Skip to main content

Lübeck Julmarknad/Shopping 3 dagar

Nu är det dags att boka årets resa till Julmarknaden i Lübeck!

Vi åker måndag-onsdag då det är mer prisvärt och inte så mycket folk, då det gärna blir trångt i helgerna.

Vi bor på Park Inn Radisson , ett 4 stjärnigt hotell i centrum precis vid shoppinggatorna

Om det finns något som kan kallas “Julmarknadernas flaggskepp” så måste det vara den som öppnar portarna i Lübecks Altstadt – som samtidigt är med på UNESCOs världsarvslista över världens kulturarv. Julmarknaden i Lübeck drar varje år mer än 250 000 människor till sig med en popularitet som sträcker sig långt utanför landets gränser. Det är kanske Tysklands allra mest kända julmarknad för turister. 

Med sin belägenhet vid Östersjökusten och mitt i den gamla stadsdelen av Lübeck är julmarknaden i Lübeck dessutom en bit kulturhistoria utan motstycke – och ett av världens äldsta i sitt slag. Lübecks ursprungliga julmarknad är mer än 350 år gammal. Idag har det brett ut sig över det mesta av staden med ett hav av julbodar med potentiella julklappar,  Glühwein och alla de olika lokala specialiteter som skämmer bort smaklökarna och eggar inköpslusten. Konstnärer från Lübeck och resten av Europa presenterar årets hantverk på Konsthantverkarmarknaden i Heiligen-Geist-kyrkan, där man ska titta särskilt efter textiler, trävaror och keramik. 

När man är i Lübeck borde man självklart även besöka legendariska Café Niederegger – marsipanens fästning – och smaka på den berömda Niederegger Marcipan, som i stort sett är synonymt med julmarknaden.

Vi tar upp resenärer på Höglandet/Jönköping enligt avgångstiderna.

På vägen dit stannar vi för ett fikastopp på Ljungbystopp med kaffe och fralla som ingår i priset.

Dag 1

Avresa från hemorterna, färja Helsingborg-Helsingör, sedan vidare genom Danmark för att åka färjan Rödby-Puttgarden. När vi anlänt till Puttgarden fortsätter vi till Lübeck som tar c:a 1,5 timme. När vi är framme i Lübeck åker vi direkt till hotellet och checkar in, äter en gemensam middag och sedan är kvällen fri.

Dag 2

Efter en god frukost åker vi till köpcentret Citti-Park några timmar, eftermiddagen ägnas åt julmarknaden och på kvällen äter man middag på egen hand på någon av alla mysiga restaurangerna i stan.

Dag 3

Frukost och utcheckning från hotellet för att börja hemresan. Vi kommer att stanna på Bordershop i Puttgarden ca1,5 h där ni kan komplettera era inköp. Bordershopen erbjuder 4 våningar med det mesta inom godis, öl, vin och sprit. Därefter åker vi färja till Rödby, sedan samma väg hem genom Danmark och Sverige.

Vi stannar för ett mat stopp runt Ljungby på vägen hem.

>> Länk till hotellet

>>Länk till Citti-Park

>>Länk till Bordershopen

Shoppingvikt 50 kg/person

Varmt välkommen att boka denna fantastiska Julmarknadsresan till Lübeck!

Vi reserverar oss mot slutförsäljning

Fritextsökning

Avgångs- och ankomsttider

Plats På- och avstigning Avresa Hemkomst
Eksjö Resecentrum 05:00
Nässjö Södra torget 05:20
Huskvarna Nya Biblioteket 05:35
Ekenässjön Parkeringen vid Hedda Gretas 05:40
Vetlanda Resecentrum 05:50
Jönköping Stationen G:a bussgodset 05:50
Torsvik Busshållplatsen vid Shell 06:05
Sävsjö Resecentrum 06:15
Vrigstad Vrigstad Värdshus 06:30
Värnamo Rastplats Vandalorum 06:50

Karta

Avgångar & priser

AvresaAvreseortHotellLediga platserFrån pris

December 2024

2/12EksjöPark Inn by Radisson LübeckMer än 84 150:-BokaMer information

Hotell

Radisson Blu Senator Hotel Lübeck
Välkommern till Radisson Blu Senator i Lübeck! Här bor vi på ett toppmodernt hotell precis intill vattnet med härlig utsikt och riktigt hög standard! Radisson Blu Senator ligger riktigt centralt och h...