En Värsting till Syster-Musikalen över Jönköping

En värsting till syster är en gudomligt rapp, rolig och musikalisk komedi, baserad på den storsäljande filmen Sister Act från 1992 med Whoopi Goldberg i huvudrollen. En värsting till syster nominerades i USA till fem Tony Awards bland annat för ”Bästa Musikal” och naturligtvis ”Bästa Musik”.  För den medryckande musiken står nämligen kompositören Alan Menken, flerfaldig Oscarsvinnare och känd som mannen bakom många av Disneys största hits, t ex ”Can you feel the love tonight” och ”Beauty and the beast”. I denna svängiga klostermusikal har Menken skapat ett radband av hits som spänner från 70-tals disco i Barry White anda till perfekt finstämda ballader. Självfallet innehåller också musikalen en rejäl dos klappvänlig power gospel. Föreställningen En värsting till syster bevisar än en gång att sjungande nunnor definitivt hör hemma på de stora musikalscenerna.

Det är julen 1977 och discodivan Deloris van Cartier (Gladys Del Pilar) drömmer om att bli en ny Donna Summer. I stället blir hon oväntat vittne till ett brutalt mord, iscensatt av sin oberäknelige ”pojkvän”, klubbägaren Curtis Jackson (Karl Dyall). Polisen Eddie Souther (Kim Sulocki) övertalar Deloris att vittna mot Curtis och lovar henne i gengäld en helt ny och skyddad identitet fram till rättegången. Vad Deloris inte förväntat sig är att hennes nya identitet är som nunna i det sällsynt stränga och påvra klostret Queen of Angels, där Abbedissan (Suzanne Reuter) styr med järnhand. Men inte ens Abbedissan kan undgå att oroas över det faktum att nunnekören under ledning av Syster Maria Lazarus (Charlott Strandberg) låter så illa att antalet besökare vid gudstjänsterna närmar sig noll, vilket i praktiken hotar hela klostrets existens. Deloris ser sin chans att visa vad hon går för som musiker och lyfter med hjälp av bland annat den ständigt optimistiska Syster Maria Patrick (Birgitta Rydberg) kören till himmelska höjder. Och inte bara himmelska, ibland hamnar nunnornas power gospel farligt nära de alltmer populära discorytmerna och det är verkligen inte alls vad Abbedissan tänkt sig.

En maktkamp utspelar sig inne i klostret samtidigt som Curtis Jackson och hans gäng börjar ana var polisen gömt Deloris. Vad Curtis dock inte räknar med är det starka systerskap som råder i klostret och som även Deloris blivit en uppskattad del av. För när alla systrarna släpper loss sina stämmor tillsammans -då kan allt hända- och gör det i denna fartfyllda, medryckande och gudomligt roliga musikal.

Vi har 2 alternativ på denna resa:

Vi har ett nytt alternativ med boende på Quality Hotell Friends i Solna, nära Mall of Scandinavia med 170 butiker, så på söndagen har man tid i Köpcentret mellan 10-13, innan hemresan,

Alt. 1
Ni bor på Quality Hotell Friends i Solna där det ingår 2-rätters middag och transporter mellan hotellet och stan.

Alt. 2
Ni bor på Scandic Klara vid Hötorget. Vi hjälper er att checka in sedan är helgen er.

Vi beräknar anlända till Stockholm runt 13,00 då vi åker direkt till Scandic Klara, som ligger mycket centralt, där det är avstigning för samtliga. Nu är det fri tid att upptäcka Stockholm.

Ni som bor på Klara sköter er själva och fram till vi hämtar er vid 18,50 för att åka till Chinateatern för föreställningen som börjar vid 19,30.

Vid 15.30 åker vi mot Quality Hotell Friends. Där checkar vi in och har en stund ledigt innan vi vid 17,00 intar vår 2-rätters middag på hotellet, för att sedan vid 18,30 åka till Chinateatern via Scandic Klara

Efter showen kör bussen tillbaka till respektive hotell igen.

Ni som bor på Quality Hotell Friends äter en god frukost på söndagen, och efter det  så har man fri tid att besöka Mall of Scandinavia som öppnar vid 10,00 och ligger precis jämte hotellet.

Vill man åka in till centrum så kan man ställa in sin väska i bussen vid 10,00, då chauffören tar emot den. Sen kan man ta pendeln in till stan, och vid hemresan så går man på bussen vid det centrala hotellet.

Pendeln tar 10 min från Solna station, som man lätt promenerar till genom Mall of Scandinavia. Då tar tåget till Odenplan 4 min, där man byter om man vill till Centralen, som tar ytterligare 3 min.

Ni som bor på Scandic Klara äter frukost i lugn och ro, checkar ut senast 12,00 och ställer era väskor i bagagerummet innan hemresan

Vi börjar vår hemresa kl. 13,00 från Friends och kl. 13,30 från Scandic Klara. Vi stannar för ett matstopp på hemvägen.

Vi tar upp resenärer på Höglandet/Jönköping enligt avgångstider. Vi stannar för ett fikastopp på vägen där vi bjuder alla på kaffe. För övrigt kan ni beställa frallor senast fem dagar innan till en kostnad.

Vi reserverar oss mot slutförsäljning

Reseinformation

Priser

Priser/person:

2390:- ;-

Vad ingår i resan?

 • Bussresa i helturistbuss
 • Kaffe & kaka
 • Del i dubbelrum med frukost
 • Biljett till föreställningen på Chinateatern
 • Väljer du Quality Friends så ingår även en 2-rätters middag

Tillägg

 • Köp till fralla ost/skinka för 35:-
 • Köp till Baguette ost/skinka för 40:-
 • Enkelrumstillägg Quality Friends 360:-
 • Enkelrumstillägg Klara 500:-
 • Avbokningsskydd 100:-

Datum

Avresedatum:

2020-02-01

Hemresedatum:

2020-02-02

Avgångstider

 • Sävsjö 06 ,40
 • Vetlanda 07 ,00
 • Ekenässjön 07 ,10
 • Eksjö 07 ,40
 • Nässjö 08 ,00
 • Jönköping 08 ,30
 • Huskvarna 08 ,45
 • Gränna 09 ,05
 • Mjölby 09 ,45
 • Linköping 10 ,00