Skip to main content

Jul på Ekenäs Slott

Åk med till julmässan på Ekenäs slott och känn riktig julstämning!

 

Jul på Ekenäs slott är en mycket uppskattad julmarknadsresa! Det är lätt att förstå då slottet är ett riktigt medeltida sagoslott med tinnar och torn som direkt skapar en känsla av förväntan och spänning.

Under julmässan klär vi hela slottet i julskrud med marschaller och granar som bidrar till att skapa den där riktigt gemytliga julstämningen. Mässan på Ekenäs Slott hålls i stallet, boden, stall-längan, ekonomibyggnader, slottskällaren samt i flygeln.

Här hittar du över 80 av landets skickligaste hantverkare. Slöjdare i trä och halm står sida vid sida med keramiker och textilhantverkare. Här hittar alla något till släktingen eller vännen som ”redan har allt”.

Gör också ett besök i matboden med julbordets alla läckerheter uppdukade. Dofterna, smakerna och kommersen är en upplevelse i sig.

Till julmässan på Ekenäs Slott kommer man för att umgås och ha trevligt. Passa gärna på att få en guidad visning av slottet.

Missa inte ett besök på Ragnar Dahlbergs berömda café som är på mässan.

Vi tar upp resenärer på Höglandet/Jönköping enligt avresetider.

På vägen dit stannar v för ett fikastopp där vi bjuder alla på kaffe och pepparkaka. För övrigt kan ni beställa en härlig julsmörgås senast 5 dagar innan till en kostnad.

Vi beräknar att vara framme i Linköping runt 13,00 då vi åker först till Gamla Linköping där vi stannar till 14,30. Därefter åker vi till Ekenäs Slott som ligger c:a 30 min från Linköping. Här stannar vi mellan 15,00-18,00. Det finns möjlighet att äta i matboden eller på Ragnar Dahlbergs café. Hemresan börjar vid 18,00 och sker direkt utan stopp

Välkommen att åka på denna härliga dagsresa tillsammans med oss!

Vi reserverar oss för slutförsäljning

Fritextsökning

Karta