträck utan övernattning. Självklart kommer vi att stanna för mat, färja och bensträckare. Vi kommer vara framme på söndag morgon då vi äta frukost på hotellet innan vi ger oss ut i skidspåret. På denna resan har vi 7 skiddagar. Sista dagen åker vi skidor, äter på hotellet för att sen sätter oss i bussen för vår hemresa. Vi beräknas vara hemma igen på söndag eftermiddag.

Vi kommer varje dag att åka med egen buss eller med någon av de olika skidbussrana till något av de olika skidområdena. Vi planerar vår åkning efter vädret. Flera av dagarna kommer vi spendera i Kronplatz som är ett av de större skidsystemen i området med den kända skidrutten Sella Ronda. I närområdet ligger också de kända platserna Arabba, Marmolada, Val Gardena och Alta Badia. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Med på resan följer vår erfarna reseledare Cilla Hedin från Eksjö. Hon kommer att ta er med på olika platser för härlig längdskidåkning. CIlla är utbildad skidtränare och Certifierad Skidcoach. Som längdåkare kan du välja att följa med reseledaren som varje dag erbjuder en arena där längdspåren lockar. Vi försöker välja olika platser för längdåkning där givetvis spårstatus och väder påverkar. I området finns flera fina längdanläggningar där skidskyttecentret Antholz och OS-staden Cortina är mest kända. Även Toblach, där många skidtävlingar genomförs, bland annat deltävlingar i Tour de ski, är också otroligt fint. Reseledaren startar varje skiddag med skidskola, där den som vill kan deltaga (utan kostnad). Därefter är det fri åkning men möjlighet att åka tillsammans om man vill.  

Vi bor på familjeägda Hotel Residence Pustertalerhof ligger i byn Kiens.

Här äter vi frukost varje dag och middag på kvällarna. Hotellet är ett 4-stjärnigt SPA-hotell. Pustertalerhof är ett familjehotell med fantastik mat och  gemenskap. Hotellet har en egen bar och bra gemenskapsutrymmen och en egen SPA-avdelning. 

 

Dolomiti Superski liftkort

460 liftar & 1220 km med välskötta spår: alla tillgängliga med ett enda skidpass!

Kronplatz är en av de modernaste skidanläggningarna i Dolomitområdet, med mycket kort väntetid, de senaste skidliftarna och det speciella snökanonsystemet som garanterar ett utmärkt snötäcke från säsongens början till dess slut.

Det som gör området så unikt är möjligheten varje dag kunna åka skidor i ett nytt område, vilket bidrar till att anläggningen har blivit populärt både hos längd och alpinåkare.

Pris för 7 dagar: (2023 års priser) Vuxen 396 Euro, Junior 277 Euro, Senior 356 Euro

Vi hjälper till att boka liftkorten på resan dit.   

Glöm inte att beställa intyg på ansvarsförsäkring från ditt försäkringsbolag i god tid innan avresan. Här kan du läsa mer.

Här kan du läsa mer om Kronplatz.

Varmt välkommen att åka med oss på JoRo buss för att uppleva gemenskapen och den fantastiska skidåkningen i Dolomiterna!

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dag 1 23/2: Med förväntan i bagaget

  Vi kör upplastning enligt avresetiderna och beger oss sen söder ut mot färja Helsingborg-Helsingör och sen vidare till Gedser-Rostock. Nu börjar vår resa genom Tyskland där vi stannar på lämpligt ställe för att göra sig iordning för kvällen. Vi tar plats i bussen som under natten kommer att färdas på tyska autobahn.

 • Dag 2 24/2: Vackra Dolomiterna

  Efter Österrike passerar vi Brennerpasset och har då knappt en timmes färdväg kvar till Kiens och vårt hotell Pustertalerhof. Snart är det dags att ge sig ut i längdspåren – eller ut i backarna. Dolomiterna lockar otaliga skidåkare varje år och nu är det också vår tur att uppleva detta. Vi har både vår egen buss och den skidbuss som går från hotellet att välja på för att ta oss till både backe och längdspår. Kronplatz är ett bra utgångsläge för den som åker utför. Som längdåkare kan du välja att följa med reseledaren som varje dag erbjuder en arena där längdspåren lockar. Vi försöker välja olika platser för längdåkning där givetvis spårstatus och väder påverkar. I området finns flera fina längdanläggningar där skidskyttecentret Antholz och OS-staden Cortina är mest kända. Även Toblach, där många skidtävlingar genomförs, bland annat deltävlingar i Tour de ski, är också otroligt fint. Reseledaren startar varje skiddag med skidskola, där den som vill kan deltaga (utan kostnad). Därefter är det fri åkning men möjlighet att åka tillsammans om man vill. Med jämna avstånd finns restauranger som erbjuder allt från kaffe till öl och lunch. Vi skidar och njuter och när vi känner oss klara för dagen tar vi oss tillbaka till hotellet där kanske en tur till hotellets spa lockar före maten?

  Vackra Dolomiterna
 • 3-7 25-29/2

  Veckan spenderas bland snöklädda berg i solen. Kvällar med goda middagar och massa kul med nya och gamla vänner. Vi äter frukost tillsammans på hotellet och blir skjutsade av hotellets egen tranferbuss till och från backen. Någon eller några dagar kommer vi erbjuda att åka med våran egen buss(utan kostnad) till någon av dom andra lift och längdskidområderna.

 • Dag 8 1/3: Med ny energi

  Sista dagen på resan äter vi frukost i lugn och ro och har en hel skiddag framför oss. Vi packar bussen för hemfärd och åker kl 17 från hotellet efter en fullspäckad vecka. Rullar från Kiens och vidare ut bland de vackra landskapen mot gränsen till Österrike och sen vidare mot Tyskland.

 • Dag 9 2/3: Hemma igen!

  Vi kommer till Sverige på morgonen och kör ner lastning till respektive ort. Vi kommer alltså vara hemma redan på förmiddagen och har god tid på oss att åka hem och plocka iordning på alla saker innan det är dags för en ny arbetsvecka.

Karta

Hotell

Övernattning dag 2 - 8

Hotel Pustertalerhof
Detta 4-STJÄRNIGA SPA-hotell ligger i byn Kiens i vackra Pusterdalen och drivs av familjen Gatterer. Hotellet har en fantastisk SPA-avdelning med bastu, inomhus- och utomhuspool som alla ingår i boend...