Skip to main content

Holland, blomsterresa 6 dagar

Möt våren i Holland och njut av den stora färgprakten på tulpanfälten.

Vi besöker den stora blomsterparken Keukenhof med ca 700 olika tulpaner, blomsterauktionen i Alsmeer, kanaltur i Amsterdam och ett besök på den otroligt spännande rundmålningen Panorama Mesdag.

2022 är det även en stor trädgårdsutställning, Floriade i Almere som bara är var 10:e år, och som även den ingår i priset!

Vi kommer också se den berömda blomsterparaden som är den 23/4 -2022.

Denna resan körs som vanligt med vår fantastiska chaufför Mats och reseledare Siv, ett radarpar! Att det är dom som ska köra resan vet vi redan eftersom våra återkommande resenärer helt enkelt inte låter oss byta bort dom, och vi förstår varför!

Så med andra ord, varmt välkomna med på denna härliga resa som vi kört många gånger med väldigt många återkommande gäster. 

Möt våren i Holland med JoRo buss, såklart!

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dag 1: Hemorten - Bremen

  Avresa från respektive hemort. På vägen mot Skåne stannar vi för fika där vi bjuder alla på kaffe och fralla. Vidare mot Helsingborg för överfart till Danmark och Helsingör. Via Storströmmen når vi Rödby och nästa färja som tar oss till Tyskland och Puttgarden. Vi åker via Lübeck och Hamburg till dagens slutmål Bremen. Här välkomnar oss Hotell Landgut Horn med en gemensam middag på kvällen.

 • Dag 2: Bremen - Hoevelaken

  Efter frukost fortsätter vår resa mot den Holländska gränsen som vi passerar vid Nieuweschans. Utmed vägen stannar vi för fika och lunch. På vår väg ner till Hoevelaken gör vi ett stopp på den 30 km långa konstgjorda vallen ”Afsluitdijk” som skiljer Ijsselmeer från Nordsjön. Vi besöker även den lilla fiskebyn Volendam, där man fortfarande kan se hur en del av befolkningen går omkring i sina folkdräkter. Vi gör även ett besök på en bondgård där vi får en förevisning hur man tillverkar Edamerost och träskor. Sen fortsätter vi genom de härliga blomsterdistrikten och via Amsterdam når vi vårt slutmål Hoevelaken. Här checkar vi in för 3 nätter med halvpension på fina Fletcher Hotel De Klepperman som är ett 4-stjärnigt hotell.

 • Dag 3 & 4: Hoevelaken - Utflykter

  Hoevelaken är under de följande två dagarna utgångspunkt för våra utflykter.
  Vi kommer besöka den världsberömda trädgårdsutställningen Floriade i Almere, som bara är var 10:e år. Vi gör ett besök på den stora blomsteraktionen i Aalsmeer från vilken en betydande del av den holländska blomsterexporten går. Vi ser hur de väldiga blomsterfälten målar landskapet i alla tänkbara färger. En annan höjdpunkt är blomsterparken Keukenhof, där de holländska lökodlarna på ett 32 hektar stort område tävlar om att kunna ge besökarna en upplevelse väl värd att minnas. Vi missar heller inte ett besök på den otroligt spännande rundmålningen Panorama Mesdag.

  En tur gör vi in till centrala Amsterdam med en fantastisk kanaltur under en del av stadens alla broar. Det blir även lite tid för egna strövtåg i denna spännande stad.

 • Dag 5: Hoevelaken - Lübeck

  Efter frukost och några trivsamma dagar i Holland startar vår hemresa. Den går via Deventer och Hengelo och snart når vi gränsen mellan Holland och Tyskland. Vi gör våra sedvanliga stopp utmed vägen och når snart dagens slutmål som är Lübeck.
  Här välkomnar oss Tryp by Wyndham, Lübeck Aquamarin med god mat och sköna bäddar.

 • Dag 6: Lübeck - Hemorten

  Efter frukost så åker vi vidare mot Puttgarden för överfart till Rödby. Vidare genom Danmark till Helsingör och nästa färja som tar oss över sundet till Helsingborg. På vår väg mot Jönköping/Höglandet gör vi ett fikastopp och beräknar vara åter vid hemorten ca 20.00 efter en trevlig resa i det vackra Holland.

Karta

Hotell

Övernattning dag 220413 - 220414

Hotel Landgut Horn, Bremen
Välkommen till Hotel Landgut Horn som ligger strax utanför Bremen. Detta mysiga familjeägda hotell bor vi på som stop-over hotell på våra resor till Holland bl.a...

Övernattning dag 220414 - 220417

Fletcher Hotell, Holland
Fletcher hotel ligger i utkanten av staden Amerfoort i dom centrala delarna av Holland. Detta hotell har höga betyg från tidigare gäster och en omtalad restaurang. Fina rum, mysig restaurang, egen bar...

Övernattning dag 220417 - 220418

TRYP hotel Lübeck
Tryp hotel i Lübeck är ett trevligt och bra stop-over hotell med klassisk mat och rena och fina rum. Egen bar och uteservering som är supertrevlig när vädret tillåter...