Skip to main content

Vinterresa till Jokkmokks marknad & Ishotellet

Välkommen att åka med oss på JoRo Buss på en fantastik vinterresa genom Sverige till Jokkmokks marknad med Kiruna och Ishotellet!

Följ med på en vinterdröm till norra Sverige. På resan norrut passerar vi Mora och passerar Storuman. När vi passerar Jokkmokk besöker vi den berömda marknaden. Framme i Kiruna hinner vi med ett besök i gruvan och det berömda Ishotellet i Jukkasjärvi. Vidare på resan hemåt längs Norrlandskusten kör vi förbi Luleå, Umeå, Sundsvall innan vi kommer till Gävle. 

Några av resans höjdpunkter:

 1. Marknaden i Jokkmokk
 2. Kiruna staden som flyttats
 3. LKAB och gruvan i Kiruna
 4. Ishotellet i Jukasjärvi
Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dag 1 5/2: Hemorter till Mora, c:a 46 mil

  Vi hämtar upp på hemorter och kör mot Mora. Vi stannar för en buss-fika som ingår i resan. Det blir även ett lunch-stopp innan vi kommer till Mora för att checka in på Hotell Kung Gösta. På kvällen bjuds det till bords för middag.

 • Dag 2 6/2: Mora till Storuman 56 mil

  Efter frukost åker vi vidare mot Storuman via Östersund. Vi stannar för fika och lunchstopp längs vägen. Vi anländer till Storuman och checkar in på Hotell Toppen och äter en gemensam middag på kvällen.

 • Dag 3 7/2: Storuman via Jokkmokk till Kiruna, 51 mil

  Vi lämnar Storuman efter frukost för vidare resa till Jokkmokk som vi når vid lunchtid. Varje år den första helgen i februari infaller Jokkmokks vintermarknad. Marknaden har en lång historia och är en mer än 400 år gammal tradition.

  Marknaden kan ha mellan 30 000 – 40 000 besökare under sina 3 dagar. Här finns hundratals utställare som bland annat visar upp och säljer hantverk, hemslöjd och konst. Det finns också ett samemuseum, två vackra kyrkor, en tennbutik med mera att besöka. Vi har ca tre timmar på oss att utforska Jokkmokks marknad innan vi fortsätter till Kiruna, där vi ska checka in på Scandic Kiruna. På kvällen äta vår middag tillsammans.

  Storuman via Jokkmokk till Kiruna, 51 mil
 • Dag 4 8/2: Kiruna

  Vi börjar dagen med en stärkande frukost på hotellet. Därefter får vi en 3-timmars guidning i Kiruna med besök vid kyrkan och stadshuset. Vi avlutar med egen tid för lunch i Kiruna centrum.

  På eftermiddagen väntar en guidad tur i LKAB:s gruva. Vi åker tillsammans 540 meter ner under marken i världens största underjordiska järnmalmsgruva för ett fascinerande besök.

 • Dag 5 9/2: Kiruna till Luleå

  Efter frukost beger vi oss till Jukkasjärvi strax öster om Kiruna. Här finns det berömda Ishotellet som blivit världsberömt. Hotellet byggs av is från Torne älv och har öppet året runt. Vi får en guidad visning av hotellet som avslutas med lunch på värdshuset. Vi fortsätter sen färden mot kusten och Luleå. Här ska vi bo på Elite Stadshotellet och väntande middag.

  Kiruna till Luleå
 • Dag 6 10/2: Luleå till Gävle

  Nu börjar vi vår hemresa efter frukost med resa till Gävle för att nå vårt hotell Clarion Hotel Winn, där vår middag väntar på oss.

 • Dag 7 11/2: Gävle till hemorter, c:a 66 mil

  Efter frukost fortsätter vi vår hemresa via Gävle, Västerås och Örebro innan vi når våra hemorter med mycket minnen i bagaget

Avgångs- och ankomsttider

Plats På- och avstigning Avresa Hemkomst
Ödeshög Östgötaporten 00:00
Sävsjö Resecentrum 05:40
Vetlanda Resecentrum Hpl K 06:00
Ekenässjön Parkering vid Hedda Gretas 06:10
Eksjö JoRo Bussgaraget 06:30
Nässjö Södra torget 06:50
Forserum Stationen 07:10
Jönköping Stationen/ G:a bussgodset 07:30
Huskvarna Nya biblioteket 07:45
Gränna Cirkel K 08:05
Mjölby Mc Donalds 08:45
Örebro Best Western Eurostop 10:45

Karta

Avgångar & priser

AvresaAvreseortHotellLediga platserFrån pris

Februari 2025

5/2FleraScandic KirunaMer än 814 800:-BokaMer information

Hotell

Övernattning dag 1 - 2

Hotell Kung Gösta, Mora

Övernattning dag 2 - 3

Hotell Toppen, Storuman

Övernattning dag 3 - 5

Scandic Kiruna
VI bor på nybyggda Scandic beläget mitt i Kirunas nya centrum.

Övernattning dag 6 - 7

Clarion Hotel Winn, Gävle