Skip to main content

Stralsund med Rügen

Följ med oss till Stralsund och Rügen och möt våren på en mycket innehållsrik resa.

Vi kör en guidad rundtur på Rügen med besök på Prora, Hitlers gamla semester resort på Östersjöns strand samt en tur med tåget Rasande Roland. En härlig upplevelse att tuffa fram med ånglok på den smalspåriga järnvägen och njuta av den vackra naturen.

Vi har även en heldag med lokalguide som kan berätta om allt vi undrar om svenskstaden Greifswald. Denna dagen gör vi även ett stopp i Wolgast för lunch.  Efter lunch åker vi vidare till ön Usedom för ett besök på museum Pennemunde, och raketbasen V2.

Självklart kommer det finnas tid för att koppla av, umgås och hitta på egna upptåg. 

Varmt välkommen att följa med och uppleva allt detta tillsammans med nya och gamla vänner. 

Givetvis körs resan med någon av våra finaste bussar och tillsammans med en av våra härliga reseledare!

 

Åk första klass hela vägen, med JoRo buss!

 

Fritextsökning

Dagsprogram

  • Dag 1: Hemorten-Stralsund

    Vi hämtar er på era hemorter och börjar resan söder ut. På väg mot första färjan Helsingborg-Helsingör gör vi ett fikastopp utmed E4:an, där vi bjuder alla på kaffe & fralla. Fortsatt åker vi genom Danmark, båten Gedser-Rostock och vidare landvägen till vårt slutliga mål, Stralsund. Dagen avslutas med middag på hotellet.

  • Dag 2-3: Stralsund-Rugen

    Dessa 2 dagar gör vi bl. a. guidade rundturer på Rügen med Prora, tågresa med Rasande Roland och Stralsund. Vi besöker även svenskstaden Greifswald, Wolgast och ön Usedom med museet Peenemunde

  • Dag 4: Stralsund-Hemorten

    Efter 2 innehållsrika dagar så vänder vi hemåt med ett stopp vid Bordershopen i Rostock, innan vi tar båten över till Danmark. Vi fortsätter bussfärden genom Danmark, in i Sverige och slutligen släpper vi av er på respektive ort.

Karta

Hotell

Hotel Baltic Stralsund
Här bor vi mycket centralt och bra, mitt i Stralsund. Hotellet erbjuder alla faciliteter man önskar så som restaurang, bastu och egen bar. Det är alldeles ypperligt att efter middagen gå ut en sväng p...