Skip to main content

Köpenhamn med Tivolis Julmarknad

Välkommen med på en trevlig resa till Köpenhamn och Tivoli Julmarknad

Här erbjuder vi en dagstur till Köpenhamn via Öresundsbron med julmarknaden på Tivoli som vårt huvudmål och shopping på Bottleshop vid bron.

Har du upplevt Danmarks huvudstad i julhumör? Det är en otroligt mysig upplevelse där du får chansen att uppleva Köpenhamn i julstämning och dansk jultradition, här kan du handla julklappar på bl.a. Ströget eller träffa Jultomten!

Men för övrigt så är i stort sett nästan allt som det alltid har varit sedan 1994, då Jul på Tivoli såg dagens ljus för första gången. Sedan dess har julmarknaden slagit alla rekord i besökare och idag strömmar i genomsnitt 800 000 människor varje år till julmarknaden. Tivoli erbjuder över 450 000 julljus, 1100 julgranar och 60 julbodar, en matta av 4,5 ton täckbark. Julbelysningen är en historia för sig – skapad av den amerikanska designern John Loring, mannen bakom julbelysningen på New Yorks förnäma shoppinggata Park Avenue. Bara i pilträden vid Tivolisjön är det 300 000 ljus som det tar två elektriker tre veckor att få på plats. De flesta av Tivolis attraktioner, nöjen och restauranger är öppna under hela julmarknaden och här kan man få sylta, sill och en julsnaps, medan barnen roar sig med Nissetåget, Musikkarusellen och Svingkarusellen. Och såklart: Jultomten är här varje dag.

Vi tar upp resenärer på hela Höglandet/Jönköping.

Vi stannar på vägen till Malmö för ett fikastopp på Ljungbystopp med kaffe och fralla som ingår i priset

Sedan fortsätter resan till Malmö där vi åker över Öresundsbron till Köpenhamn. Vi stannar en timme vid Bottleshop som ligger precis efter bron. Här kan ni inhandla drycker till julbordet. Det är inte lika billigt som i Tyskland, men stor skillnad mot Sverige.

Väl framme i Köpenhamn så släpper vi av vid entrén till Tivoli som ligger centralt. Nu har ni fri tid i Köpenhamn och Tivolis julmarknad fram till hemresan som sker vid 19,00. Vi stannar för mat stopp på hemvägen runt Ljungby.

Välkommen med er bokning till en mysig dagstur till Köpenhamn och Tivoli Julmarknad

Vi reserverar oss mot slutförsäljning

Fritextsökning

Avgångs- och ankomsttider

Plats På- och avstigning Avresa Hemkomst
Eksjö Resecentrum 06:00
Forserum Station 06:15
Nässjö Södra torget 06:20
Ekenässjön Parkering vid Hedda Gretas 06:30
Huskvarna Nya biblioteket 06:35
Jönköping Stationen g:a bussgodset 06:50
Vetlanda Resecentrum 06:50
Torsvik Busshållplats vid Shell 07:05
Sävsjö Resecentrum 07:20
Vrigstad Vrigstad Värdshus 07:30
Värnamo Rastplats Vandalorum 08:00

Karta

Avgångar & priser

AvresaAvreseortHotellLediga platserFrån pris

December 2024

14/12Eksjö Mer än 81 430:-BokaMer information