Skip to main content

Spanien - Costa Brava, Barcelona & mycket mer

NYHET 2024! 

Resa till Spanien & Costa Brava med sol, bad & kultur

På denna riktigt prisvärda resa där det mesta redan ingår så tar vi dig med till en av Medelhavets riktiga pärlor – Costa Brava det vackra kustlandskapet i den nordöstra delen av Katalonien. På vägen reser vi via Tyskland och Frankrike med flera spännande stopp påvägen.

Costa Brava betyder "den vilda kusten" och hela detta område är verkligen dramatiskt och andlöst vackert med sina skogsklädda berg, karga klippor, pittoreska fiskebyar, vackra stränder och ett turkosblått hav.

Malgrat de Mar, denna lilla kuststad, har allt vi kan önska och har efter hand blivit en mycket populär turistort. Staden ligger precis vid havet, med en lång sträcka av små vikar och stränder. Här är det badvänligt och det finns gott om hotell, uteserveringar och små butiker längs den långa strandpromenaden. Malgrat de Mar har även lyckats bevara det genuina och här kan du strosa runt i de äldre kvarterens smala gator och gränder där lokalbefolkningen bor och arbetar. Lite längre in i landet finns många orörda naturområden och frodiga jordbruksmarker, med bland annat några av Spaniens största vingårdar. Det finns mycket spännade kultur och härliga bad förstås. Barcelona som är en av Europas mest spännande och fascinerande städer ligger bara 1 timmes bilresa från Malgrat de Mar, där vi ska bo.

Costa Brava är kustregionen i nordöstra Spanien som sträcker sig längs Medelhavet. Här är några fakta om Costa Brava:

 1. Geografi: Costa Brava ligger i Katalonien, norr om staden Barcelona och sträcker sig från den Franska gränsen till staden Blanes.

 2. Kustlinje: Costa Brava är känt för sina vackra kustlandskap med dramatiska klippor, små vikar och sandstränder. Regionen har en lång kustlinje som erbjuder fantastisk havsutsikt och härliga bad.

 3. Städer: Populära städer längs Costa Brava inkluderar Girona, Roses, Lloret de Mar, Tossa de Mar och Cadaqués. Varje stad har sin egen charm och unika sevärdheter.

 4. Kultur och Historia: Costa Brava har en rik historia och kultur. Gamla byar, kyrkor och slott vittnar om områdets historiska arv. Girona, en av de större städerna, har en välbevarad gammal stadskärna.

 5. Mat och Dryck: Katalansk mat är framträdande i Costa Brava med fokus på färska råvaror och skaldjur. Besökare kan njuta av lokala rätter som paella, färsk fisk och crema catalana (en typ av dessert).

 6. Naturparker: Det finns flera naturparker och naturreservat i området, inklusive Cap de Creus och Aiguamolls de l'Empordà, som erbjuder vandringsmöjligheter och natursköna landskap.

 7. Aktiviteter: Costa Brava erbjuder olika aktiviteter, inklusive vattensporter, golf, vandring och cykling. Många besökare lockas av de många möjligheterna till utomhusaktiviteter.

 8. Konstnärskoloni: Den lilla staden Cadaqués är känd för att ha varit en plats för konstnärer och intellektuella, inklusive Salvador Dalí. Dalí's hus-museum i Portlligat är en populär sevärdhet.

Resa på egen hand

 • På de flesta av våra resor finns det resenärer som reser på egen hand. En bussresa är ett bra sätt att träffa nya vänner och bekanta. Utflykter och måltider görs som grupp. Våra kunniga reseledare ser till att alla är en del av resan. Hotellen tar en extra avgift för boende i ett eget rum, enkelrumstillägg.  
 • Du  kan även boka 1 av 2 platser som del i dubbelrum. Du får då möjligheten att lära känna en ny vän plus att man slipper enkelrumstillägget! Denna bokningen funger bara om vi hittar en resnär som också kan tänka sig att dela rum, annars utgår enkelrumstillägg.

Du kan parkera din bil gratis vid vårt bussgarage i Eksjö om du inte bor på någon av orterna vi hämtar på..

Har du frågor om hur du bokar så är du välkommen att ringa till oss på 0381 -150 00 så hjälper vi dig med bokningen!

Varmt välkommen att följa med på vår resa. Upplev sol, bad och härlig gemenskap i Spanien tillsammans med oss!

 

Åk första klass hela vägen med JoRo buss, Lite bussigare...

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dag 1 9/10: Hemorten - Hannover

  Vi hämtar vid påstigningsorterna och kör söder ut. Stannar för bussfika som vi bjuder på längs vägen till första färjan som tar oss till Danmark.
  Vi tar oss genom Danmark och med båt vidare till Tyskland där vårt slutmål för dagen är Hannover och GHOTEL Hotel & Living. Vid ankomst står middagen serverad.

  Hemorten - Hannover
 • Dag 2 10/10: Hannover - Trier

  Efter frukost tar vi sikte på det tyska vindistriktet längs floden Mosel och når framåt eftermiddagen vingården H.H. Hieronimi Wein- und Sektgeller i Cochem. Här får vi en vinprovning av deras egenproducerade vin. Efter besöket har vi bara en kort bit kvar att köra till vårt slutliga mål för dagen, Vienna House Easy i Trier. På kvällen äter vi gemensam middag på hotellet.

