Skip to main content

Holland, blomsterresa 6 dagar

Första bussen fullbokad, men vi har fått tag på ett hotell till, så mycket välkomna med er bokning...

Möt våren i Holland och njut av den stora färgprakten på tulpanfälten.

Vi besöker den stora blomsterparken Keukenhof med ca 700 olika tulpaner, blomsterauktionen i Alsmeer, kanaltur i Amsterdam och ett besök på den otroligt spännande rundmålningen Panorama Mesdag.

Vi kommer också se den berömda blomsterparaden som är den 22/4 -2023.

Så med andra ord, varmt välkomna med på denna härliga resa som vi kört många gånger med väldigt många återkommande gäster. 

Möt våren i Holland med JoRo buss, såklart!

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dag 1: Hemorten - Bremen

  Avresa från respektive hemort. På vägen mot Skåne stannar vi för fika där vi bjuder alla på kaffe och fralla. Vidare mot Helsingborg för överfart till Danmark och Helsingör. Via Storströmmen når vi Rödby och nästa färja som tar oss till Tyskland och Puttgarden. Vi åker via Lübeck och Hamburg till dagens slutmål Bremen. Här välkomnar oss Hotell Landgut Horn med en gemensam middag på kvällen.

 • Dag 2: Bremen - Rijswijk

  Efter frukost fortsätter vår resa mot den Holländska gränsen som vi passerar vid Nieuweschans. Utmed vägen stannar vi för fika och lunch. På vår väg ner till Rijswijk gör vi ett stopp på den 30 km långa konstgjorda vallen ”Afsluitdijk” som skiljer Ijsselmeer från Nordsjön. Vi besöker även den lilla fiskebyn Volendam, där man fortfarande kan se hur en del av befolkningen går omkring i sina folkdräkter. Vi gör även ett besök på en bondgård där vi får en förevisning hur man tillverkar Edamerost och träskor. Sen fortsätter vi genom de härliga blomsterdistrikten och via Amsterdam når vi vårt slutmål Rijswijk. Här checkar vi in för 3 nätter med halvpension på fina Bastion Hotel den Haag Rijswijk som är ett 3-stjärnigt hotell.

 • Dag 3 & 4: Rijswijk - Utflykter

  Rijswijk är under de följande två dagarna utgångspunkt för våra utflykter.
  Vi gör ett besök på den stora blomsteraktionen i Aalsmeer från vilken en betydande del av den holländska blomsterexporten går. Vi ser hur de väldiga blomsterfälten målar landskapet i alla tänkbara färger. En annan höjdpunkt är blomsterparken Keukenhof, där de holländska lökodlarna på ett 32 hektar stort område tävlar om att kunna ge besökarna en upplevelse väl värd att minnas. Vi missar heller inte ett besök på den otroligt spännande rundmålningen Panorama Mesdag.

  En tur gör vi in till centrala Amsterdam med en fantastisk kanaltur under en del av stadens alla broar. Det blir även lite tid för egna strövtåg i denna spännande stad.

 • Dag 5: Rijswijk - Lübeck

  Efter frukost och några trivsamma dagar i Holland startar vår hemresa. Den går via Deventer och Hengelo och snart når vi gränsen mellan Holland och Tyskland. Vi gör våra sedvanliga stopp utmed vägen och når snart dagens slutmål som är Lübeck.
  Här välkomnar oss Tryp by Wyndham, Lübeck Aquamarin med god mat och sköna bäddar.

 • Dag 6: Lübeck - Hemorten

  Efter frukost så åker vi vidare mot Puttgarden för överfart till Rödby. Vid tid över stannar vi till vid Bordershopen i Puttgarden. Vidare genom Danmark till Helsingör och nästa färja som tar oss över sundet till Helsingborg. På vår väg mot Jönköping/Höglandet gör vi ett fikastopp och beräknar vara åter vid hemorten ca 20.00 efter en trevlig resa i det vackra Holland.

Avgångs- och ankomsttider

Plats På- och avstigning Avresa Hemkomst
Eksjö Resecentrum 05:30
Nässjö Södra torget 05:50
Ekenässjön Parkeringen vid Hedda Gretas 06:10
Huskvarna Nya Biblioteket 06:15
Vetlanda Resecentrum 06:20
Jönköping Stationen G:a bussgodset 06:30
Torsvik Busshållplatsen vid Shell 06:45
Sävsjö Resecentrum 06:50
Vrigstad Vrigstad Värdshus 07:00
Värnamo Rastplats Vandalorum 07:30

Karta

Hotell

Bastion Hotel den Haag Rijswijk
Bastion Hotel Den Haag Rijswijk är ett 3-stjärnigt hotell med ett utmärkt läge. Hotellet ligger nära A4 och är därför mycket lättillgängligt med bil. Andra populära platser i området kan nås snabbt, s...