Skip to main content

Jubileumsresa till Kosta

Vilken succé det blev med vår första Jubileumsresa, den blev snabbt fullbokad. Nu kör vi en till i slutet av augusti, vänta inte för länge med att boka...

JoRo Buss fyller 10 år under 2024

Tiden går fort och nu frar vi 10 år på JoRo Buss, 2014-2024

Därför kommer vi att erbjuda lite olika jubileumsresor, varav denna resa till Kosta som är riktigt prisvärd och har ett mycket trevligt program.

Det som ingår är 2 luncher, Hyttsill med underhållning, hotellövernattning på Kosta Lodge med frukost, guidning i glasriket, möjlighet att shoppa på Kosta Outlet och därutöver lovar vi en del överaskningar...

Program

Dag 1

Efter att vi hämtat er på hemorten, så åker vi mot Kosta och börjar med en lunch.

Nu har man fri tid på Kosta Outlet innan vi checkar in på Kosta Lodge.

Nu ser vi fram emot en trevlig Hyttsill inkl. musikunderhållning och glasblåsuppvisning där vi kommer bjudas på traditionell mat och till efterätt serveras det givetvis äkta Småländs ostkaka med sylt, vispad grädde och kaffe.

Hyttsill är en gammal umgänges- och mattradition som har sitt ursprung från glasbrukens storhetstid. Faktum är att man har ätit sill i 175 år i den gamla hyttan. Sill fanns det gott om här i Småland tack vare handelsutbytet med sjöfararna nere i Karlskrona som behövde trä till sina båtar.

Efter maten så åker vi tillbaka till hotellet, mätta och goa så ser vi fram emot en god natts sömn.

Dag 2

Efter frukost checkar vi ut från hotellet och sen ska vi göra en guidning i Glasriket med vår duktig guide som är en riktig expert och visar upp det finaste i Glasriket. Han möter upp och ska ta oss på en intressant visning i glasets tecken. Vi besöker glasbruk och får både se och höra mer om det intressanta hantverket. 

När guidningen är klar så äter vi lunch, innan vi åker hemåt efter 2 innehållsrika dagar med mycket intryck och nya vänner.

Tveka inte att följa med oss på denna trevliga resa och fira med JoRo Buss-gänget

Begränsat med platser...

Vi reserverar oss för slutförsäljning...

Fritextsökning

Avgångs- och ankomsttider

Plats På- och avstigning Avresa Hemkomst
Jönköping Station g:a bussgodset 08:55
Huskvarna Nya biblioteket 09:10
Forserum Station 09:30
Nässjö Södra torget 09:50
Sävsjö, anslutning till Vetlanda Busstation 10:15
Eksjö Resecentrum 10:15
Ekenässjön Parkering vid g:a Hedda Gretas 10:35
Vetlanda Resecentrum 10:45

Karta

Avgångar & priser

AvresaAvreseortHotellLediga platserFrån pris

Augusti 2024

31/8JönköpingKosta LodgeMer än 81 980:-BokaMer information

Hotell

Kosta Lodge
Mitt i det småländska glasriket, i närhet till ett av Sveriges äldsta glasbruk ligger Kosta Lodge Kosta Lodge erbjuder rymliga och ljusa 2-bädds semesterhus på 35 kvm, perfekt för er som uppskattar ut...