Skip to main content

Skidresa med glaciärskidåkning i vårsolen, Stubaier gletscher över påsk

Välkommen att åka med på en otroligt härlig resa till Tyrolen!

Gillar du snö, skidåkning, sol, god mat och härligt sällskap?

I så fall passar denna resan perfekt! Vi kör nämligen till Stubaier Gletscher i Österrike och möter våren. När solens strålar värmer upp dalen så att ängarna står i blom så snöar det fortfarande på alpernas toppar.

Med både glaciär och en topp på 3200m är Stubaier Gletscher 100% snösäkert även runt påsk, och många år kommer även nysnön på nätterna trots att det är april. Denna annläggningen är varken alpernas största eller mest besökta skidort, men helt klart en av de bästa och mest snösäkra!

Med långa breda backar, snabba liftar och ett läge som gör att det snöar väldigt mycket har annläggningen blivit känd för snösäkerhet och kvalitativ skidåkning. En pistlängd på nästan 9 mil och längsta nerfarten på nästan 1,5 mil finns det skidåkning så det räcker till. Det finns både långa utdragna blå och röda backar, men såklart också ett flertal riktigt branta! Resan passar såväl familj som den vane skidåkaren.

För de som gillar att ta sig utanför pisten finns det många ställen att nå smidig offpist.

Vi kör med vår egen buss varje dag till backen från hotellet(ca 15 minuter), men det går också skidbussar som man åker gratis med hela dagarna om man någon dag vill ta sovmorgon, gå på afterski eller bara känner för att åka en halvdag. Det passar också väldigt bra att vila benen någon dag och åka in till byn Neustift eller ta tåget till Insbruck.

Vi bor på pärlan Schallerhof, ett gammalt klassiskt österrikiskt hotell i dalen nedanför skidanläggningen. Här känner man sig alltid välkommen med bra service, mysiga rum och en otroligt gemytlig restaurang.

Eftersom det är just ett gammalt klassiskt hotell så finns det lite olika uppdelningar på rummen:

 1. Singelrum
 2. Dubbelrum
 3. Dubbelrum med toalett och dusch i korridoren(-600kr/pp)
 4. Trippelrum med toalett och dusch i korridoren (-600kr/pp)
 5. Fyrbäddsrum

Rabatter:

0-12år -2500kr om man bor med två fullt betalande. (-2300kr i rum med toalett och dusch i korridoren)

13år och uppåt -1500kr om man bor med två fullt betalande i tre och fyrbäddsrum (-1300kr i rum med toalett och dusch i korridoren)

Liftkort 7 dagar:

0-9år gratis tillsammans med vuxen som köper liftkort.

Barn födda 2009-2013 ca 155 Euro

Barn födda 2005-2008 ca 200 Euro

Vuxen ca 305 Euro

Senior från 65 år ca 250 Euro

Detta är inte bara en skidresa, det är en fantastisk upplevelse att får åka skidor i stekande vårsol i Österrikes storslagna natur!

Kom igen, det blir kul!

Vid frågor eller bokning med barnrabatter, hör av er på mail eller telefon, info@jorobuss.se eller 0381-15000.

Fritextsökning

Dagsprogram

 • 7/4 Fredag

  Vi kör upplastning enligt tiderna på respektive ort och beger oss söder ut mot först Helsingborg-Helsingör färjan och sen vidare mot Rödby-Puttgarden. Under kvällen stannar vi för en riktig middag utmed autobahn i Tyskland för att efter det rulla hela natten ner mot Österrike.

 • 8/4 Lördag

  Godmorgon! Nu har vi nått gränsen mot Österrike och vi kör in i det vackra alplandskapet. Passerar Innsbruck, kör Brenner passet och viker av i den sista dalen innan Italienska gränsen, Inn dalen. Längst in i dalen innan klättringen mot Stubaier gletscher börjar ligger vårt hotell Schallerhof. Vi lastar av väskor, äter frukost och byter om för en dag i backen.

  När vi kommer tillbaka till hotellet på eftermiddagen står våra rum klara för incheckning. Vi äter middag tillsammans och somnar gott efter en dag i backen.

 • 9-14/4 Söndag-Fredag

  Efter frukost går vår egen buss mot backen varje dag. Nu är det fokus på skidåkning i världsklass, umgås med nya och gamla vänner och att njuta i vårsolen.
  Bussen går hem på eftermiddagen men vill man stanna kvar på berget och gå på afterski så lägger man pjäxorna i vår egen buss och tar sen skidbussen ner till hotellet när det behagar, mycket smidigt.

  På kvällarna väntar trerättersmiddagar på Schallerhof.

 • 15/4 Lördag

  Det är dags för hemresa, vi packar bussen, äter frukost och ger oss iväg genom alplandskapet. Vi stannar utmed vägen för lunch, middag och bensträckare och kör norrut genom Tyskland.

 • 16/4 Söndag

  Vi kommer att nå Sverige tidig morgon och vara på våra hemorter någon gång på förmiddagen.

Karta

Hotell

Schallerhof
Schallerhof, denna pärla i Tyrolen! Ett litet familjehotell med stor service, det är en upplevelse att få bo och äta på Schallerhof. Med mysiga rum, balkong med utsikt över bergen på vissa rum och rus...