Skip to main content

Kroatien & Bosnien med flyg (och buss), upplevelser i Bosnien & All Inclusive i Kroatien

Häng med på vår härliga flygresa till Mostar i Bosnien & All inclusive i Seget Donji, Kroatien, 8-dagar

NYHET 2024!

Vi flyger bekvämt från Arlanda med SAS till Split där vår egen JoRo buss väntar för vidare färd. De tre första dagarna besöker vi Mostar i Bosnien. Här ska vi bo på Hotel Mostar som ligger centralt i den gamla staden. Vi får lära känna den historiska staden Mostar med sitt spännande förflutna. En av dagarna åker vi på en rundtur i Bosnien - Hercegovina.

Därefter fortsätter vi ner till kusten och Kroatien. Nu ska vi bo 4 nätter på Hotel Val i Segant Donji. På hotellet är det All inclusive och ligger direkt vid stranden längs Adriatiska havet. Här får vi några härliga dagar med sol och bad tillsammans med våra utflykter. Vi gör en heldagsutflykt med båt längs kusten och besöker några av det spännande öarna.

Mostar ligger i Bosnien och Hercegovina och är en stad känd för sin historia, kultur och gamla stadskärna. Här är några saker att göra och se i Mostar:

 

Gamla bron (Stari Most): Besök den berömda gamla bron, Stari Most, som är en symbol för Mostar. Bron byggdes på 1500-talet och förstördes under kriget på 1990-talet men återuppbyggdes senare. Det är en imponerande plats med möjlighet att se modiga dykare hoppa från bron.

Gamla staden (Bazar Kujundžiluk): Utforska den gamla staden med dess smala gränder och basarer. Här hittar du traditionella butiker, kaféer och restauranger. Området har en charmig orientalisk atmosfär.

Mostars moskéer: Besök några av stadens vackra moskéer, som Koski Mehmed Pasha-moskén och Nezir-aga-moskén, och lär dig mer om Mostars religiösa och kulturella arv.Muslibegovića Hus: Besök Muslibegovića Hus, ett exempel på osmanska arkitektoniska stilar och ett museum som visar livet under den osmanska eran.

War Photo Exhibition: Få en djupare förståelse för Bosnienkriget genom att besöka War Photo Exhibition, som visar fotografier från kriget och erbjuder en kraftfull upplevelse.

Neretvafloden: Koppla av vid Neretvafloden och njut av utsikten över bron och de gamla byggnaderna. Du kan också ta en båttur på floden.

Begovina Museum: Utforska Begovina Museum, som fokuserar på Mostars historia och kulturarv.Biscevic House: Besök Biscevic House, ett annat exempel på traditionell bosnisk arkitektur som nu fungerar som museum och konstgalleri.

Museum of War and Genocide Victims: Om du är intresserad av modern historia, besök detta museum för att få en djupare förståelse för Bosnienkriget.

Lokala köket: Prova det lokala köket, inklusive cevapi (små grillade korvar), burek (bladpaj fylld med kött eller ost) och baklava.

Mostar är en stad där öst möter väst och där olika kulturer har smält samman genom århundradena. Utforska dess rika kulturarv och njut av den unika atmosfären som staden har att erbjuda.

Seget Donji är en charmig by nära staden Trogir på Adriatiska kusten i Kroatien. Området erbjuder en härlig atmosfär med möjligheter att utforska den vackra kusten. Här är några saker du kan göra i Seget Donji:

 

Besök Trogir: Seget Donji ligger nära Trogir, en historisk stad med en välbevarad gammal stad som står på UNESCO:s världsarvslista. Utforska Trogirs smala gränder, katedralen i St. Lawrence och Kamerlengo-fästningen.

Strandliv: Njut av solen och havet på de lokala stränderna. Det finns flera stränder i området där du kan koppla av, sola och simma.

Besök Krka nationalpark: Gör en dagsutflykt till Krka nationalpark, som ligger inom rimligt avstånd från Seget Donji. Parken är känd för sina vackra vattenfall, sjöar och vandringsleder.

Gastronomi: Prova den lokala dalmatiska maten. Många restauranger i Seget Donji och omgivande områden serverar färsk fisk och skaldjur samt andra läckra kroatiska rätter.

Kultur och historia: Utforska den lokala kulturen och historien. Besök kyrkor, museer och andra historiska platser för att lära dig mer om områdets rika förflutna.

Promenader och cykelturer: Utforska det omgivande landskapet genom att ta promenader längs kusten eller hyra en cykel för att utforska närliggande områden.

Lokala marknader: Besök de lokala marknaderna för att uppleva den autentiska atmosfären och kanske köpa lokala produkter och hantverk.

Nattliv: Även om Seget Donji inte är känt för sitt pulserande nattliv, kan du njuta av några avslappnade kvällar på lokala barer och restauranger längs kusten.

Avkoppling: Slappna av och njut av den lugna atmosfären i Seget Donji. Det är en plats att varva ner och njuta av den vackra kroatiska kusten.

Oavsett om du är intresserad av historia, natur, eller bara vill koppla av vid havet, har Seget Donji och dess omgivningar något att erbjuda.

