Skip to main content

Skidresa till Moena & Dolomiterna vecka 7

Nu är det dags att boka din skidresa till Moena och Dolomiterna under vecka 7!

2024 åker vi till Moena i Italien som ligger i Val di Fassa dalen omgiven av de mäktiga Dolomiterna. Här ligger skidorterna tätt med fantaisk skidåkning!

 

Val di Fassa ingår i Superski Dolomiti som är världens största skidområde. https://www.dolomitisuperski.com/en/homeHär är skidåkningen näst intill obegränsad med 120 km pistade backar. Varje dag innebär nya välpreparerade nedfarter och härliga upplevelser. Här erbjuds något som passar alla. 

Vi kommer varje dag att åka buss till något av de olika skidområdena. Vi planerar vår åkning efter vädret. Flera av dagarna kommer vi spendera i det kända Canazei området som är ett av de större skidsystemen i området med den kända skidrutten Sella Ronda. I närområdet ligger också de kända platserna Arabba, Marmolada, Val Gardena och Alta Badia.

Vi bor på familjeägda Hotel Ancora som ligger en kort promenad från byns centrum. Här äter vi en riklig frukostbuffé varje dag. På kvällarna äter vi en Ladinsk middag med typiska produkter från Trentino-regionen.

Hotellet är ett litet familjehotell så det kommer bli en härlig gemenskap och god stämning på resan. Hotellet har en egen bar och bra gemenskapsutrymmen. Här finns möjlighet att bo i allt från enkelum till fyrbäddsrum.

Bussresan till Italien körs vi i ett sträck utan övernattning. Självklart kommer vi att stanna för mat, färja och bensträckare. Vi kommer vara framme på söndag morgon då vi äta frukost på hotellet innan vi ger oss ut i backen. På denna resan har vi 7 dagar i skidbacken. Sista dagen åker vi skidor, äter på hotellet för att sen sätter oss i bussen för vår hemresa. Vi beräknas vara hemma igen på söndag eftermiddag.

Dolomiti Superski liftkort

460 liftar & 1220 km med välskötta spår: alla tillgängliga med ett enda skidpass!

Val di Fassa är en av de modernaste skidanläggningarna i Dolomitområdet, med mycket kort väntetid, de senaste skidliftarna och det speciella snökanonsystemet som garanterar ett utmärkt snötäcke från säsongens början till dess slut.

Det som gör Val di Fassa så unikt är möjligheten varje dag kunna åka skidor i ett nytt område, vilket bidrar till att anläggningen hör till en av de internationella skidhuvudstäderna.

Pris för 7 dagar: (2024 års priser) Vuxen 428 Euro, Junior 300 Euro, Senior 385 Euro

Vi hjälper till att boka liftkorten på resan dit.   

Glöm inte att beställa intyg på ansvarsförsäkring från ditt försäkringsbolag i god tid innan avresan. Här kan du läsa mer.

Här kan du läsa mer om Moena.

Webbkamera från Moena

Varmt välkommen att åka med oss på JoRo buss för att uppleva gemenskapen och den fantastiska skidåkningen i Italien!

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dag 1: 10/2

  Vi kör upplastning från Småland enligt avresetiderna och beger oss sen söder ut mot färjan Helsingborg-Helsingör och sen vidare till Gedser-Rostock. Nu börjar vår resa genom Tyskland där vi stannar på lämpligt ställe för att göra sig iordning för kvällen och sen rullar vidare hela natten mot Italien.

 • Dag 2: 11/2

  När vi vaknar är vi någonstans på gränsen mellan Österrike och Italien och beräknar att vara framme på morgonen i Moena.

  När vi ätit frukost på hotellet (kostar 9 Euro)fixar vi liftkorten, hyr skidor, byter om och drar direkt ut i backen. Första dagen åker vi med den lokala skidbussen till backen. När benen är trötta framåt eftermiddagen kommer vi tillbaka till hotellet, får våra rum och kan göra iordning oss för middag och kvällsliga aktiviteter.

 • Dag 3-7: 12-16/2

  Veckan spenderas bland snöklädda berg i solen. Kvällar med goda middagar och massa kul med nya och gamla vänner. Vi äter frukost tillsammans på hotellet och blir skjutsade av vår egen buss till och från backen. Någon eller några dagar kommer vi erbjuda att åka med våran egen buss(utan kostnad) till någon av dom andra liftsystemen i området. Varje kväll bestämmer vi till vilket område vi ska åka till.

  Sista kvällen den 16/2 innan avresan äter vi en Galamiddag med levande ljus

  12-16/2
 • Dag 8: 17/2

  Sista dagen på resan äter vi frukost i lugn och ro och har en hel skiddag framför oss. Vi packar bussen för hemfärd och avslutar med middag på hotellet innan vi åker kl 17 efter en fullspäckad vecka. Rullar från Moena och vidare ut bland de vackra landskapen mot gränsen till Österrike och sen vidare mot Tyskland.

 • Dag 9: 18/2

  Vi kommer till Sverige på morgonen och kör ner lastning till respektive ort. Vi kommer alltså vara hemma redan på förmiddagen och har god tid på oss att åka hem och plocka iordning på alla saker innan det är dags för en ny arbetsvecka.

Karta

Hotell

Övernattning dag 2 - 8

Hotel Ancora, Moena
Välkommen till det familjeägda lilla hotellet Ancora som med sin familjära stämning och goda service passar oss perfekt för en härlig vecka i Dolomiterna. Med bra mat, centralt läge och mycket omtanke...