Skip to main content

Resa till Dalslands kanal med Bohuslän

Resa till Dalslands kanal och Bohuslän

Följ med och upplev Dalsland och Bohuslän på bästa sätt. Vi hinner med besök i både Bohuslän och resans höjdpunkt som är en kanalresa på Dalslands kanal. Att färdas på kanalen är ett äventyr och en naturupplevelse utöver det vanliga. På resan får vi uppleva många intressanta stopp i både Dalsland och Bohuslän.

Resa på egen hand
På de flesta av våra resor finns det resenärer som reser på egen hand. En bussresa är ett bra sätt att träffa nya vänner och bekanta. Utflykter och måltider görs som grupp. Våra kunniga reseledare ser till att alla är en del av resan. Hotellen tar en extra avgift för boende i ett eget rum, enkelrumstillägg.  

Du  kan även boka 1 av 2 platser som del i dubbelrum. Du får då möjligheten att lära känna en ny vän plus att man slipper enkelrumstillägget! Denna bokningen funger bara om vi hittar en resnär som också kan tänka sig att dela rum, annars utgår enkelrumstillägg.

Har du frågor om hur du bokar så är du välkommen att ringa till oss på 0381 -15000 så hjälper vi dig med bokningen!

 

Varmt välkommen att följa med på vår till Dalsland och Bohuslän!

 

Åk första klass hela vägen med JoRo buss, Lite bussigare...

 

 

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dag 1 15/7: Hemorten - Uddevalla

  Vi börjar dagen med förmiddagsfika på RASTA i Strängserde innan vi fortsätter via Göteborg och Tjörnbroleden. Vi åker till Sundsby säteri på Tjörn. På Sundsby levde Margareta Huitfeldt, en av Bohusläns mäktigaste kvinnor under 1600-talet. Här får vi lära oss mer om hennes liv innan vi äter vår lunch. Med vackra vyer fortsätter vi vår resa till Orust där vi tar färjan över till Flatön. Här får vi bekanta oss med Evert Taubes och Maj på Malö. På Flatön hinner vi med ett kort besök på Handelsman Flinks legendariska handelsbod. Innan kvällen anländer vi till Uddevalla och vårt hotell, Bohusgården. Här ska vi bo i två nätter. Vi avslutar dagen med middag och njuter av utsikt över Byfjorden

  Hemorten - Uddevalla
 • Dag 2 16/7: Utflykt till Dalsland

  Efter frukost är det dags för resans höjdpunkt, en åktur på Dalslands kanal.Mellan år 1864–1868 byggdes Dalslands kanal av den berömde kanal- och järnvägsingenjören Nils Ericson. Det var Ericson som kom på idén att bygga en akvedukt över lösa berg, stup och starka strömmar i Håverud för att ta sig vidare. I Långbron går vi ombord på kanalbåten som ska ta oss på en tre timmar lång upplevelse genom kanalen och på spegelblanka sjöar. På vår resa genom slussarna avnjuter vi en god lunch i kajutan innan det är dags att kliva i land igen. I Håverud byter vi färdmedel, vår buss tar oss till Halmens Hus beläget i Majberget i utkanten av Bengtsfors med en fantastisk utsikt över skogar och sjöar. Här får vi lära oss hur man har använt halm samt berättelsen om varför halmen har fått så stor betydelse just i Dalsland. På eftermiddagen tar vi vägen tillbaka till Uddevalla och vårt hotell Bohusgården. På kvällen äter vi gemensam middag på hotellet.

  Utflykt till Dalsland
 • Dag 3 17/7: Uddevalla - Hemorten

  Efter frukost ger vi oss av mot Gustafsberg för en guidad tur i den rogivande atmosfären. För den som önskar finns det möjlighet att promenera ca 3 km längs vackra Byfjorden. Under turen får vi ta del av denna kulturhistoriska pärla som för 200 år sedan var ett populärt resmål för överklassen där de kunde bada tångbad, dricka brunn och roa sig i Societetssalongen. Här finns möjlighet att ta lunch på den anrika Badrestaurangen där den ursprungliga hälsokällan är belägen. Därefter börjar vi vår resa hem mot Småland. På hemvägen gör ett kortare stopp vid Falbygdens Ost i Falköping

  Uddevalla - Hemorten

Karta