  Hannover - Trier
 • Dag 3 11/10: Trier - Lyon

  Efter en natts sömn och en god frukost sätter vi oss i bussen med siktet inställt på Lyon i Frankrike. Vi kör genom det bergiga och spännande landskapet på vägen till staden Beaune hos Edmond Fallot La Beaune Mouttaderi för att prova deras berömda senap. Efter besöket fortsätter vi för att till kvällen nå vårt hotell som ligger strax söder om Lyon där vi har en väntande middag.

  Trier - Lyon
 • Dag 4 12/10: Lyon - Malgrat de Mar

  Vi lämnar Lyon och drar oss mot Spanien. Nu har vi en lång resdag innan vi når vårt mål för dagen, hotell i Malgrat de Mar i Spanien. Vårt lyxiga hotell Aqua Hotel Silhouette & SPA kommer att vara vårt bas för sex riktigt härliga och innehållsrika dagar i Costa Brava. På kvällarna är det gemensam middag på hotellet.

 • Aqua Hotel Silhouette & SPA, Malgrat de Mar

  Nu har vi 7 nätter på vårt fina hotell som väntar. Det ingår ett inträde till hotellets SPA per dag, det gäller i 2 timmar och måste förbokas på hotellet.
  Nu är det sol, bad och semester som står på agendan!

 • Dag 5 13/10: Ledig dag i Malgrat de Mar

  Efter vår resa blir det skönt med en ledig dag. Nu har vi möjlighet att lära känna staden, vårt hotell och självklart stranden.

 • Dag 6 14/10: Utflykt

  Efter frukost åker vi till Bodega Torres i Vilafranca del Penedës. Här får vi prova deras berömda vin. På eftermiddagen fortsätter vi för att smaka ännu fler spännande drycker, vi åker till Codorníu i Sant Sadurni d'Anoia där vi vi bjuds på Cavaprovning.


  Utflykt
 • Dag 7 15/10: Båttur

  Idag ska vi göra en spännande båttur med Santa Susanna. Båten tar oss från Malgarat de Mar till Tossa de Mar på det turkosblå vattnet och vi kommer få njuta av de vackra vyerna även från havet.

  Båttur
 • Dag 8 16/10: Ledig dag

  Ledig dag. Fråga vår reseledare om tips på vad du kan göra.

 • Dag 9 17/10: Barcelona

  Heldag i Barcelona. Vi börjar dagen med guidad tur i Barcelona så att vi bekantar oss med staden. Sen har vi dagen för oss själva med egna aktiviteter innan vi åker hem för kvällen och en väntande middag på hotellet.

  Barcelona
 • Dag 10 18/10: Dali

  Dagens utflykt blir till den kände konstnären Dalis museum Dali i Figureras, Spanien.

  Dali
 • Dag 11 19/10: Malgrat de Mar - Burg en Bresse

  Efter frukost sätter vi oss i bussen, fyllda av intryck av vår Costa Brava-vecka och styr mot Frankrike. Vi kör mot staden Burg en Bresse där Mercure blir vårt hotell för natten. Även här bjuds vi på middag på kvällen.

 • Dag 12 20/10: Burg en Bresse - Karlsruhe

  När vi lämnar Burg en Bresse drar vi oss mot Alsace. När vi kommer till Requewihr börjar vi med att äta lunch i den kända vinstaden. Efter maten i Requewihr ska vi besöka vingården Dopff & Irion där vi bjuds på vinprovning. Sen fortsätter vi mot vårt hotell i Karlsruhe. Vi avslutar återigen kvällen med en härlig middag på hotellet.

  Burg en Bresse - Karlsruhe
 • Dag 13 21/10: Karlsruhe - Lübeck

  Nu börjar vår hemfärd, vi kör från Karlsruhe till vårt slutliga mål för dagen som är Lübeck. Här väntar middag innan det är dags att avsluta dagen.

 • Dag 14 22/10: Lübeck - Hemorten

  Sista dagen på resan, vi tar oss via båt över till Danmark och vidare till Sverige och våra hemorter.
  Glada, fyllda av intryck och med en liten känsla av tomhet får vi nu säga adjö till våra medresenärer och väl hemma sortera intrycken och minnas tillbaka på denna fantastiska upplevelse som vi varit med om tillsammans.

Avgångs- och ankomsttider

Plats På- och avstigning Avresa Hemkomst
Nässjö Södra torget 05:50
Eksjö Resecentrum 06:00
Forserum Stationen 06:05
Huskvarna Nya biblioteket 06:15
Ekenässjön Parkering vid fd Hedda Gretas 06:20
Jönköping Resecentrum, g:a bussgodset 06:30
Vetlanda Resecentrum 06:30
Torsvik Busshållplatsen mittemot Shell 06:45
Sävsjö Resecentrum 07:00
Götaström Värdshuset 07:05
Vrigstad Värdshuset 07:10
Värnamo Rastplats Vandalorum 07:40
Ljungby Ljungbystopp 08:30
Örkelljunga Rastplats Skåneporten 09:00
Helsingborg Färjeläget Forssea 10:10

Karta

Avgångar & priser

AvresaAvreseortHotellLediga platserFrån pris

Oktober 2024

9/10FleraAqua Hotel Silhouette & SPA, Malgrat de MarMer än 821 950:-BokaMer information

Hotell

Övernattning dag 2 - 3

Vienna House Easy Trier

Övernattning dag 11 - 12

Mercure Bourg en Brasse

Övernattning dag 12 - 13

Achat Hotel Karlsruhe City

Övernattning dag 13 - 14

Holiday Inn Lübeck