Skip to main content

Korvfabrikören på Vallarnas friluftsteater

I sommar lyfter vi Vallarnas friluftsteater till helt nya höjder!

Årets föreställning utspelar sig nämligen på femte våningen, där Korvfabrikör Julius Augustsson (Claes Malmberg) regerar på sin flådiga takterrass, intill Augustssons Korvfabrik.

Handlingen utspelar sig efter andra världskrigets slut och ekonomin går åter spikrakt uppåt för Augustssons Korvfabrik, främst tack vare dundersuccén - Pepparkorven med det hemliga receptet. Julius gläder sig åt framgången, medan den lokala korvkonkurrenten Ejdar Kulvert är mindre nöjd, men samtidigt nyfiken. I samband med Julius förtjusande hustru Tuttans (Jessica Heribertsson) födelsedag planeras ett storslaget kalas på övervåningen. Men det hela spårar snabbt ur när Julius får anonyma utpressningsbrev som hotar att avslöja det hemliga receptet om han inte genast slutar tillverka korven. Julius, som både älskar sina affärer och behöver pengar till det påstådda huset på Rivieran, blir genast indragen i en snårighet av intriger och komiska missförstånd. Och när Tuttan hittar ett av utpressningsbreven tror hon att det riktas mot henne, vilket får henne att avslöja sina egna hemligheter. Frågor staplas på varandra: Vem ska ta över fabriken? Varför är militären där? Vem skriver utpressningsbreven? Är huset på Rivieran verkligen betalt? Och vad är den hemliga ingrediensen i pepparkorven?

Kalaset blir en rörig cirkus där vi får njuta av Claes Malmberg som den frodige, törstige och mestadels stressade och pressade korvfabrikören Julius. Jojje Jönsson som den förvirrade, något långsamme och lätt senile kamrer Lundström. Jeanette Capocci som den munviga hushållerskan Berta som alltid har en syrlig replik och en bra lösning nära till hands. Mikael Riesebeck som den fumlige, maskintokige och så småningom neddrogade förmannen Bergman. Vi ser Jessica Heribertsson som Julius livsnjutande men ack så bestämda hustru Tuttan.

Vi kommer få njuta av en ljuvlig komikerduo då Linnéa Lexfors och Jennie Rosengren gör dom lika lika som olika döttrarna Nora och Ditte. Lägg där till Pär Nymark som en misstänksam men lika avsvimmad militär vid namn Major Håård. Och den smygande, extremt otursförföljde korvrecept-spionen Rutger spelad av Annika Anderssons son Alexander Korenado. Vilket jädra gäng – klart som korvspad!

Med en ensemble av fantastiska skådespelare under manus & regi av Niklas Holtne blir det en sommarföreställning full av skratt, galenskap, oväntade vändningar och överraskningar. Njut av en spektakulär buskisshow på Vallarna, komplett med explosiva finaler och hisnande stunts. Det här är en pang-buskis som definitivt inte sparar på krutet!

Och sist men inte minst, publiken måste lova att inte avslöja den topphemliga ingrediensen i korven…

Program

Vi tar upp resenärer på Höglandet/Jönköping enligt avresetider nedan. Vi stannar för ett fikastopp på vägen där vi bjuder alla på kaffe och fralla.

När vi anlänt till Falkenberg så är det fri tid innan teatern, som börjar kl. 15.00. Passa gärna på att titta runt i de vackra och mysiga omgivningarna. Nu passar det bra med en lunch eller fika.

Vi kör till Vallarna i god tid innan teatern börjar, tiden meddelas på bussen.

Hemresan sker direkt efter teaterns slut med ett matstopp på ”Hamburger Hill” i Värnamo.

Välkommen med din bokning!

Vi reserverar oss för slutförsäljning

Hjärtligt välkommen med på resan!

Fritextsökning

Avgångs- och ankomsttider

Plats På- och avstigning Avresa Hemkomst
Götaström Värdshuset 00:00
Eksjö Resecentrum Hpl I 08:00
Nässjö Södra torget 08:20
Forserum Station 08:30
Ekenässjön Parkering vid Hedda Gretas 08:40
Huskvarna Nya biblioteket 08:45
Vetlanda Resecentrum Hpl K 08:50
Jönköping Stationen g:a bussgodset 09:00
Torsvik Busshållplats vid Shell 09:15
Sävsjö Resecentrum 09:20
Vrigstad Vrigstad Värdshus 09:30
Värnamo Rastplats Vandalorum 10:00

Avgångar & priser

AvresaAvreseortHotellLediga platserFrån pris

Juli 2024

13/7Eksjö Mer än 81 190:-BokaMer information

Augusti 2024

3/8Eksjö Mer än 81 190:-BokaMer information