Skip to main content

Upplevelseresa, Norge med Geiranger & Trollstigen

Välkommen att följa med och se fantastiska Norge tillsammans med oss!

 

Välkomna att följa med på en otroligt fin resa till vårt kära grannland Norge, vi kommer uppleva natur, kultur, historia och en härlig gemenskap!

Att Norges natur är något alldeles extra har väl inte undgått någon! Vi kommer på vår resa få åka buss genom det storslagna landskapet till bl.a Geiranger, Ålesund, Åndalsnes och Fagernes. En dag ska vi utmana vår chaufför lite extra och köra upp för den beryktade Trollstigen!

Båttur på Geirangerfjorden och en tur med tåget på Raumabanen mellan Åndalsnes och Dombås ingår i resans pris.

Det finns mycket att fascineras av på denna upplevelseresa som passar alla!

Hela resan körs med svensk reseledare som ser till att ni har det bra och kommer berätta om mycket av allt vackra som vi passerar på vägen. 

Självklart körs resan med många stopp för fika, fotografering och lunch. Resan är ju till för att njutas av!

Välkommen att uppleva Norge med JoRo Buss!

                        Åk första klass, hela vägen...

Vi reserverar oss för slutförsäljning

 

 

Fritextsökning

Dagsprogram

 • 10/7: Dag 1, Hemorterna - Öyer

  I vår bekväma långfärdsbuss åker från våra hemorter. Vi passerar Trollhättan, Vänersborg och vidare mot Svinesund här kommer vi ini vårt grannland Norge. Färden fortsätter via Oslo och Lillehammer innan vi ankommer vårt Hotell i Öyer som heter Scandic Hafjell, där det väntar god mat och en skön säng.

 • 11/7: Dag 2, Öyer - Ålesund

  Efter frukost sätter vi oss i bussen och beger oss mot Dombås Där vi ska åka trevlig tur med tåg på vackra Raumabanen. Efter turen med tåg blir vi upplockade av bussen i Åndalsnes och vi sätter kurs genom det vackra landskapet mot Ålesund där vi ska inkvartera oss för två nätter på fina Scandic Parken.

 • 12/7: Dag 3, Ålesund

  När frukosten är uppäten är det dags för en guidad stadsrundtur i Ålesund på c:a 3 timmar, efter det är det fri tid innan middagen på kvällen.

 • 13/7: Dag 4, Ålesund-Skei

  Idag är det dags för den härliga båtturen på Geirangerfjorden. Direkt efter frukost ger vi oss ut på den häpnadsväckande utflykten i den Norska landskapet. Väl i land ca 11.30 är det dags att inkvartera sig i bussen för att landvägen följa fjordarna mot vårt mål Skei där vi ska spendera natten.

 • 14/7: Dag 5, Skei - Skjetten

  Efter frukost åker vi vidare, idag mot Skjetten. En vacker dag på vägen med otroliga utsikter och trevliga stopp. Vi kommer stanna Oslo för lite egen tid på eftermiddagen och passa på att få se Huvudstaden. Härifrån har vi bara några få mil kvar till vårt hotell i Skjetten.

 • 15/7: Dag 6, Skjetten - Hemorterna

  Idag åker vi hemåt efter frukost via Oslo, Västkusten, och når våra hemorter framåt kvällen.

Avgångs- och ankomsttider

Plats På- och avstigning Avresa Hemkomst
Sävsjö Resecentrum 04:50
Vetlanda Resecentrum 05:20
Ekenässjön Parkeringen vid Hedda Gretas 05:30
Eksjö Resecentrum 05:50
Nässjö Södra Torget 06:10
Forserum Stationen 06:30
Huskvarna Nya Biblioteket 06:45
Jönköping Stationen G:a Bussgodset 07:00

Karta

Avgångar & priser

AvresaAvreseortHotellLediga platserFrån pris
10/7FleraScandic Hafjell39 650:-BokaMer information

Hotell

Övernattning dag 1 - 2

Scandic Hafjell
Scandic Hafjell ligger i en av de mest populära skidorterna i Norge, mitt i den vackra fjällvärlden. Här välkomnas man av den mysfaktor som ska finnas i fjällen! Hotellet ligger centralt i byn och uts...

Övernattning dag 2 - 4

Scandic Parken Ålesund
Här på Scandic Parken i Ålesund bor vi mitt i en idyll! En otroligt vacker stad omgiven av fjordar och berg. Hotellet har hög standard och erbjuder bl.a bastu och gym.

Övernattning dag 4 - 5

Scandic Valdres Fagernes
Fjäll, skog och vatten är det som omger Fagernes. Vårt hotell Scandic Valdres ligger centralt i byn just intill vattnet. Detta hotell är inrett i klassisk stil och håller en hög standard. Självklart f...

Övernattning dag 5 - 6

Quality Hotel Olavsgaard, Skjetten
Quality Hotel Olavsgaard ligger strax utanför Oslo. Här bor vi fint i en pampig byggnad fylld med konst och många vackra detaljer. Hotellet och restaurangen har gott betyg från tidigare gäster och erb...