Skip to main content

Nyhet 2025! Långresa med flyg till Spanien och Almunecar 22-dagar

Följ med JoRo Buss på långresa till Almunicar i Spanien. Lämna kylan, blåst och mörker och följ med på en ljuvlig långsemester i sol och värme till Almnecar! 

Börja det nya året med att tanka kroppen full med D-vitamin i södra Spanien. Att lämna våra nordliga breddgrader för att slippa kyla, snö, regn och blåst bakom sig har blivit mer och mer populärt. Följ med oss på JoRo Buss till varmare breddgrader och njut av sol, bad och upplevelser på en härlig långsemester! Perfekt för dig som vill vara bortrest lite längre.

Almunicar ligger på den spanska sydkusten i Costa Tropical. Landskapet på Costa Tropical är spektakulärt - mäktiga berg, med Sierra Nevada i bakgrunden, och den otroliga långa kustremsan med 320 soldagar om året! I Almuñécar kan man koppla av vid havet eller åka på spännande utflykter. 

Under vår vistelse i Spanien hinner vi med många gemensamma middagar på hotellet samt flera intressanta utflykter och självklart massor av sol, bad och umgänge med härliga människor. 

Att åka till Almuñécar i Spanien i januari kan vara en utmärkt idé av flera anledningar. Här är några fördelar med att besöka denna charmiga stad på Costa Tropical under vintermånaden januari.

Mildare Klimat

 Almuñécar har ett milt medelhavsklimat även under vintern. I januari kan dagstemperaturerna ligga runt 15-20°C, vilket gör det betydligt behagligare än de kalla vintermånaderna i norra Europa.

Mindre Turistträngsel

Lugnare Atmosfär: Detta innebär att du kan njuta av staden och dess sevärdheter utan att trängas med stora folkmassor.

Naturupplevelser
Det milda vädret är perfekt för utomhusaktiviteter som vandring, cykling och utforskning av den vackra naturen runt Almuñécar. De närliggande Sierra Nevada-bergen erbjuder även möjligheter till vintersporter.

Kultur och Historia
Almuñécar har en rik historia med flera intressanta platser att besöka, såsom Castillo de San Miguel, romerska akvedukter och olika arkeologiska utgrävningar.

Gastronomi
Njut av det lokala köket med färska fisk- och skaldjursrätter, tropiska frukter och spanska delikatesser utan att behöva vänta länge på restauranger.

Avkoppling
Även om det inte är badväder, är strandpromenader längs de vackra stränderna och strandpromenaderna i Almuñécar avkopplande och uppfriskande.

Närhet till andra Intressantaplatser
Almuñécar ligger nära andra spännande destinationer som Granada med sitt berömda Alhambra-palats, samt Málaga med sin rika kultur och historia.

En Välbehövlig Paus
"Laddar Batterierna": En vinterresa till en mildare klimat kan ge en välbehövlig paus från den mörka och kalla vintern hemma, vilket kan hjälpa dig att ladda batterierna och förbättra ditt välmående.

Resa på egen hand
På de flesta av våra resor finns det resenärer som reser på egen hand. En bussresa är ett bra sätt att träffa nya vänner och bekanta. Utflykter och måltider görs som grupp. Våra kunniga reseledare ser till att alla är en del av resan. Hotellen tar en extra avgift för boende i ett eget rum, enkelrumstillägg.  

Du  kan även boka 1 av 2 platser som del i dubbelrum. Du får då möjligheten att lära känna en ny vän plus att man slipper enkelrumstillägget! Denna bokningen funger bara om vi hittar en resnär som också kan tänka sig att dela rum, annars utgår enkelrumstillägg.

Du kan även parker din bil vid vårt bussgarage i Eksjö.

Har du frågor om hur du bokar så är du välkommen att ringa till oss på 0381 -15000 så hjälper vi dig med bokningen!

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dag 1 8/1: Hemorten - Landvetter- Malaga - Almunecar

  Vi hämtar upp på hemorter och kör mot Landvetter Vi kommer att checka in god tid på Landvetter innan vi flyger med Norwegian till Malaga på kvällen. Innan flyget är det lämpligt att äta mat på Landvetter. När vi kommer fram till Malaga mötes vi av vår buss som kör oss till vårt hotell och en skönt natts sömn.

  Hemorten - Landvetter- Malaga - Almunecar
 • Dag 2 -21 9-28/1: Lata dagar och utflykter under resan

  På hotellet har vi nu härliga dagar med sol och avkoppling. "Ladda Batterierna": En vinterresa till Almunicar kan ge en välbehövlig paus från den mörka och kalla vintern hemma, vilket kan hjälpa dig att ladda batterierna.
  Följande utflykter kommer vi att göra under resan: heldagstur till grottorna i Nerja och staden Frigiljana, besök på Bodegas Bentomiz samt utflykt till staden Grbraltar. På hotellet finns en saltvattenpool med vacker utsikt på takterassen. Det finns även ett spa sant ett trevligt kafé/gastrobar med terrass. Hotellet erbjuder även kvällsunderhålllningvissa kvällar samt en Skybar på takterassen som är öppen kvällstid då vädret tillåter. Alla rum har balkong eller terrass.

  Lata dagar och utflykter under resan
 • Dag 22 29/1: Hemresa med flyg

  Vi lämnar hotellet eftermiddagen där vår buss tar oss till flygplatsen i Malaga. På eftermiddagen tar vi vårt Norwegian-flyg till Landvetter. På Landvetter möter JoRo Buss oss för transport hem till respektive hemorter.

Avgångs- och ankomsttider

Plats På- och avstigning Avresa Hemkomst
Sävsjö Resecentrum 12:25
Vetlanda Resecentrum Hpl K 12:55
Ekenässjön Parkering vid Hedda Gretas 13:05
Eksjö Resecentrum Hpl I 13:25
Nässjö Södra torget 13:55
Forserum Station 14:15
Huskvarna Nya Biblioteket 14:30
Jönköping Resecentrum/G:a bussgodset 14:45
Strängsered RASTA 15:30
Ulrichehamn McDonalds 16:00
Borås Resecentrum 16:30

Karta

Avgångar & priser

AvresaAvreseortHotellLediga platserFrån pris

Januari 2025

8/1LandvetterHotel Bahia de AlmunecarMer än 824 450:-BokaMer information

Hotell

Övernattning dag 1 - 22

Hotel Bahia de Almunecar
Centralt beläget hotell när till Almuñécars största strand Puerta del Mar. På hotellet finns en saltvattenpool med vacker utsikt på takterassen. Det finns även ett spa sant ett trevligt kafé/gastrobar...