Skip to main content

Jul på Kalmar slott

Jul på Kalmar Slott

Varmt välkomna på vår trevliga dagsresa till Kalmar Slott och dess julmarknad!

Julmässan på Kalmar Slott är en av de största och också landets mest stämningsfulla mässa. Kalmar ligger i en del av landet där det är gott om hantverkare. Här hittar du över 120 av landets bästa slöjdare. Många av utställarna kommer från Kalmar län, men även resten av landet finns representerat.  Att gå på julmässan har blivit en tradition, många av besökarna kommer långväga ifrån. Under mässdagarna sker också många kringaktiviteter, naturligtvis hittar du också alla julbordets frestelser i de välfyllda matbodarna.

Gå och lyssna på stämningsfull julmusik i den pittoreska Slottskyrkan eller se olika uppträdanden med anknytning till vinter och juletid. Hela slottet är öppet och besökarna går på samma golvtiljor som många av våra största kungar och drottningar en gång klivit på.

Gustav Vasa, drottning Margareta och Karl XI är bara några av kungligheterna som bott här. Det sägenomspunna slottets historia sträcker sig 800 år tillbaka i tiden. Under lång tid var Kalmar Slott en betydelsefull försvarsanläggning, som kallades Rikets nyckel på grund av sitt strategiska läge. Då gick gränsen mot Danmark bara några mil söder om staden, eftersom Skåne och Blekinge var danskt. Kalmar Slott fick sitt nuvarande utseende under 1500-talet.

Vi tar upp resenärer på Höglandet/Jönköping enligt avresetider.

På vägen dit stannar vi för ett fikastopp där vi bjuder alla på kaffe och pepparkaka. För övrigt kan ni beställa en härlig julsmörgås senast 5 dagar innan till en kostnad av 85:–

Vi beräknar att vara framme i Kalmar c:a 11,30, där vi släpper av er centralt för tid på egen hand där ni kan shoppa och se Kalmar, det är även lämpligt att äta lunch inne i stan. Vid 14.00 går bussen sedan till Slottet där vi stannar till 18,00.

Hemresan körs direkt utan stopp

Mycket välkommen att boka denna härliga dagsresa med oss på JoRo buss!

Vi reserverar oss mot slutförsäljning

Fritextsökning

Karta