Skip to main content

Pappor på Prov Kalmar

Äntligen ska det bli dags för utomhusteater igen, häng med oss till kalmar och Krusentiernska gården för att se Pappor på Prov

Doktor Ljung (Thomas Petersson) står inför sin livs viktigaste dag. Han ska hålla föredrag inför 250 kirurger som rest ifrån hela världen till vackra Kalmar, och hela hans karriär står på spel. På plats är naturligtvis också hans högsta chef och dessutom hans fru. Ingenting får gå fel! Men bara några minuter innan gästerna anländer får han oväntat besök av Maria som han inte sett på evigheter. De hade en kort passionerad affär för 18 år sen och nu avslöjar hon en oväntad hemlighet: Hon blev gravid efter deras kärleksnatt och födde en son. Nu har sonen fyllt 18, blivit myndig, och fått händerna på informationen att han minsann HAR en pappa vid liv, och som tydligen jobbar som doktor på detta sjukhus. Nu är sonen på väg dit i en desperat jakt på sin pappa. Medan doktor Ljung försöker hålla både sin karriär och sitt äktenskap intakt, virar han in sig i ett nät av galna lögner som blir mer och mer komplicerade att hålla reda på. Till sin hjälp tar han också in sin godtrogne, bäste vän; doktor Johansson (Ola Forssmed) som tvingas hjälpa till i det invecklade kaoset som även inkluderar en misstänksam polis, en livsfarlig översköterska, en showsugen doktorskollega och en senil gubbe vilse på sjukhuset.

Fars-karusellen snurrar snabbare och snabbare i denna twist-fyllda fars av mästaren själv; Ray Cooney, som även skrev fjolårets succé Trassel. För första gången möts de komiska genierna Thomas Petersson och Ola Forssmed på samma scen, dessutom förstärkta av publikfavoriterna Sussie Eriksson som den pålitliga översköterskan och Andreas Nilsson som den senila gubben samt en stark ensemble. Det här blir en hysterisk skrattfest man inte vill missa, signerad succéregissören Edward af Sillén (Trassel, Rakt Ner i Fickan).

Efter en rundtur på Höglandet/Jönköping för att hämta upp resenärer åker vi mot Kalmar.

Vi stannar för ett fikastopp på resan där vi bjuder alla på kaffe. För övrigt kan ni beställa frallor senast 5 dagar innan till en kostnad.

Vi beräknar att vara framme i Kalmar runt 12,00, där vi släpper av er centralt för tid på egen hand. Bussen går sedan mot teatern i god tid innan föreställningen som börjar 15,30.

Föreställningen har två akter med en 25 min paus emellan och slutar c:a 17,50, därefter åker vi hemåt med ett stopp för mat.

Vi reserverar oss för slutförsäljning!

Mycket välkomna att följa med oss för att uppleva denna härliga fars...

Fritextsökning

Avgångs- och ankomsttider

Plats På- och avstigning Avresa Hemkomst
Jönköping   08:00
Huskvarna   08:15
Forserum   08:30
Nässjö   08:45
Eksjö   09:10
Sävsjö anslutning till Vetlanda   09:10
Ekenässjön   09:30
Vetlanda   09:40

Karta

Avgångar & priser

AvresaAvreseortHotellLediga platserFrån pris
9/7Flera Mer än 81 050:-BokaMer information
23/7Flera Mer än 81 050:-BokaMer information
24/7Flera Mer än 81 050:-BokaMer information