Skip to main content

Bornholm-Solskensön 4 dagar

Välkommen att följa med oss på JoRo Buss på en vår-resa till Bornholm 

- Östersjöns pärla där vi under några dagar beser denna mångskiftande och omväxlande Ö.

Vår buss för oss runt till öns sevärheter och vackra natur i alla väderstreck. Vi kommer bland annat besöka den gamla borgruinen Hammershus och få tid att strosa runt i de mysiga gränderna i Allinge.

Vi kommer också göra en rundvandring i Rönne, den "stora" staden på Bornholm där vi får se historiska byggnader och får en liten känsla av hur det var förr. 

Bornholm, detta sommarparadis som även kallas solskensön gör verkligen rätt för sitt namn med sin sköna natur. På Bornholm möter vi gamla byggnadsstilar och många av de gamla danska husen är väl bevarade.

Här finns så mycket fascinerande att se, från gamla rundkyrkor, ruiner, mysiga fiskebyar och storslagen natur.

Varmt välkommen att uppleva Bornholm tillsammans med oss!

 

Åk första klass hela vägen med JoRo buss, Lite bussigare...

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dag 1 - 15/5: Hemorter-Rönne

  Vi hämtar er på era hemorter och börjar resan söderut via Markaryd och Höör till Ystad. Buss-fika med kaffe och fralla på vägen ingår i resan.
  Vi åker med färjan från Ystad kl. 12.30 med ankomst c:a kl. 13,50 till Rönne.
  Vi åker direkt till Hotel Balka Strand för incheckning, för att på kvällen inta vår 3-rätters middag, drycker tillkommer

 • Dag 2 - 16/5: Bornholm med utflykter

  Efter frukost gör vi en heldagstur på Bornholm och dess norra del. Via Hassle och Vang når vi nordspetsen och Hammershus.
  Hammershus är Bornholms mest besökta historiska sevärdhet och här gör vi en rejäl rundvandring i den gamla borgruinen.
  Vidare till Sandvig för lite buss-fika för den som önskar. Längs kusten vidare till Allinge och så småningom till Helligdomsklipporna för en promenad i ett naturskyddat område med fyrtio meter höga klippor lodräta ner i havet.
  Vid lunchdags kommer vi sedan till Gudhjem, den mest besökta orten på Bornholm och en riktig liten pärla.
  Här blir det tid för lunch och strövtåg på egen hand under några timmar med många foto-objekt.
  En annan sevärdhet på Bornholm är rundkyrkorna och nu besöker vi Österlars Rundkyrka innan vi återvänder till hotellet, för att äta vår middag.

  Bornholm med utflykter
 • Dag 3 - 17/5: Bornholm med utflykter

  Efter frukost dags för nästa rundtur. Vi åker till Rönne, öns största stad och börjar med en rundvandring i de gamla väl bevarade kvarteren kring kyrkan.
  Därefter blir det tid för att upptäcka Rönne på egen hand några timmar.
  Efter lunchtid så åker vi tvärs över ön via öns skogsparti Almindingen via Rytterknekten som är öns högsta punkt till Svaneke.
  Svaneke är Danmarks och Bornholms östligaste stad. en liten trevlig turistort med vackra hus, hantverksbodar och en hamn med mycket atmosfär.
  Efter besöket i Svaneke åker vi via Nexö åter till hotellet.
  Nu är det dags för middag efter en händelserik dag

  Bornholm med utflykter
 • Dag 4 - 18/5: Rönne-Hemorter

  Efter frukost är det dags att lämna hotellet vid 9-tiden och vi gör ett besök vid öns kända badstrand Dueodde.
  Vi tar en promenad i sanddynorna och åker sedan via Åkirkeby så småningom (efter lite bussfikapaus) mot Rönne för färja kl 12.30 till Ystad.
  Möjligheter till förtäring på färjan och efter ankomsten till Ystad åker vi hemåt med ett middagsuppehåll i Ljungby innan vi ankommer våra hemorter med mycket minnen i bagaget.

Hotell

Hotel Balka Strand
Hotel Balka Strand ligger i ett lugnt, skyddat område vid skog och strand. Allt är på ett plan och det är därför idealiskt för familjer eller par samt grupper och möten/konferenser. Alla rum har egen...