Skip to main content

Vinresa till Rhen & Mosel

Välkommen att åka med JoRo Buss på en härlig höstresa till Rüdesheim 

När hösten är som vackrast åker vi på en spännade vinresa till Rhen- och Mosel – Tysklands mest klassiska vindistrikt. Staden Rüdesheim ligger vackert vid floden Rhen och är en pittoresk stad med många mysiga gränder och en spännande historia. För mer än 1000 år sedan började man odlade vin längs Rhen och Mosels branta sluttningar. Det var romarna som förde med sig kunskapen hur man odlar vin. Idag görs många av Tysklands bästa viner i området där druvan Riesling är den mest kända. Under resan kommer vi få möjlighet att provsmaka några av traktens viner. Under en av dagarna tar vi linbanan upp till Niedelwaldmonumentet i Rüdesheim och njuter av utsiken över floden Rhen. En annan dag kryssar vi på floden Rhen

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dag 1 12/10: Hemorten - Soltau

  fter upplastning stannar vi för bussfika som vi bjuder på. Vår färd fortsätt mot färjorna som tar oss till Danmark och Tyskland.
  I Tyskland når vi vårt slutmål för dagen som är Sotau och Hotel Meyn. Vid ankomst står middagen serverad.

  Hemorten - Soltau
 • Dag 2 13/10: Soltau - Rüdesheim

  Dag 2 fortsätter vi genom Tyskland och tar sikte mot vindistrikten vid floden Rhen. Vi göt ett stopp i Koblenz vid Deutsches Eck ("tyska hörnet") där Mosel rinner ut i Rhen. Framåt eftermiddagen når vi fram till staden Rüdesheim. Här ska vi bo på Central Hotel. Här kommer vi att bo i tre nätter. Innan kvällens middag hinner vi med en promenad i stadens mysiga gränderna och den kända Drosselgasse.

  Soltau - Rüdesheim
 • Dag 3 14/10: Utflykter i Rüdesheim

  Efter en stärkande frukost fortsätta vi att bekanta oss med staden Rüdesheim. Vi tar linbanan upp till Niederwaldmonumentet där vi har fantastik utsikt över floden Rhen och alla vingårdar. Här kommer vi även att äta vår lunch hos Das Rebenhaus. Dagen erbjuder också en vinprovning hos Weingut Adolf Störzel i Rüdesheim. Kvällen avslutas med middag på hotellet.

  Utflykter i Rüdesheim
 • Dag 4 15/10: Rüdesheim - Bernkastel Kues

  Efter en god natts sömn är det idag dags att upptäcka floden Rhen. Vi börjar dagen med en båtfärd på floden från Rüdesheim till St Goar. Längs vindlade vägar tar vi oss sen till Mosel och till staden Bernkastel-Kues. Vi kommer även få tid att bekanta oss med staden Bernkastel-Kues innan vi besöker vingården Weingut Anton Zimmermann i Bernkastel-Kues. Framåt kvällen åker vi tillbaka till vårt hotell i Rüdesheim och en väntande middag.

  Rüdesheim - Bernkastel Kues
 • Dag 5 16/10: Rüdesheim - Lübeck

  Nu börjar vår hemfärd där vi kör norrut. Med vackra vyer utanför fönstret susar vi vidare genom Tyskland i ett omväxlande landskap till vårt slutliga mål för dagen som är Lübeck. Här på Hotel Golden Tulip Luebecker Hof bjuds det vid ankomst på middag innan det är dags att avsluta dagen.

 • Dag 6 17/10: Lübeck - Hemorten

  Sista dagen på resan tar vi oss med båt till Danmark och vidare till Sverige innan vi når våra hemorter.
  När vi kommer hem kan vi minnas tillbaka på en härlig resa med många nya intryck.

Avgångs- och ankomsttider

Plats På- och avstigning Avresa Hemkomst
Nässjö Södra torget 05:50
Eksjö Resecentrum 06:00
Forserum Stationen 06:05
Huskvarna Nya biblioteket 06:15
Ekenässjön Parkering vid fd Hedda Gretas 06:20
Jönköping Resecentrum, g:a bussgodset 06:30
Vetlanda Resecentrum 06:30
Torsvik Busshållplatsen mittemot Shell 06:45
Sävsjö Resecentrum 07:00
Götaström Värdshuset 07:05
Vrigstad Värdshuset 07:10
Värnamo Rastplats Vandalorum 07:40
Ljungby Ljungbystopp 08:30
Örkelljunga Rastplats Skåneporten 09:00
Helsingborg Färjeläget Forssea 10:10

Karta

Avgångar & priser

AvresaAvreseortHotellLediga platserFrån pris

Oktober 2024

12/10EksjöCentral Hotel RüdesheimMer än 811 800:-BokaMer information

Hotell

Övernattning dag 2 - 5

Central Hotel Rüdesheim
Central Hotel i Rüdesheim är ett mysigt och familjeägdt hotell. Hotellet ligger mitt i Rüdeshiem så vi har nära till all stadens puls och våra utflykter.