Holland 6 dagar

Möt våren i Holland och njut av den stora färgprakten på tulpanfälten. Den stora blomsterparken Keukenhof med ca. 700 olika tulpaner och den fantastiska blomsterparaden, som i år är den 25/4, blir ett minne för livet. Blomsterauktionen i Aalsmeer, kanaltur i Amsterdam, Rijksmuseet, tillverkning av ost och träskor och ett besök  på den otroligt spännande rundmålningen Panorama  Mesdag ingår också i resan.

Dag 1. Hemorten – Bremen

Avresa från respektive hemort. På vägen mot Skåne stannar vi för fika där vi bjuder alla på kaffe och fralla. Vidare mot Helsingborg för överfart till Danmark och Helsingör. Via Storströmmen når vi Rödby och nästa färja, som tar oss till Tyskland och Puttgarden. Vi far sedan via Lübeck och Hamburg till dagens slutmål Bremen. Här välkomnar oss BW Hotell Bremen East med gemensam middag.

Dag 2. Bremen – Rijswijk

Efter frukost fortsätter vår resa mot den Holländska gränsen, som vi passerar vid Nieuweschans. Utmed vägen stannar vi för fika och lunch. På vår väg ner till Rijswijk gör vi ett stopp på den 30 km långa konstgjorda vallen ”Afsluitdijk” som skiljer Ijsselmeer från Nordsjön.Vi besöker även den lilla fiskebyn Volendam, där man fortfarande kan se hur en del av befolkningen går omkring i sina folkdräkter. Vi gör även ett besök på en bondgård där vi får en förevisning hur man tillverkar Edamerost och träskor.  Vi fortsätter sedan genom de härliga blomsterdistrikten och via Amsterdam når vi vårt slutmål Rijswijk. Här checkar vi in för 3 nätter med halvpension på BW Plus Grand Winston Hotel som är ett 4-stjärnigt hotell.

Dag 3 – 4. Rijswijk – Utflykter

Rijswijk är under de följande två dagarna utgångspunkt för våra utflyker.
Vi gör ett besök på den stora blomsteraktionen i Aalsmeer från vilken en betydande del av den holländska blomsterexporten går. Vi ser hur de väldiga blomsterfälten målar landskapet i alla tänkbara färger. En annan höjdpunkt är blomsterparken Keukenhof, där de holländska lökodlarna på ett 32 hektar stort område tävlar om att kunna ge besökarna en upplevelse väl värd att minnas. Höjdpunkten är ju blomsterkarnevalen, med alla utsmyckade vagnar, dessa måste bara ses, går inte att beskriva.
Vi missar heller inte  ett besök på den otroligt spännande rundmålningen Panorama Mesdag.

En tur gör vi in till centrala Amsterdam med en fantastisk kanaltur under en del av stadens alla broar. Vi gör ett besök på Rijksmuséet med bl.a. Rembrandts berömda målning Nattvakten. Det blir även lite tid för egna strövtåg i denna spännande stad.

Dag 5. Rijswijk – Bad Oldesloe

Efter frukost och några trivsamma dagar i Holland startar vår hemresa. Den går via Deventer och Hengelo och snart når vi gränsen mellan Holland och Tyskland. Vi gör våra sedvanliga stopp utmed vägen och når snart dagens slutmål som är Bad Oldesloe.
Här välkomnar oss Tryp by Wyndham Bad Oldesloe med god mat och sköna bäddar.

Dag 6. Bad Oldesloe – Hemorten

Överfart till Rödby. Vidare genom Danmark till Helsingör och nästa färja som tar oss över sundet till Helsingborg. På vår väg mot Jönköping/Höglandet gör vi ett fikastopp och beräknar vara åter vid hemorten ca 20.00 efter en trevlig resa i det vackra Holland.

Enkelrumstillägg 1800:-

Avbokningsskydd: 200.-/person

Avresetider:

  • Eksjö 05,30
  • Nässjö 05,50
  • Vetlanda 06,20
  • Sävsjö 06,50
  • Vrigstad 07,00
  • Värnamo 07,30

Alternativt

  • Huskvarna 06,15
  • Jönköping 06,30
  • Torsvik 06,45
  • Värnamo 07,30

Vi reserverar oss för slutförsäljning

Reseinformation

Priser

Priser/person:

7850:- inkl. bussresa, färdledare, kaffe och fralla dag 1, logi i 2-bäddsrum, 5 frukostar, 5 middagar, Inträde till Keukenhof, Rijksmuseet, Panorama Mesdag och Blomsterauktionen, kanaltur i Amsterdam. Besök hos ost-och träskotillverkare ;-

Datum

Avresedatum:

2020-04-22