Weekend Köpenhamn, med Mamma Mia-Musikalen på Tivoli

Följ med oss till Köpenhamn för en härlig weekend

Köpenhamn gör ingen besviken. Ett enormt utbud av nöje, kultur och shopping gör att man kan ha kul hur länge som helst! Njut av den kontinentala atmosfären, besök klassiska turistmål som Tivoli och Zoo. Det är svårt att sätta fingret på vad som gör Köpenhamn så speciellt, men man känner det när man är där.

Det är alltid något på gång i Köpenhamn. Denna internationella storstad är centrum för hela Öresundsregionen och genomgår en enorm utveckling just nu. I city finns allt man kan förvänta sig av en modern metropol, utan att dess gamla charm har gått förlorad.

Gågatan Ströget, en av Europas längsta, går som en pulsåder genom Köpenhamns centrum från Rådhusplatsen till Kongens Nytorv. Längs Ströget ligger många exklusiva designbutiker och stora butikskedjor. Där finns även en mängd souveniraffärer, restauranger och snabbmatställen.

Hamnkvarteret Nyhavn är ett mysigt krog- och restaurangstråk där det alltid vimlar av människor. Den som vill äta riktigt gott kommer att känna sig väl tillrätta i Köpenhamn. Det finns ett tiotal restauranger med michelinstjärnor, fler än någon annan stad i Nordeuropa. Kronan på verket är Geranium, som 2016 blev den första danska restaurangen någonsin med tre stjärnor i Guide Michelin. Två andra Köpenhamnkrogar, Noma och AOC, har två stjärnor.

Vi erbjuder också att köpa till biljetter till Mamma Mia-Musikalen på Tivoli, lördagen 21/3, 20,00 för 1130:-

Efter tio års väntan kan den svenska och danska publiken återigen uppleva den globala megasuccesen MAMMA MIA! på danska våren 2020. År 2010 upplevde 190 000 danskar den musikaliska MAMMA MIA! åtföljt av ABBA: s odödliga hits i Köpenhamn. Serien hade en av de största försäljningarna för en dansk teaterföreställning någonsin. Precis som sist spelas musiken med en dansk rollspel och med danska versioner av ABBA: s största hits.

Vi tar upp resenärer på Höglandet/Jönköping enligt påstigningstider nedan. Vi stannar för ett fikastopp på vägen där vi bjuder alla på kaffe & kaka. För övrigt kan ni beställa en ost/skinkmacka, fralla 35:- eller baguette 40:- senast fem dagar innan.

Dag 1

Avresa från hemorterna, stopp för buss-fika, vidare via Öresundsbron till Köpenhamn för att checka in på vårt centrala hotell, Scandic Copenhagen, där vi beräknar vara framme runt 13,00. Man har eftermiddagen fri för att på kvällen spisa en gemensam middag.

Dag 2

Först en god frukost, sedan har man Köpenhamn framför sig med Ströget och Nyhavn, för shopping, mysiga caféer och restauranger. Man har en heldag på egen hand, och sköter måltider själv.

Ni som köper till biljett till Mamma Mia kör vi till Tivoli, med avgång 19,15 från hotellet, för föreställningen som börjar 20,00. När det är slut, så väntar vi med bussen och kör er tillbaka.

Dag 3

Frukost och utcheckning från hotellet, för att börja hemresan vid 11,00, samma väg hem över Öresundsbron tillbaka till Sverige. Vi stannar för ett mat stopp runt Ljungby.

Enkelrumstillägg: 1390:-

Avresetider

 • Eksjö 07,00
 • Nässjö 07,20
 • Ekenässjön 07,40
 • Vetlanda 07,50
 • Sävsjö 08,15
 • Vrigstad 08,30
 • Värnamo 09,00

Alternativt

 • Huskvarna 07,45
 • Jönköping 08,00
 • Torsvik 08,15
 • Värnamo 09,00

Vi reserverar oss mot slutförsäljning

Avbokningsskydd 200:-/person

Reseinformation

Priser

Priser/person:

3050:- inkl. bussresa, kaffe & kaka, Öresundsbron, hotell med middag f:a kvällen, köp till biljett till Mamma Mia-Musikalen på tivoli för 1130:- ;-

Datum

Avresedatum:

2020-03-20