Skip to main content

Norrvikens Trädgårdar i Båstad

Norrvikens Trädgårdar Båstad

Utanför Båstad i Laholmsbukten ligger Norrvikens trädgårdar, en pärla som trädgårdsvisionären Rudolf Abelin öppnade för allmänheten på 1920:talet. Följ med på en dagsresa och upplev detta mästerverk där man i lugn och ro vandrar en medelhavslik atmosfär. Bland porlande bäckar och över små broar går man i skuggan av Katsura, Körsbärsträd och japanska Lönnar och känner in historien och lugnet. Det är många som har kämpat med drömmen om att få Norrviken till den plats som den är idag. Runt den pampiga Villa Abelin bereder sig en välskött trädgård med formklippta häckar ut sig i gammal barock stil. Här finns även en Bokskog och en egen köksträdgård.

Program

Vi hämtar er på morgonen och åker väster ut med fikastopp på vägen, där vi bjuder på kaffe och fralla.

Väl framme så får vi en guidad rundtur där guiden berättar den spännande historien om hur allting startade och varför det är som det är idag. Såklart kommer det pratas en hel del om alla vackra blommor, träd och annan växtlighet man ser.

Vi äter sedan en lunch tillsammans i Orangeriet, och efter det så kan man själv gå runt och kika på det som intresserar en mest, eller bara ta det lugnt på någon speciellt vacker plats.

Vi avslutar med en fika i Orangeriet innan vi sätter oss på bussen, och beger oss hemåt runt 15,30 fyllda med nya intryck.

Välkommen med din bokning!

Vi reserverar oss för slutförsäljning

Fritextsökning

Karta