Skip to main content

Vinterresa till Jokkmokks marknad & Ishotellet

Välkommen att åka med oss på JoRo Buss på en fantastik vinterresa genom Sverige till Jokkmokks marknad med Kiruna och Ishotellet!

Följ med på en vinterdröm till norra Sverige. På resan norrut passerar vi Mora och längs med Norrlandskusten kör vi förbi Hudiksvall, Härnösand, Örnsköldsvik innan vi kommer till Umeå. Framme i Kiruna hinner vi med ett beök i gruvan och det berömda Ishotellet i Jukkasjärvi. När vi passerar Jokkmokk besöker vi den berömda marknaden. Vidare på resan hemåt passerar vi Storuman och Sundsvall innan vi når våra hemorter.

Några av resans höjdpunkter:

 1. Marknaden i Jokkmokk
 2. Kiruna staden som flyttats
 3. LKAB och gruvan i Kiruna
 4. Ishotellet i Jukasjärvi
Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dag 1 28/1: Hemorter till Mora, c:a 46 mil

  Vi hämtar upp på hemorter och kör mot Mora. Vi stannar för en buss-fika som ingår i resan. Det blir även ett lunch-stopp innan vi kommer till Mora för att checka in på Moraparken. På kvällen bjuds det till bords för middag.

 • Dag 2 29/1: Mora via Hudiksvall till Umeå, 56 mil

  Efter frukost åker vi vidare mot Umeå via Hudiksvall, Härnösand och Örnsköldsvik med regelbundna fika och lunch-stopp. Vi anländer till Umeå och checkar in på Scandic Plaza och äter en gemensam middag på kvällen.

 • Dag 3 30/1: Umeå via Luleå och Gällivare till Kiruna, 60 mil

  När vi ätit vår frukost i lugn och ro sätter vi oss på bussen för att åka till Kiruna. Vi forsätter Norrlandskusten förbi Luleå, och kör inlandet förbi Gällivare med regelbundna lunch och fika-stopp. Under kvällen anländer vi till Kiruna. Här checkar vi in på Scandic Kiruna och en väntande middag

  Umeå via Luleå och Gällivare till Kiruna, 60 mil
 • Dag 4 31/1: Kiruna

  Efter frukost beger vi oss till Jukkasjärvi strax öster om Kiruna. Här finns det berömda Ishotellet som blivit världsberömt. Hotellet byggs av is från Torne älv och har öppet året runt. Vi får en guidad visning av hotellet som avslutas med lunch på värdshuset.

  När vi har ätit klart åker vi tillbaka till Kiruna där det väntar en guidad tur i LKAB:s gruva. Vi åker tillsammans 540 meter ner under marken i världens största underjordiska järnmalmsgruva för ett fascinerande besök.

  Kiruna
 • Dag 5 1/2: Kiruna via Jokkmokk till Storuman 52 mil

  Vi lämnar Kiruna efter frukost för vidare resa till Jokkmokk som vi når vid lunchtid. Varje år den första helgen i februari infaller Jokkmokks vintermarknad. Marknaden har en lång historia och är en mer än 400 år gammal tradition.

  Marknaden kan ha mellan 30 000 – 40 000 besökare under sina 3 dagar. Här finns hundratals utställare som bland annat visar upp och säljer hantverk, hemslöjd och konst. Det finns också ett samemuseum, två vackra kyrkor, en tennbutik med mera att besöka. Vi har ca tre timmar på oss att utforska Jokkmokks marknad innan vi fortsätter till Storuman, där vi ska checka in på Hotell Toppen och äta vår middag tillsammans.

 • Dag 6 2/2: Storuman till Sundsvall 38 mil

  Nu börjar vi vår hemresa efter frukost med resa till Sundsvall via Vihelmina och Långsele för att nå vårt hotell Scandic Sundsvall City, där vår middag väntar på oss.

 • Dag 7 3/2: Sundsvall till hemorter, c:a 66 mil

  Efter frukost fortsätter vi vår hemresa via Gävle, Västerås och Örebro innan vi når våra hemorter med mycket minnen i bagaget

Avgångs- och ankomsttider

Plats På- och avstigning Avresa Hemkomst
Sävsjö Resecentrum 05:40
Vetlanda Resecentrum 06:00
Ekenässjön Parkering vid Hedda Gretas 06:10
Eksjö JoRo Bussgaraget 06:30
Nässjö Södra torget 06:50
Forserum Stationen 07:10
Jönköping Stationen/ G:a bussgodset 07:30
Huskvarna Nya biblioteket 07:45
Gränna Cirkel K 08:05
Mjölby Mc Donalds 08:45
Örebro   10:45

Karta

Avgångar & priser

AvresaAvreseortHotellLediga platserFrån pris

Januari 2024

28/1FleraScandic Kiruna212 950:-BokaMer information

Hotell

Scandic Kiruna
VI bor på nybyggda Scandic beläget mitt i Kirunas nya centrum.