Skip to main content

Ölands skördefest

Följ med på en riktigt prisvärd dagstur till skördefesten på Öland!

Vi besöker bland annat:

  • Fårets dag på Borgholms Slottsruin
  • Hantverk på Ekerums Resort
  • Eriksöre Bygata
  • Lunch på Strand Hotell

Program
När vi kommer till Öland så börjar vi på Ekerums Resort där man hittar ett stort urval av Sveriges bästa slöjdare och hantverkare såsom träslöjd, tenn-smide,  skinnprodukter, keramik, handvävda mattor mm. I vår goda matbod finner ni massor av småskaliga delikatesser som marmelad, rökt viltkött, hemystad ostkaka, rökt fisk, gårdsproducerade ostar mm.

Vi fortsätter till Borgholms Slottsruin och Fårets dag som har arrangerats sedan mitten av 1980-talet av Södra Kalmar läns Fåravelsförening. Den vill genom detta årliga evenemang lyfta får- get och lammnäringens många goda sidor genom att visa upp FÅR och allt fint som går att skapa genom produkter från dessa djur. Allt som säljs eller exponeras under Fårets Dagar, undantaget vissa livsmedel, ska härröra från eller på annat sätt ha anknytning till får- get- och lamm- produktion.

Nu är det dags för lunch som vi intar på fina Strand Hotell i Borgholm och efter det är det kör vi till Eriksöre Bygata, söder om Ölandsbron.

Fakta om Eriksöre Bygata
Vi som bor i denna underbara by öppnar upp våra hus och trädgårdar till förmån för målare, keramiker, fotografer och olika konsthantverkare som träsnidare och smeder. Här möts du av en mångfald kultur i olika former men även ett starkt musik- & motorintresse. Våra grönsaksodlare erbjuder sina lokalt odlade produkter över disk som potatis, lök och pumpor i alla former och färger sida vid sida med ett flertal olika matställen som erbjuder Er sina specialiteter såsom grillat, Langos, stekt strömming, sallader och kaffe med hembakat. Bygatan är 200 m lång med en härlig natur.

Vi åker hemåt igen vid 18-tiden

>>Länk till Skördefesten>>

>>Länk till Eriksöre Bygata>>

Vi tar upp resenärer i Jönköping/Höglandet enligt avresetiderna. Vi stannar för ett fikastopp på resan där vi bjuder alla på kaffe och fralla.

Vi beräknar att vara på Öland mellan  c:a 11-18, enligt program ovan. Hemresan körs direkt utan stop

Vi reserverar oss mot slutförsäljning

Fritextsökning

Avgångs- och ankomsttider

Plats På- och avstigning Avresa Hemkomst
Jönköping Stationen G:a bussgodset 06:30
Huskvarna Nya biblioteket 06:45
Forserum Stationen 07:00
Nässjö Södra torget 07:20
Sävsjö Resecentrum 07:40
Eksjö Resecentrum 07:40
Ekenässjön Parkering vid Hedda Gretas 08:00
Vetlanda Resecentrum 08:10

Karta

Avgångar & priser

AvresaAvreseortHotellLediga platserFrån pris

September 2024

27/9Flera Mer än 81 080:-BokaMer information