Svenska medborgare måste ha giltig resehandling för att resa in i Bosnien-Hercegovina. Giltiga resehandlingar är pass och Nationellt ID-kort som visar ditt svenska medborgarskap. Resehandlingen måste vara giltig minst 90 dagar efter planerad utresa ur Bosnien-Hercegovina. För övriga nationaliteter, kontakta Bosnien-Hercegovinas ambassad.

Resa på egen hand

 • På de flesta av våra resor finns det resenärer som reser på egen hand. En bussresa är ett bra sätt att träffa nya vänner och bekanta. Utflykter och måltider görs som grupp. Våra kunniga reseledare ser till att alla är en del av resan. Hotellen tar en extra avgift för boende i ett eget rum, enkelrumstillägg.  
 • Du  kan även boka 1 av 2 platser som del i dubbelrum. Du får då möjligheten att lära känna en ny vän plus att man slipper enkelrumstillägget! Denna bokningen funger bara om vi hittar en resnär som också kan tänka sig att dela rum, annars utgår enkelrumstillägg.

Du kan parkera din bil gratis vid vårt bussgarage i Eksjö om du inte bor på någon av orterna vi hämtar på..

Har du frågor om hur du bokar så är du välkommen att ringa till oss på 0381 -150 00 så hjälper vi dig med bokningen!

Varmt välkommen att följa med på vår resa. Upplev sol,bad och härlig gemenskap i Kroatien tillsammans med oss!

 

Åk första klass hela vägen med JoRo buss, Lite bussigare...

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dag 1 14/9: Hemorten-Arlanda-Split-Mostar

  Vi hämtar upp på hemorter och kör mot Arlanda och stannar för en lunch på vägen. Vi kommer att checka in god tid på Arlanda innan vi flyger med SAS till Split på eftermiddagen. När vi kommer fram till Split mötes vi av vår JoRo Buss som kör oss till Mostar och vårt hotell. På vägen till Mostar stannar vi i Klis för att äta middag.

 • Dag 2 15/9: Heldag i Mostar

  Vi börjar dagen med frukost och beger oss sedan ut på en guidad stadspromenad i Mostar. Under turen kommer vi att göra ett antal intressanta stopp så vi får bekanta oss med staden och dess sevärdheter. På eftermiddagen hinner vi även med ett besök på vingård där vi får prova några av traktens viner. Kvällen avslutas med en gemensam middag på hotellet.

 • Dag 3 16/9: Lokalguide med buss i Bosnien Hercegovina

  Efter frukost åker vi med vår guide på en heldagstur med buss i det vackra Bosnien-Hercegovina. Under dagen besöker vi bland annat Dervish Tekke Blagaj och Radimlja Stecci. Nöjda och hänförda återvänder vi på eftermiddagen till vårt hotell i Mostar. Kvällen avslutas med en gemensam middag. 

 • Dag 4 17/9: Mostar – Seget Donji

  Efter en stärkande frukost är det samling i bussen och vi påbörjar vår resa ner till kusten i Kroatien och Seget Donji. På vägen stannar vi på lämpliga platser för fika och lunch samt hinner med några fina fotostopp. På eftermiddagen når vi vårt hotell där vi ska bo i fyra nätter med helpension och en väntande middag.

 • Dag 5 -10 18/9: Ledig dag i Seget Donji

  Ledig dag i Seget Donji för egna upptäckter samt sol och bad.

 • Dag 6 19/9: Båtutflykt till ”3 öar”

  Efter frukost åker vi på en heldagsutflykt med båt och besöker ”3 öar”. Under utflykten där vi når den berömda Blå lagunen. Under utflykten äter vi även lunch och det finns fina möjlighet till bad. Kvällen avslutas med en gemensam middag.

 • Dag 7 20/9: Ledig dag i Seget Donji

  Ledig dag i Seget Donji för egna upptäckter samt sol och bad.

 • Dag 8 21/9: Seget Donji – Split – Arlanda - hemorten

  Vi lämnar hotellet på eftermiddagen där vår buss tar oss till Split. På kvällen tar vi vårt SAS-flyg till Arlanda. På Arlanda möter JoRo Buss oss för transport hem till respektive hemorter.

Avgångs- och ankomsttider

Plats På- och avstigning Avresa Hemkomst
Sävsjö Resecentrum 06:40 20:30
Vetlanda Resecentrum Hpl K 07:00 20:00
Ekenässjön Parkeringen vid Hedda Gretas 07:10 19:50
Eksjö Resecentrum Hpl I 07:40 19:30
Nässjö Södra Torget 08:00 19:10
Jönköping Stationen G:a bussgodset 08:30 18:40
Huskvarna Nya Biblioteket 08:45 18:20
Gränna Circle K 09:05 17:50
Mjölby Mc Donald´s 09:45 17:00
Linköping Samåkningsparkeringen IKEA 10:00 16:30

Karta

Hotell

Övernattning dag 1 - 4

Hotel Mostar

Övernattning dag 4 - 8

Hotel Val, Seget Donji