Skip to main content

Vandring de luxe i Dolomiterna

Nyhet 2025! Nu kan du  boka din vandringsresa till Dolomiterna!

2025 åker vi till Pustertalerhof i Kiens. Hotellet ligger i den vackra Pusterdalen omgiven av de mäktiga Dolomiterna. Här ligger de mysiga alpbyarna tätt med fantastisk vandring! 

Vi utgår från byn Kiens som ligger vackra Pustertdalen. Här finns näst intill obegränsade möjligheter till härlig vandring. Varje dag innebär nya platser och upplevelser. Med på våra vandringar finns vår erfarna reseledare Cecilia Hedin och Pustertalerhofs egen vandringsledare. Här erbjuds något som är lagom utmandande för alla. En perfekt resa där vi kominerat härlig vandring  med ett boende utöver det vanliga och kulinariska upplevelser varje kväll. 

Med vandring de luxe menar vi att det inte bara handlar om fina vandringar. För oss är det viktigt med ett härligt boende, ett spa med klass och mat utöver det vanliga. Allt tillsammans blir de luxe.

 

Kiens ligger i den grönskande Pusterdalen mitt i Dolomiterna. Denna del tillhör Sydtyrolen i nordöstra delen av Italien. Här möts österrikisk och italiensk kultur i mat, arkitektur och språk. Vi vandrar i ett dramatisk lanskap med taggiga bergstoppar, frodiga alpängar och en artrik flora som gjort Dolomiterna berömt. Under våra vandringar passar vi på att provar traktens speciallitter som vin, öl, ost och chark.

Hotell Pustertalerhof

Detta 4-stjärniga SPA-hotell ligger i byn Kiens mitt i den vackra Pusterdalen. Hotellet drivs av familjen Gatterer vilket skapar en familjär och trivsam stämning. Här erbjuds du fantastiks mat och olika specialitter från Sydtyrolen. Varje kväll bjuds vi på en 4-rätters middag. Under senare år har de byggt till en SPA-avdelning med bastu, inomhus- och utomhuspool som ingår i boendet.Här kan du läsa mer om vårt hotell

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Vandringsäventyret!

  Till fots kan man se bättre sa en gång målaren Paul Klee. Men att vandra är mer än så. Vi känner, luktar och hör allting intensivare - vi blir mer medvetna om nuet. Oavsett om du vill njuta av naturen, ensamheten eller den inre friden - anledningarna till att vandra är lika många som mängden vandrare.

  Klädsel och utrustning
  Kläder efter väder! Glöm inte regnplagg och keps eller dylikt för solen! Ta med kängor som du gått in ordentligt eller stadiga vandringsskor. Klä dig gärna lager på lager och ta med så du kan ta med dig några extra plagg i din vandringsryggsäck! Vattenflaskan ska givetvis med och kanske stavar?


  Vandringen
  Dolomiterna är ett kuperat landskap och vandringarna är sällan plana, det går antingen upp eller ner. Du bör helst ha god allmänkondition för att få utbyte av resan. Stavar kan avlasta ömmande leder en del och gör det enklare både uppför som nedför. Vandringen kan ändras beroende av väder och dylikt.
  Allt program på resan är självklart frivilligt, så man kan givetvis ge sig iväg på egna utflykter eller bara ta det lugnt i solen någon dag.

  OBS! Kan tillkomma liftkort vissa dagar som man betalar själv….

 • Dag 1, 28/6: Vad finns det att se i Dessau?

  Efter sedvanlig upplastning tar vi sikte mot Helsingborg och färjan över till Helsingör. Vi åker genom Danmark för att sedan ta nästa färja över till Rostock och Tyskland. Efter att ha passerat Berlin börjar vi förbereda oss för Dessau som är dagens slutmål. Här avslutar vi dagen med en gemensam middag. Vårt hotell ligger mitt inne i staden som bland annat är känd för Bauhaus-skolan. Skolan och byggnaderna runt omkring ingår i Unescos världsarvslista. Dessa hus ligger bara några få minuter från hotellet, så är du morgonpigg kan dag nummer två kan inledas med ett besök i området.

 • Dag 2. 29/6: Gamla DDR, Bayern, Österrike och Dolomiterna - man hinner mycket på en dag

  Vi fortsätter några timmar genom gamla öst och när du fått ta del av historia från denna tid är det dags att ta sig över gamla gränsen som idag leder oss in i Bayern. När vi tagit oss genom Österrike är vi snart framme vid Hotel Pustertalerhof, som blir vårt hem kommande vecka.

