Skip to main content

Huseby Julmarknad

Huseby Julmarknad

Välkommen på en resa till Smålandsjul på Huseby Bruk

På Huseby Bruk och Smålandsjul tillbringar vi några timmar i ett stämningsfullt julinferno. I skymningen tänder man tusentals juleljus och 500 marschaller för att lysa upp i vintermörkret.

 Smålandsjul på Huseby är med 32 000 besökare, 170 utställare, i sex olika lokaler, med hantverkare och mathantverkare, idag landets och hela Nordens största evenemang för genuint hantverk och småskaligt tillverkad mat, ofta direkt från gårdsföretag. Dagens Smålandsjul på Huseby erbjuder ett fantastiskt utbud av utvalt hantverk och mathantverk från hela landet. 90 hantverkare väljs ut varje år för att få delta på mässan. Mathantverket är småskaligt och ofta gårdstillverkat. Förutom utställarna som du hittar i nio olika lokaler finns Turistbyrån med en stor julbod, Biskopshuset med sin keramik, Kronobergsslöjdarna i Grevebyggnaden och Lanthandeln som ser ut som den gjorde för 100 år sen, full med hemgjorda marmelader, karameller och andra spännande saker. I smedjan hittar du varmsmeden Ulf Magnusson som tillverkar ljusstakar och smidesdetaljer, och du kan se tillverkningen på plats.

Vi tar upp resenärer på Höglandet/Jönköping enligt avresetider.

På vägen dit stannar vi för ett fikastopp där vi bjuder alla på kaffe och pepparkaka. För övrigt kan ni beställa en härlig julsmörgås senast 5 dagar innan till en kostnad av 85: –

Vi beräknar att vara framme vid Huseby Bruk som ligger 2 mil söder om Växjö ca 13.30.

Hemresan börjar vid 17,30 och sker direkt utan stopp

Välkommen till en härlig dagsresa i julens tecken!

Vi reserverar oss mot slutförsäljning

Fritextsökning

Karta