Skip to main content

Scala revyn-Det glada 20-talet, över Höglandet

Scala Revyn- Det glada 20-talet, Scandic Grand Central

Scalateatern presenterar sin största satsning i modern historia. Våren 2022 fortsätter ”Scalarevyn – det glada 20-talet” och med den väcks det återigen liv i Scalateaterns klassiska revytradition som frodades på 40- och 50-talet. Bakom comebacken står Henrik Dorsin och Michael Lindgren som arbetar tillsammans igen för första gången sedan tv-succén “Grotescos sju mästerverk”.

Michael Lindgren regisserar revyn och Henrik Dorsin skriver manus och spelar i föreställningen. På scen får Henrik sällskap av en ensemble handplockad av honom själv – Johan Ulveson, Vanna Rosenberg, Ingela Olsson, Klas Hedlund och Louise Nordahl, samt en orkester under ledning av Per Ekdahl.

På 40- och 50-talen var Scalateatern en av Stockholms självklara revyscener och här föddes stjärnor som Anita Lindblom, Carl-Gustaf Lindstedt och Christina Schollin. Typiskt för revyeran var kvartersteatrarna som nästintill fanns i varje hörn. På dessa bjöds det på revy minst en gång om året under storhetsperioden, men när televisionen gjorde sitt intåg i stockholmarnas liv började intresset falna. Huvudstadsborna svek revyteatrarna och förpassade denna konstform till historiens sophög. Nu är det dags för upprättelse.

Henrik Dorsin står för revyns manus. Materialet är nyskrivet men tar avstamp i den gamla underhållningsformen, som alltid legat honom varmt om hjärtat. Ända sedan Henrik Dorsin och Michael Lindgren tog över Scalateatern tillsammans med Conrad och Tova Nyqvist 2014 har ett återupprättande av Scalarevyn varit ett av målen. Nu blir “Scalarevyn – det glada 20-talet” deras största satsning i Scalateaterns moderna historia.

Vi bor bara centralt på denna resa, då showen börjar redan 18,30

På denna resan kan man bara välja att bo på Scandic Grand Central på Kungsgatan. Vi hjälper er att checka in sedan är helgen er.

Vi beräknar anlända till Stockholm runt 13,00, då åker vi direkt till Scandic Grand Central och släpper av samtliga. Nu är eftermiddagen fri att upptäcka Stockholm.

Vid 18,10 hämtar vi er för att köra till Scalateatern. Det är bara 3 min gångväg till Scalateatern från Scandic Grand Central om man vill gå själv fram och tillbaka.

Efter showen kör bussen tillbaka till hotellet igen.

På söndagen så äter man sin frukost i lugn och ro, checkar ut senast 12,00 och ställer sina väskor i bagagerummet innan hemresan

Vi börjar vår hemresa kl. 13,30 från Scandic Grand Central och stannar för ett mat-stopp på hemvägen.

Vi tar upp resenärer på Höglandet enligt avgångstiderna.

På vägen till Stockholm stannar vi för ett fikastopp där vi bjuder alla på kaffe och kaka.

För övrigt kan ni beställa fralla eller baguett till bussfikat senast fem dagar innan till en kostnad.

Varmt välkommen att boka denna resa med oss!

Vi reserverar oss mot slutförsäljning

 

Fritextsökning

Karta

Hotell

Scandic Grand Central
Scandic Grand Central Stockholm Ett New York-inspirerat one of a kind-hotell mitt i city bara ett stenkast från Stockholms centralstation och Drottninggatan. Ett nöjespalats som smälter samman med ga...