 • Dag 3 - 7, 30/6 - 4/7: Vackra Dolomiterna, härlig gemenskap, fin vandring och god mat

  Nu har vi sex hela dagar på oss att ta del av fantastisk vandring, oförglömliga vyer, hotellets spa, den goda maten och sist men inte minst en härlig gemenskap. Vi vandrar fyra av dessa dagar. Våra vandringar är medelsvåra men vi delar upp oss i två grupper, där den ena gruppen går lite kortare och/eller i ett lugnare tempo. Ju bättre förberedd du är för vandringarna desto mer utbyte har du av dem! Efter frukost ger vi oss iväg med buss till starten för dagens vandring, vilken oftast tar cirka fyra till fem timmar.
  En fördel med att vandra i detta populära område redan i juni och början av juli innebär mindre turister och trängsel än under högsäsongen i augusti. Exempel på vandringar som oftast förekommer: Drei Zinnen (här vandrar vi på över 2000 meters höjd, runt de ”tre stenarna” och har en makalös utsikt. Vandringen är cirka 9 km och höjdskillnaden cirka 550 meter). Pragser Wildsee (en otroligt vacker aplsjö tillika populär turismagnet för italienarna. Här vandrar man runt den sagolikt vackra sjön med möjlighet att välja fler av de vandringsleder som finns här. Ett uppfriskande bad i sjön kan rekommenderas. Denna vandring kan man själv bestämma vandringstid från en timme till cirka fyra timmar).
  Den vandringsfria dagen får du tips på vad du kan hitta på! Välj till exempel mellan att ta tåget till Bolzano, Toblach eller varför inte Cortina som snart står värd för OS igen? Du kan också få tips på vandring som du själv kan genomföra. Eller passa på att njuta av hotellets populära spa, en solstol och en bra bok?
  I Kiens, där vi bor hela veckan, finns ett café, livsmedelsbutik, apotek och bank. På promenadavstånd ligger en örtagård, Bergila, som är omtyckt att besöka. Dalen där Kiens ligger i heter Pusterdalen. Den mysiga staden Bruneck ligger bara någon mil från Kiens. Att ta tåg eller buss dit någon dag är trevligt.

  Vackra Dolomiterna, härlig gemenskap, fin vandring och god mat
 • Dag 8, 5/7: Reflektera över veckan som varit

  Det är dags att ta plats i bussen igen. Medan vår chaufför rattar oss mot Brennerpasset, genom Österrike och upp mot Berlin, kan vi lugnt och stilla, mil efter mil reflektera över veckan vi just varit med om. På kvällen når vi vårt övernattningshotell i utkanten av Berlin. En gemensam middag avslutar dagen.

 • Dag 9, 6/7: Snart hemma

  Nu är det bara några timmar kvar genom Tyskland, färjan, Danmark och vips är vi hemma igen. Med härliga minnen och vältränade vandringsben når vi våra hemorter framåt kvällen.

Avgångs- och ankomsttider

Plats På- och avstigning Avresa Hemkomst
Eksjö bussgaraget Eksjö bussgaraget JoRo Buss 04:45
Nässjö Södra torget 05:00
Eksjö Resecentrum Hpl I 05:00
Forserum Stationen 05:20
Ekenässjön Parkering vid Hedda Gretas 05:20
Vetlanda Resecentrum Hpl K 05:30
Huskvarna Nya biblioteket 05:40
Jönköping G:a bussgodset/cykelgarage 05:55
Sävsjö Resecentrum 06:00
Torsvik Busshållplats mittemot Shell 06:10
Vrigstad Värdshuset 06:15
Götaström Värdshuset 06:30
Värnamo Rastplats Vandalorum 07:00
Ljungby Ljungbystopp 07:30
Örkelljunga Rastplats Skåneporten 08:15
Helsingborg Busshållplatsen vid Hamntorget (Tivoli) 09:30

Karta

Avgångar & priser

AvresaAvreseortHotellLediga platserFrån pris

Juni 2025

28/6FleraHotel PustertalerhofMer än 817 800:-BokaMer information

Hotell

Övernattning dag 1 - 2

Blu Fürst Leopold, Dessau
Blu Fürst Leopold hotel, ett bra stop-over hotell i Dessau som vi använder oss av på väg till eller från våra europaresor. Här bjuds vi på goda middagar och frukostar och får sträcka ut oss och få lit...

Övernattning dag 2 - 9

Hotel Pustertalerhof
Detta 4-STJÄRNIGA SPA-hotell ligger i byn Kiens i vackra Pusterdalen och drivs av familjen Gatterer. Hotellet har en fantastisk SPA-avdelning med bastu, inomhus- och utomhuspool som alla ingår i boend...

Övernattning dag 9 - 10

Blu Fürst Leopold, Dessau
Blu Fürst Leopold hotel, ett bra stop-over hotell i Dessau som vi använder oss av på väg till eller från våra europaresor. Här bjuds vi på goda middagar och frukostar och får sträcka ut oss och få lit...