Skip to main content

Roxette Joyride-Musikalen i Malmö

Joyride the Musical är en nyskriven feelgood-musikal med musik av legendariska popduon Roxette med världspremiär på Malmö Opera i september 2024. En oförglömlig bergochdalbana full av glädje, humor, storslagna nummer, upptempolåtar och powerballader. C’mon join the joyride!

Duon Roxette, Marie Fredriksson och Per Gessle, har sålt över 80 miljoner album. Låtar som Listen To Your HeartIt Must Have Been Love och The Look har toppat listor världen över. Nu ligger de till grund för en musikal, där handlingen är baserad på den engelska succéförfattaren Jane Fallons relationskomedi Got You Back!

Med enastående sångare, dansare, episk scenografi och videoprojektioner, bygger den engelska stjärnregissören Guy Unsworth och scenografen David Woodhead upp en värld inspirerad av Roxettes ikoniska musikvideor och 90-talets modescen.

För dem som var med på tiden det begav sig blir det en nostalgitripp med många referenser (och ”easter eggs” för de största fansen). För dem som upptäckt Roxette på senare år, eller aldrig hört deras låtar, blir musikalen den ultimata introduktionen till bandet som var 90-talets regerande mästare i glada upptempolåtar och smäktande powerballader. 

Handlingen kretsar kring Stephanie, som jobbar som stylist och lever i London tillsammans med Joe och deras tonårsdotter Stella. En dag hittar hon en lapp i Joes ficka och börjar misstänka att han är otrogen. Hon tar kontakt med avsändaren, som visar sig heta Katie. Katie blir minst sagt förvånad när hon förstår att hennes pojkvän Joe inte alls har separerat, som han sagt, utan lever ett dubbelliv. 

De båda bedragna kvinnorna bestämmer sig för att lära Joe en läxa och ingår en hemlig pakt, för att göra hans liv till ett helvete. Men planen, som först verkade så bra, börjar snart gå dem ur händerna. Frågan är om det verkligen blir som de tänkt sig. Och när de väl har fått sin hämnd, vad ska de göra då? 

Som låtskrivare är Per Gessle involverad i framtagningen av musikalen. Gessle är popfenomenet som inledde sin karriär i slutet av 70-talet som sångare, gitarrist och låtskrivare i bandet Gyllene Tider som skördade enorma framgångar i Sverige och Skandinavien. Bandet lades ner 1985 men har haft flera återföreningar och turnerade senast 2023, då de också släppte ett nytt album. 2024 kommer en film om bandet. 

1986 bildade Gessle Roxette tillsammans med sångerskan och låtskrivaren Marie Fredriksson och den internationella karriären tog fart. Bandet var som störst på 90-talet men fanns ända fram till 2019, då Marie tragiskt avled efter en mångårig kamp mot cancer. 

För några år sedan tog Malmö Opera kontakt med Gessle och presenterade idén om en musikal baserad på Roxettes musik. Gessle nappade och 6 september 2024 får Joyride the Musical världspremiär på Malmö Operas stora scen. 

“Min magkänsla säger mig att Roxettes låtar är perfekta för en musikal! Det är en rik katalog av sånger med välbekanta melodier och att få jobba med en sådan fantastisk historia som Jane Fallon har skrivit känns dessutom mitt i prick. Det här kommer att bli en spännande resa.” säger Per Gessle 

Program

Vi tar upp resenärer på Höglandet/Jönköping enligt avgångstider.

På vägen till Malmö stannar vi för ett fikastopp där vi bjuder alla på kaffe och fralla på Ljungbystopp.

Vi beräknar att vara framme i Malmö vid 12.30 och då försöker vi checka in direkt på vår hotell. Går det inte checka in så ställer vi väskorna i bagagerummet och man checkar in själv under eftermiddagen. Normal incheckning är 15,00.

5-6/10 och 23-24/11 bor vi på Scandic St. Jörgen

7-8/12 bor vi på Scandic Malmö City

På resorna 2025 ingår även en 2-rätters Musikalmiddag

Nu passar det perfekt att ta en fika eller lunch i underbara Malmö.

Vid 17,30 kör vi till Malmö Opera för att se Musikalen.

Efter föreställningen kör vi tillbaks till hotellet, för de som inte vill stanna kvar i centrum.

Söndagen bjuder på en härlig frukost i lugn och ro, och man checkar ut senast 12,00, och ställer väskorna i bagagerummet, och efter det är det fri tid som lämpligen används till shopping i centrum eller butikerna runt omkring, eller bara flanera runt och ta en fika.

Vid 13,30 åker vi hemåt, och vi stannar för mat på Ljungbystopp.

Mycket välkommen att boka denna resan med oss på JoRo buss!

Vi reserverar oss för slutförsäljning.

Fritextsökning

Avgångs- och ankomsttider

Plats På- och avstigning Avresa Hemkomst
Nässjö Södra torget 07:35
Eksjö Resecentrum 07:50
Forserum Station 07:55
Ekenässjön Parkering vid Hedda Gretas 08:10
Huskvarna Nya biblioteket 08:15
Vetlanda Resecentrum 08:20
Jönköping Stationen g:a bussgodset 08:30
Torsvik Busshållplats vid Shell 08:45
Sävsjö Resecentrum 08:50
Vrigstad Vrigstad Värdshus 09:00
Värnamo Rastplats Vandalorum 09:30
Ljungby Ljungbystopp 10:10

Karta

Avgångar & priser

AvresaAvreseortHotellLediga platserFrån pris

Oktober 2024

5/10EksjöScandic S:t JörgenMer än 82 890:-BokaMer information

November 2024

23/11EksjöScandic S:t JörgenMer än 82 890:-BokaMer information

December 2024

7/12EksjöScandic Malmö CityMer än 82 990:-BokaMer information

Februari 2025

1/2EksjöScandic S:t JörgenMer än 83 090:-BokaMer information

Mars 2025

1/3EksjöScandic S:t JörgenMer än 83 090:-BokaMer information
8/3EksjöScandic S:t JörgenMer än 83 090:-BokaMer information
22/3EksjöScandic S:t JörgenMer än 83 090:-BokaMer information

Hotell

Scandic Malmö City
Känn dig som hemma mitt i stadens puls i våra rymliga rum med kokvrå eller kök. Njut av något läskande i loungen, träna balansen på en pilatesboll i gymmet eller upptäck hotellets alla konstverk. Hote...
Scandic S:t Jörgen
Du bor mitt i stadskärnan, bara en kort promenad till många av stadens sevärdheter. Pausa en stund i vår bekväma lobby och ta något uppfriskande att dricka. Efter en dag fylld med upplevelser i bagage...