Skip to main content

Lars Lerin på Sandgrund och Alsters Herrgård

Följ med oss på denna resa till Karlstad, Lars Lerins Sandgrund och Alsters Herrgård där mycket ingår i resan

Lars Lerin

Lars Lerin anses vara Nordens främsta akvarellkonstnär och en av de mest framstående i världen, han arbetar även i andra tekniker och är känd för sin enastående begåvning och produktivitet. På Sandgrund Lars Lerin finns hans permanenta utställning.

Lars är även en begåvad författare med en helt egen stil, en nära och stark gestaltande berättandeform, inte sällan med dokumentära inslag från då och nu. I Lars Lerins skrivande möts livet och konsten i en helhet, precis som i hans målningar, och han har sedan sin debut 1983 med Utpost publicerat över 50 verk i bokform.
Lerin var sommarpratare i Sveriges Radio P1 år 2012 och blev utvald att vinterpratare år 2015. Januari–februari 2016 visade SVT TV-serien Vänligen Lars Lerin, där Lerin samtalade med olika människor om de vägar som livet kan ta. Lerin tilldelades 2016 tv-priset Ria som "Årets profil" för sin medverkan i programserien. Han vann Kristallen 2016 som årets tv-personlighet. Sedan dess har Lars Lerin bland annat medverkat i SVT-produktionen Lerins lärlingar en dokumentärserie som sändes under våren 2018 där Lerin ledde en konstklass för killar och tjejer med olika typer av funktionshinder. Han var även 2020 års julvärd i SVT. Lerins sommarö från Fjällbacka och Vägen ut är andra tv-produktioner med Lerin. Han har också medverkat i Tillsammans med Strömstedts. Under 2022 deltog Lars Lerin i Stjärnorna på Slottet. Programmet sändes i januari 2023 och där berättade han om sin barndom, uppväxt och ett konstnärsliv kantat av svårigheter, missbruk och problem i sociala sammanhang.

Nu är Lars Lerin högaktuell mes sitt TV program Lerin på Lofoten där han bodde och målade under flera år.

Alsters Herrgård, Gustaf Frödings minnesgård

Berättelsen om Fröding, en fördjupad och levande bild av den folkkäre skaldens liv och diktning. Visningen genomförs i Stora salongen, mitt i utställningen om Gustaf Fröding. Visningen sker med hörslinga för sittande grupp.

Program

Efter avresa från hemorterna så stannar vi på vägen till Karlstad för en bussfika där vi bjuder alla på kaffe & fralla.

Vi beräknar vara framme i Karlstad runt 12,30, då vi ska äta en lunch på vårt hotell innan vår guidade rundtur på Lars Lerins Sandgrund som börjar vid 14,00, och som håller på c:a en timme. Efter det har man egen tid, tills de stänger 16,00 då vi åker till vårt hotell, Clarion Collection Hotell Plaza för att checka in.

Vid 18,00 äter vi en gemensam middag på hotellet och efter det har man fri tid, med city precis utanför dörren.

På söndagen äter man en god frukost i lugn och ro, och vid 09,00 åker vi Alsters Herrgård för en guidning om Gustaf Fröding. Efter lunch så vänder vi hemåt. Hinner vi med så stannar vi även vid Picasso statyn i Kristinehamn.

Vi gör ett mat stopp på hemvägen vid Rasta i Grästorp 

Mycket välkomna att boka denna kanonresan till Värmland med JoRo buss, Lite bussigare...

Vi reserverar oss för slutförsäljning

Fritextsökning

Avgångs- och ankomsttider

Plats På- och avstigning Avresa Hemkomst
Sävsjö Resecentrum 06:30
Vetlanda Resecentrum 07:00
Ekenässjön Parkeringen vid Hedda Gretas 07:10
Eksjö Resecentrum 07:30
Nässjö Södra Torget 07:50
Forserum Stationen 08:00
Huskvarna Nya Biblioteket 08:15
Jönköping Stationen G:a Bussgodset 08:30

Karta

Avgångar & priser

AvresaAvreseortHotellLediga platserFrån pris

September 2024

7/9FleraClarion Collection Plaza KarlstadMer än 83 450:-BokaMer information

Hotell

Clarion Collection Plaza Karlstad
Välkommen till Clarion Collection Plaza i Karlstad! Ett mycket fint hotell som består av flera byggnader som är ihopbyggda. Den gamla innergården är numera inomhus och tjänar som restaurang. Hotellet...