Skip to main content

Två huvudstäder med Prag & Wien, 10-dagar

NYHET 2024

Följ med oss på en upplevelseresa och möt våren i Prag och Wien.  

Vi har hela tre övernattningar i både Prag och Wien och gott om tid att lära känna de båda huvudstäderna. Här möter vi en härlig blandning av spännande kultur, mat och historia. Vi hinner även med en övernattning i den mysiga medeltidsstaden Rothenburg i Tyskland. 

Vi är tre dagar i härliga Prag! Vi bor på det fyrstjärniga hotellet Ambience som ligger centralt i Prag. En perfekt utgånspunkt när vi ska lära känna staden. Vi kommer att få lära oss mer om Prags spännande historia och promenera över den vackra Karlsbron.

Vi börjar dag två i Prag med en guidad rundtur i staden. Här i Prag får vi njuta av mat och dryck, ett kulturutbud med vacker arkitektur, intressanta museer och härliga promenadstråk. Vi hinner med en ölprovning och en folklorekväll innan vi lämnar staden för nästa huvudstad.

Wien är huvudstaden i Österrike som gjort sig känd som valsernas och den klassiska musikens huvudstad. I Wien bor vi på det fyrstjärniga hotellet Star Inn Premium inärheten av Centralstationen. Från hotellet når vi stadens pulesrande gatuliv med alla affärer och restauranger.

 Mer än hälften av Wiens yta består av grönområden, medan den gamla innerstaden lockar med sin rika historia och många pampiga byggnader. I Wien får vi en guidad stadsrundtur och vi hinner även med ett besök på slottet Schönbrunn. I Wien måste vi självklart besöka någon av stadens fantastiska caféer och kanske prova en äkta Sachertårta. När vi är i Wien är det på sin plats att även prova en riktig Wienerschnitzel.

 

 

Resa på egen hand
På de flesta av våra resor finns det resenärer som reser på egen hand. En bussresa är ett bra sätt att träffa nya vänner och bekanta. Utflykter och måltider görs som grupp. Våra kunniga reseledare ser till att alla är en del av resan. Hotellen tar en extra avgift för boende i ett eget rum, enkelrumstillägg.  

Du  kan även boka 1 av 2 platser som del i dubbelrum. Du får då möjligheten att lära känna en ny vän plus att man slipper enkelrumstillägget! Denna bokningen funger bara om vi hittar en resnär som också kan tänka sig att dela rum, annars utgår enkelrumstillägg.

Du kan även parker din bil vid vårt bussgarage i Eksjö.

Har du frågor om hur du bokar så är du välkommen att ringa till oss på 0381 -15000 så hjälper vi dig med bokningen!

 

Varmt välkommen att följa med på vår resa. Upplev två huvudstäder och härlig gemenskap tillsammans med oss!

 

Åk första klass hela vägen med JoRo buss, Lite bussigare...

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dag 1 5/4: Hemorten - Lindstow 57 mil

  Efter upplastning stannar vi för bussfika som vi bjuder på. Vår färd fortsätt mot färjorna som tar oss till Danmark och Tyskland.
  I Tyskland når vi vårt slutmål för dagen som är Lindstow som ligger ca 50 minuter söder om Rostock. Här bor vi på Van der Valk Resort. Vid ankomst står middagen serverad.

  Hemorten - Lindstow 57 mil
 • Dag 2 6/4: Lindstow – Prag 54 mil

  Dag två fortsätter vi söder ut genom Tyskland via Berlin och Dresden. Vi tar sikte mot Tjeckiens huvudstad Prag som ligger vackert vid floden Moldau. Här ska vi Här ska vi stanna i tre nätter. I Prag bor vi på det fina hotellet Ambiance som ligger centralt i staden.

  Lindstow – Prag 54 mil
 • Dag 3 7/4: Heldag i Prag

  Vi vaknar upp i den fantastiska staden Prag och börjar dagen med en stärkande frukost. Förmiddagen ägnar vi åt en tre-timmars guidning i Prag med svensktalande guide.
  Eftermiddagen är fri för egna aktiviteter. Det tar cirka 30 minuter att gå från Karlsbron till vårt hotell.

  Heldag i Prag
 • Dag 4 8/4: Heldag i Prag

  Dag fyra på resan. Vi börjar med frukost och hinner även med en morgonpromenad innan vi ska på guidning på bryggeriet Brevnovsky Piovar. Här får vi även prova tre sorter av bryggeriets öl. Vid detta besök har vi en engelsktalande guide.
  På kvällen besöker vi en Folklorekväll där vi bjuds på underhållning och en tre-rätters middag inklusive dryck.

  Heldag i Prag
 • Dag 5 9/4: Prag – Wien 33 mil

  Efter frukost sätter vi oss i bussen, fyllda av intryck av Prag och styr vidare mot Österrike. Siktet är inställt på Wien som är landets huvudstad. Här ska vi bo i tre nätter på Star Inn Premium som ligger när centralstationen i Wien. å kvällen äter vi middag på restaurang Kaiser´s som ligger ca 5 min promenad från hotellet.

  Prag – Wien 33 mil
 • Dag 6 10/4: Heldag i Wien

  Efter frukost gör vi en guidad rundtur med svensktalande guide. Eftermiddagen har vi egen tid för egna aktiviteter. Ett besök vid något av stadens caféer eller besöka något av stadens olika museer. Från centrum till vårt hotell åker man enklast med tunnelbana eller buss. Det tar mellan 15-20 mi8nuter. På kvällen äter vi middag på egen hand i Wien.

  Heldag i Wien
 • Dag 7 11/4: Heldag i Wien

  VI börjar dagen med att åka ut till slottet Schönbrunn. Här får vi en guidad rundtur på slottet med svensktalande guide.
  Eftermiddagen fri för egna aktiviteter.

  Heldag i Wien
 • Dag 8 12/4: Wien – Rothenburg 60 mil

  Vi börjar vår hemresa och åker till den mysiga medeltidsstaden Rothenburg i Tyskland.

  Wien – Rothenburg 60 mil
 • Dag 9 13/4: Rothenburg – Lübeck 61 mil

  Nu börjar vår hemfärd, vi kör norrut längs Autobahn. Med vackra vyer utanför fönstret susar vi efter det vidare genom Tysklands omväxlande landskap till vårt slutliga mål för dagen som är Lübeck. Här bjuds det vid ankomst på middag innan det är dags att avsluta dagen.

 • Dag 10 14/4: Lübeck – Hemorten 58 mil

  Sista dagen på resan. Vi tar oss via båt in i Danmark och vidare till Sverige och våra hemorter.
  Glada, fyllda av nya intryck och vänner. Vi får nu säga adjö till våra reskamrater innan vi komma hem. Nu får vi sortera alla intrycken och minnas tillbaka på denna fantastiska resa som vi varit med om.

Karta